Autor Tema: majstorska navlakusa  (Pročitano 7894 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

kacintata

• Gost
majstorska navlakusa
« poslato: 28, 06, 2009, 22:19:09 posle podne »
dugo sam razmisljao da li da nacnem ovu temu jer se drzim pravila,hvali pred svima a kudi u sebi,ali,moram,da bih mozda spasio neke druge ljude da ne upadnu u zamku u koju sam ja upao,tj da opisem kako me je jedan vidjen majstor preveslao...........
prodam ja ladju pre mesec dana i dogovorim sa kupcem da ugradim nove komande.posto su komande bile malo duze,tj nestandardnih duzina,odlucim da narucim kod nekog od iskusnijih majstora koji rade ugradnju.korektnu ponudu dao vlada futog,korektnu robert i mateja iz zemuna ali daleko najpovoljniji,izvesni majstor iz marine karaburma. da ga ne imenujem,prepoznace se vec.materijal i rad 400e.tj,materijal 300 a ruke 100e.ja dodjem istog dana da mu ostavim kes za materijal,predjem 80km za tu priliku on uzme samo 100e za kaparu i kaze da cemo ih ugraditi za 7 dana.ok.sve stima.vidim da barata materijom i ostavlja utisak dobrog i poslovicno tacnog majstora.posle 7 dana zove me da dodjem po drugi put da ostavim jos 200e za materijal i dodaje jos 20 e za volan.ok,dodjem ja ponovo.jos 80 km,platim,zakazemo ugradnju za par dana,ja sve referisem kupcu da bih ga ispostovao.......dolazim treci put posle par dana,80 km kopnom,pa 40 vodom,dotero ladju.........da bi mi majstor rekao kako ugradnja nije dogovorenih 400e vec 580e jer je prevideo da uracuna volan,adaptere za hondu,ruku i sipku telefleksa i nosace sajli.skroz naivna prica.vrhunac licemerja-kaze,pa ne moras da radis kod mene.a ja treba popodne da predam uradjen,brod.doveo me pred svrsen cin.umesto za 3-4 sata kako je prvobitno dogovoreno ugradnja je trajala od 9 do 17h jer je usput zavrsio jos bar 3 posla.pri tom mi da beli volan,umesto narucenog crnog.......kao,sta ima veze.....ja nadjem neke otpatke od flaha i napravim pomocu bonseka stapa i kanapa nosac sajli za 20 min i ustedim 60e,tako da sam sveo cifru na razumnijih 520e,tri dolaska i malo licnog rada.nije poenta u cenu,to su samo glupe pare.iznervirao me stav da ljude treba samarati po dzepu i da nikog ne treba zaliti.....ako hoce da se voze,nek plate.
odem iz marine sa otuznim utiskom da sam prevaren a drugar mi kaze krunsku recenicu doticnog majstora....niste vi iz ove price...............naravno ,mi definitivno nismo iz iste price.ja sam svog kupca ispostovao makar i na svoju stetu a gospodin majstor,me je video o istom trosku i prvi i poslednji put.na novi brod hidraulicne komande ugradjujem sam i kostace me oko 100e.zbog ovakvih likova cu nauciti i da heklam pletem i vezem,semo da se ne vidjamo.zato dobro otvorite oci kad pogadjate posao,da va majstor iz marine karaburma ne bi prevideo koju stotku iz dzepa ako proceni da imate viska para.pozdrav,zoki  pazova

Van mreže Barba

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
Odg: majstorska navlakusa
« Odgovor #1 poslato: 28, 06, 2009, 23:12:34 posle podne »
Sada moram da napravim mali uvod posto sam primetio da u poslednje vreme cesto ne slazem sa sadrzajima u temama. Ovaj sajt je napravljen sa idejom da korisnicima pruzi kvalitetne, primenljive i besplatne informacije. Sve se cesce pojavljuju postovi kao sto je ovaj u kome se pominju neki covek, jedan majstor, saljem na pp  :shout: ili posalji mi na pp  :shout:. Malo malo pa teme lice na one sa foruma koji smo upravo zbog toga batalili. Druze, nemoj pogresno da me shvatis, ali mislim da obavezno treba definisati o kome se radi, da svi znaju ko je bitanga, ko prevarant i ko je jednostavno los. Ovako ofiras prakticno sve majstore sa pomenute marine zbog jednog prevaranta koji te je nasamario. Nije poenta da on sebe prepozna, vec da ga mi prepoznamo i zaobidjemo u sirokom luku. A i da vidimo da li je jos neko saradjivao sa njim, mozda se stvarno zeznuo...  :smile:

