E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...
Koja snaga elektromotora .......
Barba:
Da je to moguce, mogli bi da razbucamo bilo koji vanbrodski motor od 10HP, vezemo ga za generator i dobijemo 7.5 KW, za generator vezemo elektromotor od 7.5 KW, a za njega elisu. I sta? Imamo pogon koji je pandam motoru od 60 HP. Da li to ima smisla.
zorter:
--- Citat: Barba 16, 08, 2010, 00:44:15 pre podne ---............
Za ovu primenu motora bravo Dule u svakom slucaju, ali bravo i Zorter. :friends:
--- Kraj citata ---
Hvala Barba, drago mi je da sam bar nekog uverio da ovo sve moze. A posle ovoga sa Dulom mislim da ce ih biti jos!!! :good: :drinks:
poljo:
Bice , bice
zoki novus:
posto od duletove prvobitne ideje da se izbegne porez i smrad nafte ( tegljenje iste) ostade samo pola(porez)
neznam cemu svrha tih elektromotora kad bi dva dmb motora terala camac sigurno brze od 5kmh a trosila bi 10X manje od dosadasnjih i verovatno manje i od agregata :)
Vuk:
--- Citat: zoki novus 16, 08, 2010, 16:27:43 posle podne ---posto od duletove prvobitne ideje da se izbegne porez i smrad nafte ( tegljenje iste) ostade samo pola(porez)
neznam cemu svrha tih elektromotora kad bi dva dmb motora terala camac sigurno brze od 5kmh a trosila bi 10X manje od dosadasnjih i verovatno manje i od agregata :)
--- Kraj citata ---
Uze mi reč iz usta :)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju