Nisam ljubitelj plina ni kod kuce,a kamoli na camcu.Moje iskustvo sa friziderom na 12 V je sledece: Frizider od 60 l se napaja sa baterije za potrosace od 160 Ah.Dok je camac u voznji,podesim rad frizidera na max.Kad sam na sidru, potenciometar ide na min.jer je to dovoljno da drzi rashladjena pica i ostalo ceo dan.Kad sam na sidru,svi potrosaci se gase osim frizidera na min,muzike i pumpe za vodu.Sa racionalnim otvaranjem vrata frizidera,u takvom rezimu na suncu,sa t preko 35 C,akumulator podnosi 6- 8 casova.Tada palim motor.Moguce je prepraviti hladjenje kondenzatora sa vazdusnog na vodeno sa dodatnom pumpom ,sto sigurno utice na povecanu efikasnost frizidera,ali mi se ne otvara jos jedna rupa na dnu camca.Kako su kompresori frizidera uvek u zatvorenom,vrelom prostoru,nosim se mislju o ugradnji dodatnog ventilatora koji bi inace vreli,zatvoreni prostor provetravao i tako povecao efikasnost frizidera.Naravno,i za taj ventilator treba struja,ali bi se on ukljucivao kad i kompresor.Ako nesto uradim da valja,javljam. :)