E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...
Koja snaga elektromotora .......
ljubac:
O čemu pričam.
Onoga dana kad se budeš vratio sa Djerdapa sa tim elektro pogonom dočekujemo te sa pečenim volom na ražnju na Beloj Steni.
ljubac:
--- Citat: Dule 18, 08, 2010, 00:39:49 pre podne ---Ljubac će da me natera na neplanirani put :)
Pazi, ne poznaješ me pa lako možeš da se bacis u trošak za tog vola :)
--- Kraj citata ---
Prihvatam trošak vrlo rado i nadam se da neće biti uzaludan trošak.Škola se uvek plaća
ljubac:
--- Citat: Dule 18, 08, 2010, 00:45:21 pre podne ---E pa prijatelju onda ovako. U četvrtak, 16 septembra ove godine ja te čekam na Beloj steni u 12 h. Krećemo do plaže Raj i vraćamo se u subotu. To je 160 km, skoro kao i do Djerdapa.
Ne moraš vola ali platićeš ručak negde.
Svedoka za ovo ima dovoljno :)
--- Kraj citata ---
Dogovoreno,
A u medjuvremenu evo nešto za čitanje i kome je potrebno može da izvuče neke relacije
ljubac:
I jedan elegantan način promene brzine elektromotora bez skupih kontrolera
i link koji bez obzira vredi pogledati
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/u-hrvatskoj-izumljen-supersportski-elektricni-auto.html
zorter:
Samo jedan komentar.
Ljubac:
Pogledaj malo datum tog SAM-a. Mislim da ce ti sve biti jasno. Seti se koje smo (recimo) telefone tada koristili a koje sad.
Drug_igrutin:
Igrutine, mislim da si napravio lapsus (da nije u pitanju neznanje) kada si rekao da se stalni magneti koriste na rotoru.
NE, stalni magneti se koriste na STATORU a rotor moze biti samo od mekog metala tzv KAVEZNI i onda nema cetkice.
P.S.
Barba, ja sam skoro zavrsio onu prepravku Johnsona 4 na elektropogon. Kad sve bude zavrseno postavljam novu temu sa slikama pa ces videti kako to radi. Inace su optrebljeni oni motori sto mi je Dule dao od Kineskih TRITICO-a i upotrebljena su dva da bi imalo 500W (250W jedan). Probani su "na suvo" i rade. Jos samo da finisiram promenu smera i da sve to spakujem i ide na probu na plovilo. Ne brini, sve ce biti snimljeno i postavljeno ovde u novoj temi.
Pozdrav svim ucesnicima ove rasprave. :good: :drinks:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju