E, ovako treba... > Plovila
Sta izabrati-neki savet
zveki66:
--- Citat: Arsa 09, 11, 2013, 17:59:54 posle podne ---Zveki, neka ti ne bude teško da svratiš do Radeckog, Na obali sa leve strane video sam da se prodaje metalni čamac sa kabinom. Ne znam cenu ali deluje prilično očuvan. Ne bi trebalo ni da je skup. U svakom slučaju šetnja ne može da škodi.
Znači, nije brod, ali jeste čamac sa kabinom.
--- Kraj citata ---
pretpostavljam da mislis na ovog
http://www.kupujemprodajem.com/Camac-sa-kabinom-6170457-oglas.htm?filter_id=22371822
da zanemarim sto kabina pokazuje na nekim mestima svoje godine, dve stvari me brinu. Camac nije na vodi i ne moze da se vidi ili proba kako se ponasa na njoj, po koritu bih rekao da ne bi trebalo da bude problema. Takodje ne znam stanje lima, camac je bar dve godine van vode. Ima tu jos par stvari ali da ne gnjavim.
maverick:
Zveki na forumu postoje nauticari koje voze ozbiljne ladje i s njihovog gledista svaki drugi camac, s kabinom ili bez je ne siguran ili ne ozbiljan, opet nama koji smo cesto na vodi s manjim plovilima, naravno na koja smo navikli i ovo nase je vise nego dobro. Opet nakon te neke podjele na male i velike nauticare imas one koji preferiraju lim a drugi plastiku. Mislim osobno da je lim stavr financijskih mogucnosti i recimo za cijenu jednog sharka kojeg ja imam s motorom moglo bi se recimo kod ike izgraditi ozbiljno plovilo s motorom....samo je stvar potreba i nacina koritenja. I ja se nadam da cu jednom kad zivot udje u neku mirniju fazu vozati unuke na nekom brodu, ako se bude para vjerojatno nekom plasticnom kupovnom ako bude malo manje onda cu u izgradnju nekog metalnog, ali u svemu je samo jedan bit, ako kupis plovilo , bilo koje da sto vise vremena provedes na njemu i da uzivas svaki sat koji god mozes provesti udaljen od guzve, telefona...posla...
Na kraju ces ipak morati sam odluciti sto i kako kupiti bez obzira na brojne i dobronamjerne savjete
poljo:
Naravno da ces sam da odlucis sta ces da kupis . Samo te molim onako drugarski da ti argumenti za ili protiv nisu vezani za camce,brodove,skalamerije iz "domace radinosti" barem ne vecine koju vidis oko sebe . Davati obrazlozenje o necemu a znanje zasnovano na Perinom (Mikinom) camcu koji je on licno siprojektovao u trenutcima lucidnosti i nakon 2-3 rakije ....Prvi sam digao graju svaki put kad nas je neko djelio po duzini plovila i kolicini para koje se ulaze u brod . Sigurnost je osnova a onda udobnost i ostali faktori . Troclana posada vuce za sobom elemente konfora i namece neke postulate . (zena na brodu = wc pod moranje) .
E sad ... Visina u odnosu na sirinu ...Laki je stvarno dobro ukazao na problem bez obzira sto je cuveni vrtoplovac.
LSI:
--- Citat: poljo 11, 11, 2013, 21:48:50 posle podne ---... Sigurnost je osnova a onda udobnost i ostali faktori . Troclana posada vuce za sobom elemente konfora i namece neke postulate . (zena na brodu = wc pod moranje) .
E sad ... Visina u odnosu na sirinu ...Laki je stvarno dobro ukazao na problem bez obzira sto je cuveni vrtoplovac.
--- Kraj citata ---
Odsustvo prakse ne mora bezuslovno da znači i odsustvo znanja.
Ja zaista nemam veliko iskustvo zasnovano na vremenu provedenom na vodi ali sam se potrudio da mnogo toga pročitam što je važno za nautiku i nautičare. Posedujem ličnu "biblioteku" sa tekstovima koji se bave sigurnošću plovidbe i kad nešto napišem to je najčešće zasnovano na proverenim iskustvima sakupljenim širom sveta. Volim da to podelim sa drugima jer mislim da se niko nije naučen rodio. Ali, na kraju, svako mora sam da odluči šta njemu najviše odgovara i kako će na najbolji način i najviše uživati na vodi. Biću ja vrtoplovac još izvesno vreme, a onda... Čućemo se mi još.
poljo:
To sam i rekao Laki ! Opet problemi sto je logicno kad sam ja nepismen a i nemam dovoljan fond rijeci . upavusi
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju