Zoki,ko su odgovorni u celoj prici?
To ce mnogima pomoci...
Za čukarički rukavac nadležni su Uprava za vode grada i Beograd vode.
Koliko ja znam, projekat sređivanja rukavca i ušća Topčiderske reke je odobren i pare su bile na računu Beograd Voda. Da li su još tamo, ne verujem. Ali mi nije jasno zbog čega ništa nije početo.
Priča o raznim hemikalijama nataloženim u mulju rukavca su netačne pošto su i ta istraživanja izvršena.
Koncentracija štetnih materija jeste nešto veća od dozvoljene, ali daleko od toga da može uzrokovati ekološku katastrofu, čak ni bliže okoline ušća Topčiderke.
Evo linka sa telefonom i faksom ka nadležnima. Molim sve koji žele da pomognu da se javljaju i urgiraju za rešenje ovoga problema.http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1994Za dvadesetak dana, pokušaćemo da preko neke od društvenih mreža pokrenemo rešavanje ovog pitanja.
Nadam se da će neki domaći i strani novinari imati hrabrosti i volje da se odazovu pozivu za akciju i istraživanje razloga zbog kojih novac namenjen ovom projektu nije iskorišćen i gde je usmeren. Da li će tu biti posla i za policiju, ostaje da se vidi.
Takođe ćemo pokušati da zainteresujemo i međunarodne subjekte i NVO koje bi svojim autoritetom mogli da utiču na brže rešavanje ovog pitanja koje opterećuje veliki broj korisnika od kojih gradska vlada ubira ne male prihode.