E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...

Koja snaga elektromotora .......

<< < (17/29) > >>

ljubac:

--- Citat: zorter  17, 08, 2010, 22:56:08 posle podne ---Barba, ti tvoji ingenjeri su malo "zastareli". Ko zna na kom nivou ih je tehnika prevazisla. Ne prate tokove tehnickog napretka.

--- Kraj citata ---

e baš bih voleo da vidim šta se to promenilo od vremena Tesle do danas po pitanju elektro-motora

zorter:
E ajd sad malo da se prepucavamo.  :nono:
Niko ne govori o elektromotorima, mada ima i tu inovacija. Rec je o regulacionoj elektronici, ispravljacima, akumulatorima ...... :good:

ljubac:

--- Citat: Dule  17, 08, 2010, 23:12:37 posle podne ---Ne znam šta se promenilo ljubac.
Ali niko nema ništa protiv elektromotora u brisačima a ima protiv elektromotora u pogonskom prostoru :)
Ne vidim razliku. Malo su jači i vrte tri umesto jednog pera :)

--- Kraj citata ---

Principijelno nije se ništa promenilo.Ja nisam skeptik čak naprotiv i mnogo sam pisao o tome na raznim forumima medjutim džaba.

Tebi svaka čast na hrabrosti za ovako nešto ali ja ipak smatram da ovde ima ima puno nepoznanica i ja neću skoro u moju ladju stavljati elektro-pogon.Još uvek nemam love za bacanje.Još uvek nije vreme za to iz mnogo razloga.

Moji proračuni,informacije,projekti mi kazuju da još uvek nema matematike za elektropogonom.

p.s.

Silni postovi odoše na Kw,W i KS i njihovu konverziju.

Onda neka mi neko kaže koliko KS(konjskih snaga) ima sijalica od 100W(vati)

Профа:
Пословица каже:
Није страшно када си пробао нешто учинити и ниси успио.
Страшно је то кад нешто  ниси ни покушао, а могао си.

Дуле, само напријед!

ljubac:

--- Citat: Dule  17, 08, 2010, 23:26:59 posle podne ---Sijalica troši wate a proizvodi svetlost a ne snagu :)
Ali ako skineš staklo i dotakneš žicu možes njenu snagu i sam da osetiš :)

--- Kraj citata ---

To i pričam.Mešaju se babe i žabe.Sem toga sijalica proizvodi 95% toplote i 3% svetlosti.Što opet znači da i oni jadni akumulatori koliko god ih stavimo oni moraju i da od 100A koje daju motoru barem 20 A ode u toplotu(i to u najboljem slučaju).I u bilo kojoj jednačini tih 20A će nam zafaliti tako da se može desiti i da sa baričke ade  vratiš malte ne kao santa leda :lol: ili Vesla u šake.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju