E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...

Koja snaga elektromotora .......

<< < (20/29) > >>

drug_igrutin:

--- Citat: zorter  18, 08, 2010, 01:49:29 pre podne ---
Igrutine, mislim da si napravio lapsus (da nije u pitanju neznanje) kada si rekao da se stalni magneti koriste na rotoru.
NE, stalni magneti se koriste na STATORU a rotor moze biti samo od mekog metala tzv KAVEZNI i onda nema cetkice.

--- Kraj citata ---

Nije lapsus Zortere - cisto neznanje  :)
Gledao sam ranije neke entuzijaste ( po netu) kako su pravili motore koje na rotoru imaju stalne magnete, a sekundar sa namotajima i preko struje u sekundaru regulisu brzinu. Zato sam ja to uzeo da tako treba da bude
Poz

Kapetan:

--- Citat: Dule  18, 08, 2010, 00:45:21 pre podne ---E pa prijatelju onda ovako. U četvrtak, 16 septembra ove godine ja te čekam na Beloj steni u 12 h. Krećemo do plaže Raj i vraćamo se u subotu. To je 160 km, skoro kao i do Djerdapa.
Ne moraš vola ali platićeš ručak negde.
Svedoka za ovo ima dovoljno :)

--- Kraj citata ---

tehnicki gledano trebas da se vratis na adu a ne na belu stenu :)

e sad o ovome sam ti danas pricao , (onih 10 stepenova voltaze) stim da sam ja imao genijalnu ideju da zabadem zice u celije a ovde momci to resise mnogo pametnije  :good:

Barba:
Malo i o elektricnom glisiranju.

Evo o onome sto su mi pominjali o povlacenju struje.

"These substantial 100Kg motors can pull 2000A at 180V for drag race starts, but the 5-minute  ‘conservative’ rating is 66KW. Running at high speed the motor takes about 400A at 90V, and at slow speeds around 140A at 30V."

Ovaj motor povlaci 360KW da bi camac izglisirao, a kasnije povlaci 36kW. To je deset puta !????

Inace ovaj gliser ima autonomiju glisiranja par sati, a lagane voznje ceo dan.

"Used this way the boat will run for a few hours including 8-12 ski runs before recharging. Used for cruising at low speeds, it will run all day."

Ceo clanak ovde.

http://www.marineclassics.co.uk/fastelectricboat.html

fisherman:

--- Citat: Dule  17, 08, 2010, 22:54:40 posle podne ---
Sve u svemu neće koštati više od 3000 evra, i to samo zato što sam sve radio duplo zbog dvostrukog pogona.
Yamaha 25 hp košta 5700. I svi se oduševe i kažu da nije skupo. A za te pare možeš da kupiš polovnu dvotaktnu i 5000 litara benzina koji bi potrajao minimum 5 godina. Gde je tu računica?

--- Kraj citata ---
Ja to svima pricam ali me niko ne slusa.....

espresso:
mislim da je dule na pravom putu...
neki ljudi u komsiluku su to resili ovako... ispostavilo se da je pola evropskog trzista vec porucilo ovo plovilo...
http://www.greenlinehybrid.com/?id_g=h

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju