Poštovani
Hteo bi nešto da predložim,na račun ovog proputovanja iz naslova "Uzvodna plovidba - van granica Srbije".Ovo je samo ideja koja bi trebala do detalja da se razradi ...ako ima zainteresovanih
Ideja je sledeća.Grupna plovdba Dunavom,ali ne kao pojedinci u regati..Nabaviti,iznajmiti,pozajmiti manju baržu ili čvršći ponton sa malim gazom za koji bi bili vezani čamci.Čini mi se da se neko od članova ima mali tegljač,gurač i da se bavi tim poslom.Vezivanjem za baržu dobili bi dosta "slobodnog" vremena za druženje sa ostalim članovima regate.Upravljanje sastavom bi bilo povereno profesionalcu.
Barža bi bila platforma za druženje okupljanje,sunčanje,roštiljanje,kotlić...Podrazumeva se zaustavljanje kod interesantnih mesta za pecanje,kupanje.Posete gradovima pored reke,gostovanja u marinama naših prijatelja sa foruma...Dan ili dva pauze u toku plovidbe za samostalno istraživanje obale...
E sad pitanje,odakle para za to....
Ako bi se krenulo sa ozbiljnijim "projektom" na papiru,siguran sam da bi veće kompanije imale interesa da učestvuju u tome.Ponton ili baržu bi mogli pozajmiti od NIS-a ili nekog brodarskog preduzeća.Gorivo dobiti od NIS-a,Luk oila,OMV-a a za uzvrat bi dobili veliku reklamu na pontonu tokom regate kroz Srbiju i Mađarsku...
Siguran sam da bi i osiguravajuće kuće(Delta,Dunav osiguranje,Winer...)imali interesa da besplatno osiguraju učesnike regate na račun besplatne reklame.Na svakom gostovanju u marinama i gradovima delili bi njihov promotivni materijal...
Obezbediti lekara i tehničku podršku sa rezervnim delovima za Tomos,Suzuki,Hondu,Yamahu...Opet lepa reklama za zastupnike tih firmi...
Naravno ,sve bi moglo da se proprati i sa televizijskom ekipom neke velike tv kuće.Time bi promovisali i ekologiju,i Moju lađu,rečni turizam,Srbiju.....
I na kraju da kažem ono naj važnije...Ovo je samo predlog-nemojte biti prestrogi u komentarima