Autor Tema: AIS Beograd - Prva javna stanica u Srbiji  (Pročitano 29548 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
Odg: AIS Beograd - Prva javna stanica u Srbiji
« Odgovor #15 poslato: 24, 04, 2013, 23:17:33 posle podne »
nijah...

pa strasno... ova drzava je u fazi truljenja ....

Van mreže LSI

• Pol: Muškarac
    • LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #16 poslato: 24, 04, 2013, 23:27:02 posle podne »
Hvala na objašnjenju. Sad mi je malo jasnije.
Ono što sam najbolje razumeo (čini mi se) - to je da bi trebalo investirati više stotina evra da bi neko mogao nas da vidi da smo na vodi.
Mislim da to mnogi od nas neće moći sebi da priušte još dugo.

A ovo sa internetom - lepo je i može da bude koirsno za društvo kakvo je naše, gde nas ima sa raznih lokacija, a muvamo se tamo-ovamo. Lepo je zanti da se ne mnogo daleko nalazi neko koga bismo voleli da vidimo (ili možda neko koga bismo da izbegnemo).

Verujem da bi moje komšije iz Slankamena bile zainteresovane da jedan takav uredjaj bude i u našoj marini.

A posebno mi se dopada zaključak koji nas upućuje na ilegalu! Meni kao starom i večitom opozicionaru, taj deo je najlepši - uraditi nešto što ova država ne može da sankcioniše. Pa nek puknu od muke sve birokrate!

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #17 poslato: 24, 04, 2013, 23:33:21 posle podne »
drzava ?
od kad to moze udruzenje gradjana pod okupacijom da se naziva drzava ????

eno ni sajt NA ZVANICNOM drzavnom sajtu im ne radi ... .. nijah kaze rasformirace sistem ... ma treba ih se sve uza zid... necu se nerviram ...

lazo , nejverovatnije ce btii jos uredjaja nista ne pricam dok ne postavim prvi ...

Van mreže LSI

• LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #18 poslato: 24, 04, 2013, 23:44:30 posle podne »
drzava ?
od kad to moze udruzenje gradjana pod okupacijom da se naziva drzava ????

eno ni sajt NA ZVANICNOM drzavnom sajtu im ne radi ... .. nijah kaze rasformirace sistem ... ma treba ih se sve uza zid... necu se nerviram ...

Razmišljao sam nešto na tu temu - mislim na zidove - ovih dana. I zaključio sam da nemamo dovoljno zidova!
Možda je to put ka ozdravljenju naše gradjevinske operative? Možda krenu opet neke dobrovoljne radne akcije? Šta tu treba - lopata u ruke, pa hajde da gradimo novo!

Nego ako mi podignemo toliko tih zidova, da nas ne optuže za separatizam, što zbog zidova, što zbog razdvajanja na žive i nežive?

Van mreže nijah

• Drinski Kratkorepi Peš
  • Brod tip: Pasara Dalmatinka
  • Marina: AJK
  • Veličina: 6m
« Odgovor #19 poslato: 25, 04, 2013, 00:45:55 pre podne »
Prisustvova sam sastanku na kome je bilo predstavljanje Plovputa na Masinskom fakultetu. Gde je ljubazna direktorka objasnila sve te stvari oko AISa i samog Plovputa.
Iznenadjujuce je to sta sve uspevaju i kako funkcionisu sa budzetom koji imaju.
Sa nekim novim zakonom su pali pod direktno upravljanje Ministarstva saobracaja tj postali su njegov deo, sto je samo po sebi nelogicno da ministarstvo u sebi ima skup inzenjera i flotu brodova (da li 30 ili 50... tako nesto) koje treba odrzavati.....

Tako da sam stekao utisak da Plovput radi sasvim zadovoljavajuce, nego da je proble malo iznad njih.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #20 poslato: 25, 04, 2013, 10:58:51 pre podne »
ma problem je u celoj drzavi sto se poslovi dobijaju po partijskoj liniji, sto je od 3 zaposlena jedan na budzetu i nista ne radi ... koliko moze tako zemlja da potraje ? pa toliko koliko uspeju da nas zaduze kreditima...

sad sam okrenuo plovput, prvo mi se javio neki cica koji jedva govori, pa me prebacio na nekog neljubaznog idiota , pa sam ponovo zvao pa se javila sekretarica pa da zovem kasnije... fala im lepo ...

na sajtu plovput-a

http://www.plovput.rs/%D1%80%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%B8

Речни информациони сервиси (РИС) су концепт усаглашених телекомуникационих услуга и информационих система за подршку унутрашњој пловидби и њену везу према осталим видовима саобраћаја. Овај концепт обухвата системе за лоцирање и праћење бродова, приказ електронских навигационих карата, пружање информација о пловном путу, као и друге услуге. РИС је осмишљен као отворен систем доступан свим заинтересованим корисницима унутрашњих пловних путева.

hvala lepo meni dovoljno ... dizemo stanicu posle uskrsa !

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #21 poslato: 25, 04, 2013, 16:44:13 posle podne »
nisam bio lenj, danas sam ponovo okrenuo plovput ali osoba zaduzena za RIS opet nije bila u kancelariji ...

Van mreže Bećar

• DrinskoSavski Brčkaroš
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #22 poslato: 27, 05, 2013, 17:23:19 posle podne »

U potrebno je obezbediti Antenu (cena je od 50-100 evra)

Na sajtu marine traffic postoji objašnjenje kojim kažu da će poslati svu potrebnu opremu ali da treba uzeti u obzir cenu carine kada budete preuzimali opremu.
Predlažu da Vam ,risiver-transponder ,oni pošalju a da antenu i kablove vi nabavite.Predložili su i ovakvu "antenu"

Slika preuzeta sa sajta http://web.arundale.co.uk/docs/ais/aerial.html

Isto tako predlažu da se za primopredaju signala ne koristi klasičan kućni računar,koji bi morao stajati na sobnoj temperaturi blizu antene,pošto je max.rastojanje između antene i risivera oko 10 m.Postoji ovaj uređaj koji preporučuju i koji se montira gde god želite

U pitanju je minijaturni kompjuter namenjen isključivo  primopredaji signala na internet.

Čini mi se i da žele da refundiraju sav utrošen novac u postavljanju ovog sistema.
Razlika između ovog sistema i našeg RIS-a je što je RIS namenjen za službenu,komercijalnu upotrebu među lađarima koji su platili članarinu i takse državi
Ovo je sistem koji mogu svi koristiti,bilo sa instalacijom na mobilnom telefonu(preuzimate informacije sa interneta) ili sa transponderom na lađi

Ako sam u negde pogrešio,ispravljajte

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #23 poslato: 28, 05, 2013, 11:37:18 pre podne »
Becar sve smo vec dogovorili , i odprilike tako kako si rekao ce i biti :)
Cekamo isporuku !

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #24 poslato: 13, 06, 2013, 15:53:02 posle podne »
Stigla oprema !!!!
eee ali posta ne zna sta je to ... i sad mi trazi da uvezem kao firma, i da platim porez , carinu i slicno....

kod nas ne postoji koncept "poklona" i slicno pri uvozu ...

ne znam sta da mislim vise o ovoj drzavi, jest nasa, i jest jedina koju imamo, i jest da je volimo bezgranicno.... al je braco mila veliko go*no...

Van mreže marke

• Kapitalac Dunavski
« Odgovor #25 poslato: 14, 06, 2013, 00:29:55 pre podne »
Hvala bogu da to sto uvodite nije i obavezno.   llll
Neverovatno kako sami sebi uvodimo VELIKOG BRATA.   kuku upavusi  no125
Sta se koga tice gde sam i sta radim pa i telefon me cinkari gde sam sad jos i ovo.  JFAOITHAJFA
Uskoro ce "nadlezni" znati (vec znaju) i sta nam je na stolu i ko nam je u krevetu.  7645218764198

Izgazise me brodovi na Dunavu zato sto nemam ovaj gadzet. A ako bas pozelim da znate gde sam pozvacu vas.
 roll4 nutss
Marke

Van mreže Arsa

• Kapitalac Dunavski
    • salveta
  • Marina: Ada Ciganlija
« Odgovor #26 poslato: 14, 06, 2013, 08:09:23 pre podne »
Hvala bogu da to sto uvodite nije i obavezno.   llll
Neverovatno kako sami sebi uvodimo VELIKOG BRATA.   kuku upavusi  no125
Sta se koga tice gde sam i sta radim pa i telefon me cinkari gde sam sad jos i ovo.  JFAOITHAJFA
Uskoro ce "nadlezni" znati (vec znaju) i sta nam je na stolu i ko nam je u krevetu.  7645218764198

Izgazise me brodovi na Dunavu zato sto nemam ovaj gadzet. A ako bas pozelim da znate gde sam pozvacu vas.
 roll4 nutss

Marke, svaka ti je na mestu!

Imaš piće od mene kad se nađemo.

Pobogu ljudi!

Pa većina naših nautičara beži na vodu da se skloni od svakojakih tehničkih sr..a a vi rešili da napunite brodove tehnikom kao da ćete ploviti do Galapagosa.
Ispuni godine životom, a ne život godinama.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #27 poslato: 14, 06, 2013, 09:29:50 pre podne »
@Marke & Arso

Ajd sad lepo procitajte zasta ovaj uredjaj sluzi, pa se ponovo vratite da prokomentarisete...

Van mreže STG

« Odgovor #28 poslato: 14, 06, 2013, 11:07:19 pre podne »
@Marke & Arso

Ajd sad lepo procitajte zasta ovaj uredjaj sluzi, pa se ponovo vratite da prokomentarisete...
Kome/cemu sluzi. thumbup

Van mreže marke

• Kapitalac Dunavski
« Odgovor #29 poslato: 14, 06, 2013, 14:02:34 posle podne »
@Marke & Arso

Pitanje je cemu "ZAISTA" sluzi, i do sada nam nije trebao pa ne vidim sta ce nam i od sada, osim za potrebe vlasti da vide gde im je ko od podanika.
Marke