Autor Tema: Uzvodna plovidba - van granica Srbije  (Pročitano 20608 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže broker975fx

• Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
    • DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
Uzvodna plovidba - van granica Srbije
« poslato: 28, 12, 2012, 18:10:24 posle podne »
U novom broju Nautike izašao je feljton o putovanju Branka Kresojevića sa brodom Nikola Tesla.  Iako čovek na nekoliko mesta piše o svojim putovanjima konačno je napisao nekoliko korisnih redova za nautičare pa mislim da je ok da to stoji ovde jer može biti korisno za nekog ko planira uzvodnu plovidbu van naših granica.
Sve u svemu krenuo je iz Beograda, izašao iz Srbije uradio carinske formalnosti na ulazu u Mađarsku, na pitanje konačne destinacije uneo je Čikago pa je to izazvalo buru oduševljenja kod Mađara, pošto nisu do tada sreli brod koji ide na toliki put.
Dolazi do Budipešte I evo ga citat: Vezati se u Budipešti je veliki problem, pošto je dunav prepun malih I velikih turističkih brodova, svaki od njih ima I sopstveni vez pogotovo u period između aprila I oktobra kada je Budimpešta povezana sa redovnom linijom rečne flote, tako da je za male brodove I nautičare skoro nemoguće naći mesto za privez. Međutim naših ljudi ima svuda pa su braća Dušan I Srđan Nedeljković za vreme embargo prevukli brod restorn “Vogue”  sa Dorćola do Pešte I sada se tamo nalazi jedan od najboljih restorana sa tradicionalnom mađarskom I srpskom kuhinjom a u njemu je moguće I prenoćiti. Sve naše nautičare kada plove ovim delom dunava savetujemo da se tu slobodno vežu, jer ovde ima I struje I vode za nas namernike a centar I železnička stanica nisu daleko. Zatvršen citat
Evo adrese restorana fino izgleda http://www.restaurantvogue.hu/site/en

Dalje nastavlja plovidbu i kaže da je plovidba od Bratislave do Beča od samo 60km najteža na Dunavu i da su tu postizali jedva 6-7km/h jer je reka beza kao potok. Tuje trebalo da se grade prvodnice ali su ceo projekt  stopirali Zeleni da ne bi došlo do urušavanja prirode.

Sve u svemu dosta dobar članak i konačno da čujem nešto konkretno

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
    • http://www.alojasailing.com/
  • Brod tip: Bar Harbor Cruiser
  • Marina: NK"Moja ladja Brcko"
  • Veličina: 8m
Odg: Uzvodna plovidba - van granica Srbije
« Odgovor #1 poslato: 28, 12, 2012, 19:14:17 posle podne »
Neko je nekad obecao reportazu sa puta iz holandije i ... nista .
Vepar je vepar, čak i kad mu kažu da je svinja.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #2 poslato: 01, 01, 2013, 22:01:20 posle podne »
eeee da je do mene ... ali Predrag mi je upravo poslao preko 1gb materijala i nesto texta .. koje upravo uploadujem na nas  YOUTUBE kanal  ... pa ce biti ili kasno veceras ili sutra ... ili u serijama ... evo pra snimaka

Van mreže Bećar

• DrinskoSavski Brčkaroš
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #3 poslato: 02, 01, 2013, 14:44:52 posle podne »
Poštovani
Hteo bi nešto da predložim,na račun ovog proputovanja iz naslova "Uzvodna plovidba - van granica Srbije".Ovo je samo ideja koja bi trebala do detalja da se razradi ...ako ima zainteresovanih
Ideja je sledeća.Grupna plovdba Dunavom,ali ne kao pojedinci u regati..Nabaviti,iznajmiti,pozajmiti manju baržu ili čvršći ponton sa malim gazom za koji bi bili vezani čamci.Čini mi se da se neko od članova ima mali tegljač,gurač i da se bavi tim poslom.Vezivanjem za baržu dobili bi dosta "slobodnog" vremena za druženje sa ostalim članovima regate.Upravljanje sastavom bi bilo povereno profesionalcu.
Barža bi bila platforma za druženje okupljanje,sunčanje,roštiljanje,kotlić...Podrazumeva se zaustavljanje kod interesantnih mesta za pecanje,kupanje.Posete gradovima pored reke,gostovanja u marinama naših prijatelja sa foruma...Dan ili dva pauze u toku plovidbe za samostalno istraživanje obale...
E sad pitanje,odakle para za to....
Ako bi se krenulo sa ozbiljnijim "projektom" na papiru,siguran sam da bi veće kompanije imale interesa da učestvuju u tome.Ponton ili baržu bi mogli pozajmiti od NIS-a ili nekog brodarskog preduzeća.Gorivo dobiti od NIS-a,Luk oila,OMV-a a za uzvrat bi dobili veliku reklamu na pontonu  tokom regate kroz Srbiju i Mađarsku...
Siguran sam da bi i osiguravajuće kuće(Delta,Dunav osiguranje,Winer...)imali interesa da besplatno osiguraju učesnike regate na račun besplatne reklame.Na svakom gostovanju u marinama i gradovima delili bi njihov promotivni materijal...
Obezbediti lekara i tehničku podršku sa rezervnim delovima za Tomos,Suzuki,Hondu,Yamahu...Opet lepa reklama za zastupnike tih firmi...
Naravno ,sve bi moglo da se proprati i sa televizijskom ekipom neke velike tv kuće.Time bi promovisali i ekologiju,i Moju lađu,rečni turizam,Srbiju.....

