Autor Tema: Beograd na vodi - kometari članova  (Pročitano 12687 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže broker975fx

• Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
    • DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
Beograd na vodi - kometari članova
« poslato: 19, 01, 2014, 20:43:44 posle podne »
Moram priznati da mi je čudno da na ni jednom od četiri nautička foruma nema ni jednog komentara na ono što nas sve ovde veže a odnosi se na vest i ponovnoj priči o Beogradu na vodi. Malo mi glupo da komentare čitaš na medijima gde većina kometatora nije ni videla reku ili je vidi kada mora da pređe most sa jedne na drugu stranu. Priznajem škatljivo pitanje, na ivici politike u predizbornoj godini. Oko ovog bi trebalo da se ujedine svi forumi i nautičari i probamo da se sada u talasu opšteg arapsko - srpskog drugarstva i mi nautičari malo ogrebemo o neku pumpu, remontni centar, ozbiljnu marinu ili nešto peto

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
    • Nemo
  • Brod tip: Carver
  • Marina: Ada Ciganlija VK Partizan
  • Veličina: 33ft
Odg: Beograd na vodi - kometari članova
« Odgovor #1 poslato: 19, 01, 2014, 20:52:15 posle podne »
Ama oni oce da naprave stambeno poslovne kvartove pored reka i uzmu lovu...

« Poslednja izmena: 19, 01, 2014, 22:13:57 posle podne od strane Профа »

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
« Odgovor #2 poslato: 19, 01, 2014, 21:00:04 posle podne »
Biće bre i jahting klub pored one bandere, ja već bezecujem svoje mesto

Van mreže deki77

• Mornar
  • **
  • www.mojaladja.com
    • nemam
  • Brod tip: nemam
  • Marina: ne
  • Veličina: 6-10
« Odgovor #3 poslato: 19, 01, 2014, 21:29:08 posle podne »
Lepo je sto su se konacno setili da imamo Dunav-nase more
Samo ja se plasim da ce time sto oni pokusavaju da urade nas da kazem sitne ribe time pokusati da isteraju na suvo a da ce na vodi zeleti da vide samo one sa skupim i velelepnim jahtama i gliserima
Toga se plasim a voleo bi da nisam upravu

Van mreže Ljuba

• Talasožder Mali
« Odgovor #4 poslato: 20, 01, 2014, 00:13:56 pre podne »
A može da se desi i da nas sve razjure, naše marine i naša plovila nekako se ne uklapaju u taj futuristički projekat.

Van mreže srsa

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
    • SRSA 2
  • Brod tip: Plastični čamac AQ 575
  • Marina: Stari Slankamen
  • Veličina: 5,75 x 1,72
« Odgovor #5 poslato: 20, 01, 2014, 06:07:27 pre podne »
Biće bre i jahting klub pored one bandere, ja već bezecujem svoje mesto

Има да те кошта скупље него што вреди твоја лађа(без увреде).  kuku  kuku  kuku

Van mreže LSI

• LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #6 poslato: 20, 01, 2014, 07:47:59 pre podne »
Ma koliko ovaj projekat izgledao realnije od projekta Kanal Dunav-Morava... ja bih ovako komenarisao: - Prvo skoči, pa onda reci hop!

Do sada je već trebalo da stigne mnogo milijardi obećanih u predizbornoj kampanji ali nisu.
Kreditni rejting države je opet snižen i pored svih dobrih (po rečima naših vladara) mera koje je država preduzela.
Kurs dinara polako klizi na dole (to je valjda zato što sila gravitacije kod nas deluje i na nematerijalne stvari), tamo gde mu je i mesto (samo još da odlučimo koje je to mesto).
Svakog dana ujutro nas sačeka neka vest koja kasnije istog ili nekog od narednih dana bude demantovana, pa onda dobijemo objašnjenja tog "nesporazuma", "lošeg prevoda", "pogrešne interpretacije" i narod se ludo zabavlja, posebno ovih dana u redovima za reklamacije računa za struju i gas...

Da ja ne dužim i da me neko ne bi optužio za bavljenje politikom bez licence (nemam člansku kartu ni jedne od registrovanih stranaka) ovde bih stao.

Mislim da bi bilo zaista lepo kada bi neko stvarno investirao toliko para u Srbiji. Ono što me brine jeste kako će to uspeti?

Kažu ovi naši da je problem vlasništva nad zemljištem 95% rešen! A šta je sa tih 5%? I da li u tih 5% ulaze svi oni zahtevi za povraćaj imovine koja je oduzeta ljudima tokom nacionalizacije?

Sećate li se afere oko davanja lokacije na kojoj je sada tržni cnetar "Ušće"? Neko nije bio zadovoljan sumom za koju je ta lokacija prodata stranim investitorima.
A kako je u medijima objavljeno, ovu lokaciju ćemo uložiti kao naš udeo - koliko će to procenata biti? Da ne ispadne da ćemo to pokloniti?

A ako se to sve i prevazidje, da li će zaista našim firmama biti dato da izvode i naplaćuju radove?

A ako mi i dobijemo te radove, šta će se dogoditi posle?
Da bi bilo šta počelo, trebalo bi prethodno završiti stanicu Prokop i izmestiti autobusku stanicu na Novi Beograd.

