E, ovako treba... > Plovila

Sta izabrati-neki savet

(1/32) > >>

zveki66:
Pozdrav svima. Duze vreme pratim forum, diskusije i reportaze a evo sada imam potrebu i da nesto napisem i upitam. Proslo je mnogo godina od mog poslednjeg camca, drveni apatinac od 6 metara koga je sticajem nesrecnih okolnosti unistilo nevreme na Dunavu. Zelja za povratak na reku je uvek bila prisutna, porodica je zavolela vodu i sto bi rekli "slozile su se kockice" da budemo i na vodi a ne samo pored nje. Pretpostavljate da je u pitanju kupovina nekog camca. Nesretno vreme koje ogranicava finansijske mogucnosti pa su u obzir dosla dva camca:
- pasara kvarnerplastika bez kabine, 4,60x1,70, u dosta dobrom stanju, bez motora, sa tendom, istekla reg. ima sve papire
- tigar shark, sa kabinom, 4,30x1,70, sa motorom evinrude 8ks, reg. do juna 2014
Camac bi koristio sa porodicom na Dunavu, za pecanje, odlaske na Lido, do Balatona i Vojnih basta.....
Kabinica na sharku nije losa stvar u slucaju neke iznenadne kise, nema komfora ali moze da se prespava jedna noc ako pozelimo, pasara opet vise slobodnog prostora, podvoznija sa slabijim motorom, mozda i stabilnija....
I da nisam ogranicen finansijskim sredstvima (do 1000-1200 eura sa motorom) ne bih uzimao odmah nesto veliko iz prostog razloga sto sam dugo vremena bio "na suvom" pa bih za pocetak nesto manje i lakse dok ne povratim opet osecaj za plovidbom, a za kasnije cemo vec videti. Vasi saveti, misljenja i sugestije.......

Kapetan:
uh zeznuto ...  Tiger Shark je neozbiljan camac pogotovo sto zelis da ga koristis na Dunavu .. to je prevashodno "siklja" sa kabinom ...
Kvarnerplastika je mnogo ozbiljniji camac sa svim prednostima V korita , ali na zalost ta tvoja je bez Kabine...

bugi:
Iskreno kolega ne znam zasto i gledas taj shark...jako je tesko ici preko njega,lako se pada u vodu...naginje se
Iz iskustva sa marine znam da samo jedna od 10 pasara sa kabinom sluzi coveku da peca i prenoci...ostale koriste ponekad
Svi kupe te male kabinase da bi se ponekad opustili i prespavali ali od toga nema nista
I jos jedna stvar,najbitnija....gledaj da te na vodi sa porodicom ne hvata nikakvo nevreme

maverick:
Imam shark s kabinom i s malim motorom je ne upotrebljiv....ili veci da glisiras a s manjim ne ides bas nigdje, sto se tice stabilnosti to je ipak najstabilniji mali čamac s kabinom...i koristim ga na dunavu, i to ne samo ja nego ih ima oko stotinu s ove strane dunava koji tamo pecaju....
Sto se tice kvarera, i tu ti je prostor ogranicen..paluba...klupa...ali je puno plovnija s malim motorom....

zveki66:
Nekako najvise mi se dopada ta pasara, mogla bi lepo da se sredi, a mozda napravi i neka montazna tenda u slucaju iznenadne kise, jos da je za metar duza, ne bih puno razmisljao. Koji je redosled kada se kupi camac kome je istekla registracija, a za koji hocu da ja budem vlasnik u plovidbenoj. I sta radim ako prvo uzmem camac, prebacim plovidbenu na mene, a tek onda kupim neki motor?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju