E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...

Koja snaga elektromotora .......

<< < (29/29)

zorter:

--- Citat: Dule  21, 08, 2010, 23:11:25 posle podne ---Uvek zabrljaš :)
Što nisi stavio dva manja kaiša. Sa svakog motora po jedan. Lako im je uskladiti brzinu.
Vidim... napreduješ ali problem će ti praviti kaiš, veruj mi.

--- Kraj citata ---

Ne mogu da nadjem manje kaiseve debljine 7mm. Ovo su remenice sa one male stone busilice. Inace sam prvobitno probao sa zupcastim kaisem ali osovina motora je mnogo tanka i ne moze da nosi siroku remenicu. Probao sam ovako "na suvo", bez vode i lepo okrece, ali kad povezem kompletnu elektroniku i prekidac za promenu smera, onda probam u buretu i ako vidim da se motori ne "guse"........ pravac Sava.

zorter:

--- Citat: Dule  21, 08, 2010, 23:41:45 posle podne ---Kaiševe po meri radi jedna firma u Beogradu. Nalaze se ispod Kalemegdana kod okretnice tramvaja.

--- Kraj citata ---

Imas li njihov telefon. Odmah razdvajam ako mogu da urade kais koji mi treba a to je 7 x 630mm.

zorter:

--- Citat: Dule  21, 08, 2010, 23:46:45 posle podne ---Zorter, problem sa osovinama ćeš rešiti tako što i iznad remenice staviš jedan mali ležaj pa motor i osovina ne trpe opterećenje. To jeste malo zezanja, ali samo malo za pravog strugara. :)
A mnogo će značiti jer ipak treba da sve to bude i siguno i izdržljivo.

--- Kraj citata ---

Razmisljao sam i na tu varijantu. Ali sve sam radio na mom homemade strugu koji nije bas 100% precizan. Na kraju cu ipak morati da tako uradim.

Kapetan:
prijavljeno je par tehnickih prolema sa ovom temom, pa smo je radzvojili u dve
jedna je o agregatu a druga je nastavak teme, zakljucacemo ovu i prelazimo na novu temu (otvorio zorter) da ne bi puklo nest i da se ne bi izgubili postovi :)

NASTAVAK OVDE http://www.mojaladja.com/forum/index.php?topic=4877.0

KINESKI HONDA AGREGAT OD 8-10KW NASTAVAK OVDE  http://www.mojaladja.com/forum/index.php?topic=4879.0

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju