dugo sam razmisljao da li da nacnem ovu temu jer se drzim pravila,hvali pred svima a kudi u sebi,ali,moram,da bih mozda spasio neke druge ljude da ne upadnu u zamku u koju sam ja upao,tj da opisem kako me je jedan vidjen majstor preveslao...........
prodam ja ladju pre mesec dana i dogovorim sa kupcem da ugradim nove komande.posto su komande bile malo duze,tj nestandardnih duzina,odlucim da narucim kod nekog od iskusnijih majstora koji rade ugradnju.korektnu ponudu dao vlada futog,korektnu robert i mateja iz zemuna ali daleko najpovoljniji,izvesni majstor iz marine karaburma. da ga ne imenujem,prepoznace se vec.materijal i rad 400e.tj,materijal 300 a ruke 100e.ja dodjem istog dana da mu ostavim kes za materijal,predjem 80km za tu priliku on uzme samo 100e za kaparu i kaze da cemo ih ugraditi za 7 dana.

.sve stima.vidim da barata materijom i ostavlja utisak dobrog i poslovicno tacnog majstora.posle 7 dana zove me da dodjem po drugi put da ostavim jos 200e za materijal i dodaje jos 20 e za volan.

,dodjem ja ponovo.jos 80 km,platim,zakazemo ugradnju za par dana,ja sve referisem kupcu da bih ga ispostovao.......dolazim treci put posle par dana,80 km kopnom,pa 40 vodom,dotero ladju.........da bi mi majstor rekao kako ugradnja nije dogovorenih 400e vec 580e jer je prevideo da uracuna volan,adaptere za hondu,ruku i sipku telefleksa i nosace sajli.skroz naivna prica.vrhunac licemerja-kaze,pa ne moras da radis kod mene.a ja treba popodne da predam uradjen,brod.doveo me pred svrsen cin.umesto za 3-4 sata kako je prvobitno dogovoreno ugradnja je trajala od 9 do 17h jer je usput zavrsio jos bar 3 posla.pri tom mi da beli volan,umesto narucenog crnog.......kao,sta ima veze.....ja nadjem neke otpatke od flaha i napravim pomocu bonseka stapa i kanapa nosac sajli za 20 min i ustedim 60e,tako da sam sveo cifru na razumnijih 520e,tri dolaska i malo licnog rada.nije poenta u cenu,to su samo glupe pare.iznervirao me stav da ljude treba samarati po dzepu i da nikog ne treba zaliti.....ako hoce da se voze,nek plate.
odem iz marine sa otuznim utiskom da sam prevaren a drugar mi kaze krunsku recenicu doticnog majstora....niste vi iz ove price...............naravno ,mi definitivno nismo iz iste price.ja sam svog kupca ispostovao makar i na svoju stetu a gospodin majstor,me je video o istom trosku i prvi i poslednji put.na novi brod hidraulicne komande ugradjujem sam i kostace me oko 100e.zbog ovakvih likova cu nauciti i da heklam pletem i vezem,semo da se ne vidjamo.zato dobro otvorite oci kad pogadjate posao,da va majstor iz marine karaburma ne bi prevideo koju stotku iz dzepa ako proceni da imate viska para.pozdrav,zoki pazova