Nisam ocekivao ovako veliko interesovanje, hvala vam!
one rupe koje si obrusio gdje je bio nabubrio djelkot dobro u par navrat isperi vodom...najbolje bi bilo da ih pokrpas epoxy filerom i preko svega prajmer...pa onda ostalo....
Tu dasku na podu ne moras mjenjati, kad se osusi prelaminiraj je dobro i ona ce samo biti sablon preko kojeg ide mata i roving...i ono ce u osnovi biti nosivi dio..
na tu debljinu zadnjeg zrcala mozes okaciti 30 ks ladno, ali u djelu gdje je motor mozes pojacati s unutrasnje strane da imas debljinu kao sto je i bila...i tu blazujku dobro izbrusi, ako ima onaj smedji vanjski dio...poskidaj sto vise da se plastika moze uhvatiti za nju
@Maverick - isprao sam ih par puta i opet cu prije prajmera i filera, sad prvo moramo da zavrsimo laminiranje. Naki dan sam malo krenuo da kuckam srafcigerom i cekicem oko daske, cini mi se da ce ona napolje, kad malo jace udarim raspada se.
-ako obrusim blazujku, smanjicu joj debljinu, onda najbolje da pojacam sa jos 15 cijelom opvrsinom ili sa 21mm samo na sredini.... cime da spojim dvije blazujke?
1 ako mislis da mozes bezbolno da je vadis vadi .. ako ne ojacaj je dooobro sa laminatom i zatvaraj ...
2 nemoj blazujku ... uzmi hrast 4-5cm i nasledice i unuci ...
@kapetan - daska ce vjerovatno napolje a taj kanal cu zaliti epoksijem
- znam da je hrast najbolja opcija ali se bojim malo i te tezine koja ide na krmu, uz motor i jednog stokilasa moze doci do prelivanja povratnog talasa, a blazujku mi je lakse rezati.
Куку, шта сте ви то почели? Нека вам Бог помогне...
@LSI - hvala, malo smo se zaletili, prvi put radimo, trebace i Njegova pomoc... :) i da, radimo nas dvojica, tata i sin, tako da su razlike u misljenju jako ceste :), ali je ovo prilika za jedno lijepo zajednicko druzenje i projekat koji bi trebao donijeti jos lijepih zajednickih trenutaka :)
Dasku odma vadi i stavljaj novu.Nikakav tu epoksid nije upotrebljen.
Blazujka je dobra,ali moras sa nje da ostruzes film sa obe strane.Kada je budes
montirao,zamuti finu drvenu piljevinu u poliestersku smolu,i to razmazi kao git
na zadnju stranu,pa sve dobro stegni sa sto vise stega.Bocno sa obe strane zr-
cala izlaminiraj po trougao od bosanke,20x20cm,i na spoju zrcala sa dnom
-
isto tako na po 40cm od krajeva.Takodje ti predlazem da u tom delu ostavis kao
malo koritance u kome ce se skupljati voda koja udje u camac.
Sve one rupe koje si otvorio sa spoljne strane,moras konusno da ob-
radis sa nekom burgijom velikog precnika,pipav posao.Ako je smrdela tecnost ka-
da si otvarao mehurice,to ti je klassicna osmoza.Onda to moras danima da ispiras
tekucom vodom, i barem par meseci da susis.Kako bi se isusila kapilarna vlaga.
Znaces da je suvo ako zalepis komad najlona preko neke od tih rupa,pa ako se
preko noci pojavi vlaga nije dovoljno suvo.Hempel ima neku specijalnu tecnost
kao voda je i sa njom prvo sve to premazi.Ona kapilarno ulazi u svaku poru,pa
tek posle toga gitovanje,podloga farbanje.
@Zoran - daska izgleda leti napolje.
-mislis da ce biti dovoljna cvrstina blazujke 21mm i kad se izbrusi zastitni sloj?
-"trougao od bosanke"? - sta je to?
- ovaj model Elana nema to korito, znam na sta mislis.
-rupice koje sam brusio sam prvobitno obradjivao konusno, ali mi je neka logika rekla da ce biti cvrsce ako je ugao rupe pod 90, tj da nema blagi pad ka dnu....ili ti mislis na nesto drugo?
-negdje je bilo tecnosti koja je smrdila kiselkasto (osmoza) a na nekim rupicama je uopste nije ni bilo, sve suvo...otprilike 50:50.
-par mjeseci susenja??? uhhh moze li to fenom? :)
-taj razredjeni prajmer cu definitivno prefarbati preko korita, a sta mislite da li da uradim i unutrasnjost duplog dna s tim, nakon dodatnog laminiranja, ima li to nekog smisla?