I na kraju da kažem ono naj važnije...Ovo je samo predlog-nemojte biti prestrogi u komentarima

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
« Odgovor #4 poslato: 02, 01, 2013, 15:38:09 posle podne »
Ne bi da te mračim ali tako nešto sem maštanja teško da će biti moguće organizovati a posebno na tako dug put. Vreme regati Ilistrovane politike je prošlo i ne verujem da se to može ponoviti, došlo je drugo vreme a jedini način da ovo uspe je samofinasiranje. Sa druge strane skupiti ljude koji bi bili na raspolaganju barem tri nedelje koliko ovaj put minimalno mora da traje je još teže. Treće za vuču ili potiskivanje sastava na slici potreban je znatno jači i ozbiljniji brod a da putovanje ne bude mučenje i da umesto tri nedelje ne traje dva meseca. To je moje lično mišljenje usput mi mnogo više prija da sam sebi budem gazda i na takav put ićiću ili sam ili u manjoj ekipi - znači jedan do max dva broda. Ali svakako prava zimska tema 114

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
« Odgovor #5 poslato: 02, 01, 2013, 18:56:40 posle podne »
Prema mojim razmisljanjima ovo moze samo sa izmjenjivom ekipom. Tri nedelje i vise tesko da se skupi dovoljan broj posada. Gurac , barza i okosnica ekipe idu a ostali dolaze i odlaze prema vlastitom rasporedu . Mozda , ko zna , mozda ?

Van mreže sale.m79

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
  • www.mojaladja.com
    • Gasa
  • Brod tip: Apic
  • Marina: Smederevo
  • Veličina: 10m
« Odgovor #6 poslato: 02, 01, 2013, 19:52:19 posle podne »
Kocnicari su uvek na kraju voza.Ucesnik sam nekoliko zadnjih regata na kojima je bilo oko sto brodova,i htedoh da kazem kako je barza mala.To sto ti broker ne volis guzvu bices oslobodjen od puta. A koliko bi to trajalo i kako bi bilo organizovano to bi se videlo.Za takve stvari postoje ljudi koji se time bave i ciji je to posao,jos samo zelja i sve se moze. Svakako da je teze nego ranije ali ako se krene na vreme izvodljivo je.

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
« Odgovor #7 poslato: 02, 01, 2013, 20:22:01 posle podne »
Nautičari učestvuju u regatama. A regate ne može da pravi forum. Dokazano.
Ostaje povremeno okupljanje i ono najlepše, ono što je svrha ovakvih foruma - druženje pri slučajnim susretima ili malim vikend plovidbama pecanja i druženja radi.
Bice divno ako to uspije neko da organizuje. Mozda se nekako i uspijem pridruziti , koliko toliko

Van mreže Bećar

• DrinskoSavski Brčkaroš
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #8 poslato: 02, 01, 2013, 20:34:52 posle podne »
Što se tiče finansija one su najmanji problem.Ako se na vreme i sa ozbiljnom papirologijom obiđu potencijalni sponzori ,spremni su da ulože lepu količinu novca koja bi se kroz markenting stostruko vratilo.Veliki zagađivači ,rafinerije bi se rado reklamirale na takvoj regati.U pitanju je stvaranje slike kako oni ulažu u očuvanje i razvijanje svesti o ekologiji itd...
Što se tiče dužine putovanja od tri nedelje,moglo bi se prvi put organizovati neka kraća ruta...
I naravno ,ovo je predlog za lepo putovanje i druženje ...Na jednom mestu pola foruma.
Ko ima para da na isplovljavanju svog broda ,sipa 500 evra dizela, sebe neće videti u ovoj priči.Ali to ne znači da nije izvodljivo za nas ostale.
Pozdrav

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
    • Nemo
  • Brod tip: Carver
  • Marina: Ada Ciganlija VK Partizan
  • Veličina: 33ft
« Odgovor #9 poslato: 02, 01, 2013, 22:39:02 posle podne »
E jesi entuzijasta ha

Van mreže mossi

• Somborac
    • VARALICA II - AP323A
    • APATIN-Kampovanje-Pecanje-Plovidba
  • Brod tip: Pecaroški alu
  • Marina: Apatin
  • Veličina: 5.5m
« Odgovor #10 poslato: 02, 01, 2013, 23:07:26 posle podne »
Da biste pošli uzvodno, morate da stignete do neke od čardi prema granici sa HU,
a tu bi onda mogli da se organizujemo i organizujemo i organizujemo!  roll4 nutss

114 25648 oops upavusi

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
« Odgovor #11 poslato: 02, 01, 2013, 23:48:25 posle podne »

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #12 poslato: 03, 01, 2013, 19:02:25 posle podne »
ne znam dal je barza resenje... pre neki brod koji bi povukao ladje i za 2-3 dana ih bacio uzvondo a onda spust od desetak dana ...

Van mreže sale.m79

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
  • www.mojaladja.com
    • Gasa
  • Brod tip: Apic
  • Marina: Smederevo
  • Veličina: 10m
« Odgovor #13 poslato: 03, 01, 2013, 22:48:33 posle podne »
Kapetane kad krecemo ja sam spreman.

Van mreže Kapetan