pozdrav,ajde malo da osvezim temu

Radi se o sledecem,
u planu sam gradnje splava/katamarana 6x2,5m koji bi se sastojao od platforme i tende(za pocetak bez kucice).*poput ovog na slici samo sa manje sjedista*

plovci bi bili ili plasticni ili metalni (od prepolovljenih rezervoara za loz ulje). pod bi bio od sendvic panela 5cm.
U dilemi sam oko pogona...
ideja mi je da motor bude vw 1,6d sa mjenjacem na kojem ce se jedna poluosovina prilagoditi i koristiti kao osovinski vod,elisa bi bila mozda od nekog vanbrodskog ili kako vec mogne da se "upasuje". Motor bi bio smjesten na konstrukciju poda,tako da bi pola motora bilo ispod a gornja polovina iznad poda. Na gornji dio motora (zbog smanjenja buke) bih napravio kutiju/poklopac koja bi sve to zamaskirala.
hladjenje motora bi bio zatvoreni sistem,umjesto hladnjaka dvije bakarne cijevi pricvrcene za plovak ispod vodene linije i zasticene od udara.
sto se tice auspuha zog konstrukcije i prostora mislim da bi mogao ostati originalni auspuh sa loncima,koji ce biti ispod poda kao i na autu.
Razlozi da se odlucim na ovu ideju su:
1.cijena vanbrodskog motora 15-ak ks je oko 1200eur,a kontam da ovo moze ici u budzet od 400eur jer su vw motori sad oko 100eur.
2.manji rizik od kradje jer u mom kraju nema marina koje se cuvaju.
da li je neko slicno radio i kakva su misljenja o ovome. S obzirom da sam pocetnik u ozbiljnijoj nautici,svaki savjet je dobrodosao