Inace pun mi je ceger tih prevejanih ovih i onih koji su iz neke price iz koje ja nisam. Ko da je to neka mudrost postaviti komande, ko da to niko sa inteligencijom zeca uz dovoljno informacija ne moze da uradi. Sve bre neki pametnjakovici, kao to je citava nauka. Tako je bilo i za laminiranje, kao to je zajebano i ne znam ni ja sta, mozda za nekog hakera ili advokata koji ruke koristi samo za kucanje. Ja sam sve uradio po Slobinom, Admiralovom, Saletovom... i WS i Hempelovom uputstvu i korito suvo ko suva drenovina. Gde je sad tu genijalnost, kad sam ja pocetnik to uspeo da odradim. Ovaj forum i sluzi da bi razmenili te neophodne informacije da nas ne bi drali prevejani "majstori", strucnjaci za sve i svasta. E pa gospodo ni ja nisam ni iz jedne price i sto procenim da mogu sam, uradim sam, a informacije ocekujem upravo ovde. Sto mislim da ne mogu sam, to radi majstor ciju preporuku takodje ocekujem ovde.

Ajd uzdravlje,

"Niko nije tako beznadezno porobljen kao onaj koji pogresno veruje da je slobodan" - Gete.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #2 poslato: 28, 06, 2009, 23:33:04 posle podne »
na marini karaburma samo je jedan majstor za vanbrodske motore, majstor nesa honda
znam za ovaj slucaj i ja sam se iznervirao jer sam ga ja preporucio ...

kada sam isto to radio kod mene sve je bilo u skladu sa dogovorom ali van rokova, zato sam ga i preporucio, ali izgleda da se ljudi sa vremenom menjaju ...

jedina dobra stvar je da cemo od sada za slicne stvari ici kod zokije u pola nesine cene :)

Van mreže zorter

• Pol: Muškarac
« Odgovor #3 poslato: 28, 06, 2009, 23:54:29 posle podne »
Sada moram da napravim mali uvod posto sam primetio da u poslednje vreme cesto ne slazem sa sadrzajima u temama. Ovaj sajt je napravljen sa idejom da korisnicima pruzi kvalitetne, primenljive i besplatne informacije. Sve se cesce pojavljuju postovi kao sto je ovaj u kome se pominju neki covek, jedan majstor, saljem na pp  :shout: ili posalji mi na pp  :shout:. Malo malo pa teme lice na one sa foruma koji smo upravo zbog toga batalili. Druze, nemoj pogresno da me shvatis, ali mislim da obavezno treba definisati o kome se radi, da svi znaju ko je bitanga, ko prevarant i ko je jednostavno los. Ovako ofiras prakticno sve majstore sa pomenute marine zbog jednog prevaranta koji te je nasamario. Nije poenta da on sebe prepozna, vec da ga mi prepoznamo i zaobidjemo u sirokom luku. A i da vidimo da li je jos neko saradjivao sa njim, mozda se stvarno zeznuo...  :smile:

Inace pun mi je ceger tih prevejanih ovih i onih koji su iz neke price iz koje ja nisam. Ko da je to neka mudrost postaviti komande, ko da to niko sa inteligencijom zeca uz dovoljno informacija ne moze da uradi. Sve bre neki pametnjakovici, kao to je citava nauka. Tako je bilo i za laminiranje, kao to je zajebano i ne znam ni ja sta, mozda za nekog hakera ili advokata koji ruke koristi samo za kucanje. Ja sam sve uradio po Slobinom, Admiralovom, Saletovom... i WS i Hempelovom uputstvu i korito suvo ko suva drenovina. Gde je sad tu genijalnost, kad sam ja pocetnik to uspeo da odradim. Ovaj forum i sluzi da bi razmenili te neophodne informacije da nas ne bi drali prevejani "majstori", strucnjaci za sve i svasta. E pa gospodo ni ja nisam ni iz jedne price i sto procenim da mogu sam, uradim sam, a informacije ocekujem upravo ovde. Sto mislim da ne mogu sam, to radi majstor ciju preporuku takodje ocekujem ovde.

Ajd uzdravlje,

Potpuno se slazem s tobom. :good: :good: :good: :good: :good: :good:

Van mreže MisterTwister

• Titelski sokozder
« Odgovor #4 poslato: 29, 06, 2009, 18:41:06 posle podne »
Sada moram da napravim mali uvod posto sam primetio da u poslednje vreme cesto ne slazem sa sadrzajima u temama. Ovaj sajt je napravljen sa idejom da korisnicima pruzi kvalitetne, primenljive i besplatne informacije. Sve se cesce pojavljuju postovi kao sto je ovaj u kome se pominju neki covek, jedan majstor, saljem na pp  :shout: ili posalji mi na pp  :shout:. Malo malo pa teme lice na one sa foruma koji smo upravo zbog toga batalili. Druze, nemoj pogresno da me shvatis, ali mislim da obavezno treba definisati o kome se radi, da svi znaju ko je bitanga, ko prevarant i ko je jednostavno los. Ovako ofiras prakticno sve majstore sa pomenute marine zbog jednog prevaranta koji te je nasamario. Nije poenta da on sebe prepozna, vec da ga mi prepoznamo i zaobidjemo u sirokom luku. A i da vidimo da li je jos neko saradjivao sa njim, mozda se stvarno zeznuo...  :smile:

Ajd uzdravlje,

Inace ja sam se zbog gore navedenog  :telephone: i nasao na ovom sajtu nadajuci se da ce nam zajednickim radom  :drinks:  plovila na reci biti sigurnija (zbog lopova) kao i da ce nam pare biti sigurnije znajuci ko su pravi majstori a ko majstori koji vole da  :nono: preveslaju musterije. Zato apelujem na sve clanove foruma da zbog nas ostalih a  i zbog majstora kojima svaka cast za svoj rad, sve na forumu bude poimence. Cisto da sve majstore i prodavce ne stavljamo u jednu vrecu pa da posteni trpe zbog toga.

Bistro i mirne vode  :dance1:
« Poslednja izmena: 29, 06, 2009, 22:50:14 posle podne od strane Kapetan »
Plutam, plivam, ronim, zaranjam, izranjam, nestajem, vraćam se...

Van mreže shomi

• Đerdapski kratkodlaki Drekavac
« Odgovor #5 poslato: 01, 07, 2009, 01:54:04 pre podne »
 :good:
MPE

Van mreže zorter

« Odgovor #6 poslato: 01, 07, 2009, 09:17:04 pre podne »
Bravo Dule, 100% si u pravu. :good: :good:

Van mreže barba77

• Dugouhi obalski proždrljivac ( ćevapožder )
  • **
« Odgovor #7 poslato: 17, 07, 2009, 18:29:35 posle podne »

Mene je sad bas pomenuti gosn  dr. mr.scin. med. majstor nesa ubio sa cenom na sledeci nacin: 4000 din kao za redovnu zamenu ulja i ciscenje karburatora valjda, pa jos 1000 za zamenu jednog glupog semeringa u cizmi i jos 1000 za zupcanike za gas cija je cena 40 eur sto sve ukupno dolazi do cifre od 100Eur, covek ima pravu majstorsku tesku pricu evo ja da ti ucinim a ti se bunis oko cene, neznam sta da vam kazem al mislim da covek drzi klanicu a ne radionicu valjda me procenio ima se moze se trebo sam da dodjem na biciklu u radionicu.

predhodna popravka jonsona 35 je isla ovako: 70 eur impeler za koji je prvo rekao da je 50, 70 eur polovna bobina, 80 eur plovak u karburatoru i neka dizna takodjer polovna, kuciste od impelera sa poklopcem 40Eur, i na kraju sa rukama uze mi covek 330 eur i kaze jeftino sam ti radio!!!!!!!

al zato je za drugi verovatno po njegovoj gemetrisko progresivnoj racunici sve kompenzovao covek je pravi anstajn

nebih da trosim psovke za doticnog gospodina

pazite se ljudi!!!!!!!

Van mreže SALE NB

« Odgovor #8 poslato: 17, 07, 2009, 19:05:17 posle podne »
Pa... pošteno te je odradio, nema šta!
Inače, impeler za Johnsona 35, originalni, u Argu košta 2200 dinara!!! I to je pravo dranje, pošto mu je cena u US 9 dolara!
"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
    • Nemo
  • Brod tip: Carver
  • Marina: Ada Ciganlija VK Partizan
  • Veličina: 33ft
« Odgovor #9 poslato: 17, 07, 2009, 23:28:43 posle podne »
e to je pravi majstor
dok ima ovaca bice i vune

Van mreže gaguln

• Mornar
  • **
« Odgovor #10 poslato: 18, 01, 2010, 14:07:55 posle podne »
evo kako sam ja prosao sa Borom Vasicem pre dve god kupio Hondu 8 ks,prvi dan se zapusio karburator zvao ga on kaze jbg. zovi Roberta to je 50 e.....

Van mreže Vlada 69

• Rečni Drekavac
  • Dunav-Sveta reka
« Odgovor #11 poslato: 21, 01, 2010, 14:59:21 posle podne »
evo kako sam ja prosao sa Borom Vasicem pre dve god kupio Hondu 8 ks,prvi dan se zapusio karburator zvao ga on kaze jbg. zovi Roberta to je 50 e.....

Cekaj bre,kako ti Robert naplatio 50 Eur ? Jel zbog toga sto je gorivo bilo prljavo (rezervoar)? Ocistio ti karburator i naplatio 50 EUR ??

Van mreže gaguln

• Mornar
  • **
« Odgovor #12 poslato: 21, 01, 2010, 21:50:26 posle podne »
da,kao prljavo gorivo

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23