A kad se i to uradi i naprave sve te zgrade - ko će to kupiti i zakupiti?

Iskreno ću odati priznanje onome ko uspe da iz sveta dovede neke firme i fizička lica kojima će se ta lokacija u Beogradu učiniti toliko atraktivnom da u nju ulože svoje pare i da odluče da iz Beograda vode svoje poslove.
Jer, osim možda nekoliko domaćih bogataša, malo ko će iz Srbije moći sebi da priušti tako nešto.

Dakle, imam ja mnogo pitanja i potpitanja iako bih voleo da se ti radovi izvedu i da sve to zaživi.
A ako zaživi, biće tu mesta i za marine i za nautičare. Oni sa velikim i skupim brodovima tu će biti dobrodošli, a oni sa našim plovećim šporetima i drugim primercima naše inventivnosti i snalažljivosti pomeriće se negde na periferiju i tražiti svoj mir na adama...

Van mreže zica

• Veliki dugodlaki Drekavac
« Odgovor #7 poslato: 20, 01, 2014, 09:00:45 pre podne »
Nije tačno da dinar ide na dole druže Lazo dinar ide na gore (može se reći na više) svakim danom.

Van mreže deda

• Administrator
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #8 poslato: 20, 01, 2014, 09:10:36 pre podne »
Gledam sliku buduceg megapolisa na reci i jasno mi je da od te rabote nema nista !!!  Jednostavno je , da bi to radilo moras imati sta da ponudis a mi osim muke , jada i "gde sam ja u tome " nemamo nista ! Da smo na Azurnoj obali mozda bi i proslo , ovako............? Mada , uvek je tu kanal do Grcke ...... upavusi
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže LSI

• LSI
« Odgovor #9 poslato: 20, 01, 2014, 09:20:11 pre podne »
Nije tačno da dinar ide na dole druže Lazo dinar ide na gore (može se reći na više) svakim danom.

Umreću i neću naučiti da se precizno izražavam i pravilno pišem.
Zaista je trebalo da napišem: nadole - spojeno, kako bih ukazao na niži nivo kursa.

Pa naravno da ide na gore kad je nama sve gore i gore, dok ne izgorimo u svemu tom.

Van mreže deda

• Administrator
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #10 poslato: 20, 01, 2014, 10:34:56 pre podne »
Kako su odustali od agrara tako ce i od Beograda na vodi !

http://srbin.info/2014/01/19/nema-nista-od-ulaganja-arapske-al-dahre-u-srpsku-poljoprivredu/

Samo , uvek nam ostaje kanal !
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže LSI

• LSI
« Odgovor #11 poslato: 20, 01, 2014, 10:44:18 pre podne »
Kako su odustali od agrara tako ce i od Beograda na vodi !

http://srbin.info/2014/01/19/nema-nista-od-ulaganja-arapske-al-dahre-u-srpsku-poljoprivredu/

Samo , uvek nam ostaje kanal !

Deda, ja tu investiciju u poljoprivredu nisam hteo da pominjem namerno, da ne bi neko pomislio da sam ja protiv ove vlasti bilo šta oni da obećaju.
Meni je samo dosta svih tih obećanja.

Van mreže dugamm

• Oficir sa Malih Voda
  • BULKA , BG-626E ,Marina "Ada Ciganlija"
« Odgovor #12 poslato: 20, 01, 2014, 11:33:00 pre podne »
Jos jedna "vizionarska" ideja Prve pratilje ! Narocito nam trebaju novi shoping centri gde su kosulje 100 EUR i gde se narod pobi da ih kupi i stanovi sa 3000 EUR po m2.

Napravi neku fabriku da se nesto proizvodi , zaposli narod a ne fantazije.
Ploviti se mora , ziveti ne !

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #13 poslato: 20, 01, 2014, 12:57:53 posle podne »
koji bre "Beograd na vodi"  lol

Beograd ima visak od recimo 50.000 stanova koji su prazni... i ko ce da kupuje te nove? ko ce da kupuje u tim trznim centrima kad je vecina butika prazna i bez zakupaca?

ne znam da li pratite ostale vesti ali najavljeni su izbori u Beogradu .... pa povezite...

dana 17. jan 2014

dana 18. jan 2014

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/435511/Al-Abar-predstavio-Vucicu-projekat-Beograd-na-vodi-Arapi-grade-apartmane-hotele-molove-operu

ne znam da li sam ja jedini koji primecuje suptilan razvoj dogadjaja :) ... najavili su i novog partnera smederevskoj zelezari mislim da je to 10ti ljubilarni... al nekako je izostala vest da su arapi odustali da kupuju zemlju u severnoj Srbiji po napumpanim cenama od 10-12.000 evra po hektaru ... al su odmah dodali da imaju novu arapsku komaniju koja bi da kupi za 5000 evra...

ajte molim vas...

Van mreže sceka

• DrinskoSavski Brčkaroš
« Odgovor #14 poslato: 20, 01, 2014, 13:10:42 posle podne »
Šta komentarisati, pogledajte samo ovo: Na prvoj slici probajte da sagledate dimenzije pojedinih stvari (visina pešaćkog mosta, marina, ...) i videćete da su dimenzije nerealne! A drugu sliku neću ni da komentarišem, sama govori sve. Inače slike su renderi iz idejnog projekta: