Autor Tema: Gajski dunavac i plaza Raj, ulaz kod Stojkove ade  (Pročitano 14769 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Misha D

• Kapitalac Dunavski
  • plovilo: Linssen 29.9 ac gs
Gajski dunavac i plaza Raj, ulaz kod Stojkove ade
« poslato: 05, 08, 2012, 12:13:27 posle podne »
Na 1097km leve obale Dunava nalazi se jedan od najlepsih i najsigurnijh dunavaca na putu ka Djerdapu i obrnuto, ka Beogradu. Ulaz je ucrtan u Garminovim novim kartama jer vise nema dva velika plovka-bureta na ulazu iz Dunava. Bitno je da se pod pravim uglom od plovnog puta uplovi u dunavac. Na ulazu dubina je oko 2,5-3m, a sirina ulaza oko 50-70m. Dubina u celom Dunavcu na ucrtanom plovnom putu je izmedju 3-6m.Od ulaza treba ploviti pravo drzeci se sredine ka desnoj strani, a mala ada i ribolovni siroki tereni ostaju levo iza male ade. Posle 800m dolazi se do uredjene plaze Raj sa suncobranima od slame, sljunkovitom plazom pogodnom za decu i manji restoran sa kampom. Privez za plovila je prekoputa plaze u hladovini vrba gde nema vise prikljucaka za vodu i struju, ali vode ima na plazi sa dugackim crevom. Pomocnim ili manjim camcem treba otici jos 1km u dubinu dunavca gde se nalazi jos jedna plaza sa suncobranima i dubinom do 50cm, pesak pogodan za decu kada je vodostaj 30tak cm nizi, a interesantno je i manje jezero sa dubinom preko 20m gde se podvodno vadi ugalj. 
« Poslednja izmena: 05, 08, 2012, 16:16:27 posle podne od strane Misha D »
Današnji dan je početak ostatka moga života....

Van mreže Misha D

• Kapitalac Dunavski
Odg: Gajski dunavac i plaza Raj, ulaz kod Stojkove ade
« Odgovor #1 poslato: 05, 08, 2012, 12:15:47 posle podne »
Ulaz u dunavac oko 1km nizvodno od zelenog plovka i oko 500m levo nizvodno od gornjeg spica Stojkove ade i prolaz pored male ade u samom dunavcu

Van mreže Misha D

• Kapitalac Dunavski
« Odgovor #2 poslato: 05, 08, 2012, 12:19:52 posle podne »
sa desne strane se prvo nailazi na ove kuce, a nakon 500m pocinje sljunkovita plaza.

Van mreže Misha D

• Kapitalac Dunavski
« Odgovor #3 poslato: 05, 08, 2012, 12:28:53 posle podne »
ukoliko ostajete vise dana vasi gosti mogu doci kolima preko Kovina i Gaja

Van mreže Misha D

• Kapitalac Dunavski
« Odgovor #4 poslato: 05, 08, 2012, 12:32:07 posle podne »
ribolovni tereni su odlicni za sarana i stuku, a uz Stojkovu adu za smudja. Danas kada je Dunav 21C, ovde u dunavcu je 27C.Plovila su u hladovini vecinu dana besplatno privezana ispod vrba gde je dubina oko 3m. Treba biti oprezan jer nekoliko puta dnavno prolaze barze koje nose ugalj ili sljunak

Van mreže Misha D

• Kapitalac Dunavski
« Odgovor #5 poslato: 05, 08, 2012, 15:14:23 posle podne »
svi podaci o dubini ulaza u dunavac su dati pri vodostaju Pancevo 292. Male plaze kod jezera pri ovom vodostaju ima vrlo malo, ali zato je danas pristojna poseta na plazi jer je nedelja

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #6 poslato: 05, 08, 2012, 17:59:09 posle podne »
ja bih samo dodao jos jednu stvar... obavezno poneti sredstva protiv komaraca !!! (ko rode su ....) inace i za mene je ovo najlepse mesto na potezu Beograd - Golubac...

cene u kafani su jako povoljne, porcija bele 100 dinara, pomfrit 100 dinara, salata 80 ... kafana radi dok ima gostiju i ne pravi buku tako da je san miran.

ukoliko se neko vezuje na ivicu plaze (meni lepse tako) ne ostavljajte stapove da ostaju preko noci,  barze prolaze na 15 metara od plaze

da dodam jos da na plazi postoje tusevi i WC koji je cist !

Van mreže STG

• Pol: Muškarac
« Odgovor #7 poslato: 05, 08, 2012, 20:09:39 posle podne »
ja bih samo dodao jos jednu stvar... obavezno poneti sredstva protiv komaraca !!! (ko rode su ....) inace i za mene je ovo najlepse mesto na potezu Beograd - Golubac...

cene u kafani su jako povoljne, porcija bele 100 dinara, pomfrit 100 dinara, salata 80 ... kafana radi dok ima gostiju i ne pravi buku tako da je san miran.

ukoliko se neko vezuje na ivicu plaze (meni lepse tako) ne ostavljajte stapove da ostaju preko noci,  barze prolaze na 15 metara od plaze

da dodam jos da na plazi postoje tusevi i WC koji je cist !
Napomeni da je to iz licnog iskustva...
Meni nije najlepse mesto na ovom potezu,nekako mi lici na Budvu (samop fale JK i Ceca,),mada ima ljudi koji vole Budvu...
Na kraju plaze si izlozen stalnim pijanim gostima sa izbora za mis Gaja,i imam utisak kao da sam u njihovom zvucniku,slicna stvar je i preko puta,ukoliko kafana nema manji promet.
Barze tebi nece smetati,ti smetas njima.  6589
Svakako vredi otici pa kako ko vidi situaciju.  114

Van mreže ronac

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
  • Vucedolski vuk
« Odgovor #8 poslato: 05, 08, 2012, 20:54:27 posle podne »
Ja bio pre dve godine tri puta odjednom(prvi put,zadnji put i nikada vise),,one komarce nikad vise ne bih voleo da vidim. no125
Lisica je najmudrija životinja, ali je njenih koža najviše na prodaju!

Van mreže STG

« Odgovor #9 poslato: 05, 08, 2012, 21:02:03 posle podne »
Ja bio pre dve godine tri puta odjednom(prvi put,zadnji put i nikada vise),,one komarce nikad vise ne bih voleo da vidim. no125
Iskreno,ali dali je samo zbog komaraca?Pa njih ima skoro na celom Dunavu?

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #10 poslato: 05, 08, 2012, 21:45:14 posle podne »
bio sam par puta tamo i nikad nisam imao problema sa muzikom ili pijanim gostima i to sve vikendom dolazio i prespavljivao, verovatno te to zakacilo

... a za komarce postoje kreme Szuck i Autan ... a za brod spirale... ove godine sam to promenio i nije bilo problema...

Van mreže ronac

• Vucedolski vuk
« Odgovor #11 poslato: 05, 08, 2012, 21:48:56 posle podne »
Iskreno,ali dali je samo zbog komaraca?Pa njih ima skoro na celom Dunavu?

Da,svuda ih ima ali tamo....  4587
Posle ovog zamaha hiljadu mrtvih. roll4

Van mreže ronac

• Vucedolski vuk
« Odgovor #12 poslato: 05, 08, 2012, 21:51:31 posle podne »
bio sam par puta tamo i nikad nisam imao problema sa muzikom ili pijanim gostima i to sve vikendom dolazio i prespavljivao, verovatno te to zakacilo

... a za komarce postoje kreme Szuck i Autan ... a za brod spirale... ove godine sam to promenio i nije bilo problema...
Za komarce vise ne postoji sredstvo,odgovorno tvrdim. no125

Van mreže Arsa

• Kapitalac Dunavski
    • salveta
  • Marina: Ada Ciganlija
« Odgovor #13 poslato: 06, 08, 2012, 03:36:23 pre podne »

Za komarce vise ne postoji sredstvo,odgovorno tvrdim. no125

Možda imamo sreće, ali kombinacija zuko kreme, rajdove spirale i aparata sa tabletama koje smo preko noći uz pomoć invertora uključivali u kabini pokazala se vrlo delotvorna.

Za 12 dana na vodi, ni jednom nismo postavljali mrežicu za komarce.

Istina, jedino su nas u Ivanovu prilikom dolaska nespremne dočekali komarci. Za pet minuta smo rešili problem ali smo imali i uspomene na taj susret.  lol
Ispuni godine životom, a ne život godinama.

Van mreže Misha D

• Kapitalac Dunavski
« Odgovor #14 poslato: 06, 08, 2012, 11:05:30 pre podne »
ova tema je namenjena onima koji ovde nisu bili i kojima je potreban predah izmedju Srebrnog jezera i Beograda. Ko ide po vasarima moze da nadje guzvu i ovde i bilo gde, a ja ne videh nikakvu muziku i izbor mis. Ko voli camotinju moze da se veze za prvo drvo kada uplovi u dunavac. Komaraca ima isto kao i na Malim vodama sa koijih sam dosao pre neki dan, a da li ih ima 10 ili 30 po glavi nauticara, svejedno je. Nihovih pola sata u sumrak je svuda isto.  upavusi