E, ovako treba... > Plovila

Sta izabrati-neki savet

<< < (17/32) > >>

zveki66:

--- Citat: LSI  26, 11, 2013, 18:43:47 posle podne ---Na ovoj adresi http://www.premix.co.rs/camci.htm imate specifikaciju čamca.

Ta dimenzija (180 cm) je dimenzija na mestu najveće širine na boku. Dakle, spoljne mere koje obuhvataju ukupnu širinu čamca, zajedno sa debljinama stranica i debljinama zaštitne gume koja ide ivicom bokova.

Korisna širina je negde oko 160-165 cm u kokpitu i kabini pri vrhu bočnih strana.

--- Kraj citata ---
Video vec, samo onako uzivo to izgleda mnogo manje tj. uze. Neke druge camce sto sam gledao nekako vidis da tu ima stvarnih 1,80m.
Mozda je takav utisak i njegova mala sirina u patosu, valjda je 1,25 u najsirem delu.

Problem je moja supruga, titel 9 joj ne uliva neko poverenje sto se tice sigurnosti i udaljenosti od povrsine vode, a posto camac kupujemo da bi svi bili na njemu, dok ona ne prelomi od pazara nema nista.

Nadam se da ce se to desiti dok camac jos nije prodat.

LSI:
Zveki, hteo bih da vam skrenem pažnju na nešto što piše u oglasu prodavca.

Čovek je iz nekog razloga postavio mnogo jači nosač motora nego što je fabrički prikazano - zašto?

Konstruktor je predvideo pogon motorom do 25 KS. Sa takvim motorom i do dve osobe, imaćete utisak da glisirate.
Svi jači su i dosta teži. Možda je čovek kačio jači i teži motor pa je polomio krmenu tablu (zrcalo, kako je neki zovu)!? Preporučujem da pažljivo pogledate (ja na slikama nisam video tragove loma ali slika je slika a pogled u živo je nešto drugo).

Taj čamac će savršeno da klizi po vodi i sa motorom koji nema više od 10KS. Sa bilo kojom osmicom ćete imati istu brzinu koja vam omogućava da uživate i ne strepite. A košta mnogo manje.

Veći motor, veća snaga, veća i brzina ali...
To je čamac sa ravnim dnom. Povrh svega, nadogradjena mu je kabina. Pisali smo o tome ranije.

Samo toliko - obratite pažnju i razmislite ali, kao što rekoh: to može da bude dobra kupovina.

zveki66:
LSI, ne bih ni kacio nista jace od 10ks, a za pocetak ce verovatno da bude neki T-4. On je na camcu imao tohatsu sto se i vidi na oglasu, ne znam koje snage ali ojacanje je bilo zbog njega. Obratio sam paznju i koliko sam video nema tragova loma.
Nadgradnja je fakticki uradjena samo prednje staklo i parce gornjeg dela, bocno da i nema stranica tako da ne verujem da ce to praviti neki problem, a i nije visoka, meni odmah iznad glave a visok sam 1,78.

Koliko se secam i Labud je imao takvu nadogradnju, mislim da je bila i veca, plus tenda i nije imao nekih problema.

poljo:
Domacine bas si nasao ko ce da ti kaze da li je bilo ili nije problema . Taj labudic je bio jedno 6 minuta i to po najljepsem vremenu u vodi . Odista nema nikakvih problema sa stabilitetom sad dok stoji u basti . Ljudi al se zezate sa sigurnosccu svojih porodica . Nije Dunav potok da mozete da se sklonite na obalu kad vam guza pocne da zvace gace .

nijah:
Bas zato mala pasara i jeste najbolje resenje.

Bezbedna i sigurna u potpunosti. A i kabina nije bas toliko mala.

Vredi pogledati....

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju