@lsi
pomesali ste par stvari.. ovo nista ne kosta, znaci nikakvih 50-100 evra BESPLATNO JE ... mi emo bespaltno dobiti opremu , nase je da isnalitamo anetnu i internet konekciju ... ja imam u glavi par nekih lokacija pa cemo videti ...
da bi vas videli i da biste vi videli potrebno je da kupite transponder cene im se krecu od recimo 700 evra pa na gore ... vi ste verovatno mislisli na mAIS o kome sam pricao pre par d
ana i putem koga me je deda danas loirao

sa oim softwerom vi prijavljujete vas brod na "ais mrezu" na internetu , ALI to ne znaci da vas brodovi vide... to samo znaci da ste vi na internetu ako je brod uveo internet onda vas vidi .. ako nije onda vas ne vidi ... mAIS je zgodan da se mi sami raspoznajemo i da znamo gde smo i slicno... a poneki brod ce da nas vidi (koji ima internet)..
@nijah
bilo je nekih kontakata ali po njima je to u domenu sluzbene tajne ili sta vec, mada je to bilo licno misljenje a ne zakonsko .. i dalje nam komunizam nije izasao iz gena... ako imas neki kontakt dobro bi bilo da mi prosledis...
u svakom slucaju mi postavljamo opremu ... ako nije protiv zakonito super svi ce znati gde je... ako jeste znace nas par... i milina... AIS server emituje na internet a nista ne pusta u etar, tako da triangulacija ne dolazi u obzir... ukoliko primetimo da su nas nasli onda cemo napraviti VPN tunel do servera van zemlje i to je kraj price...