E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...

Koja snaga elektromotora .......

<< < (4/29) > >>

zorter:
Marke, sve ovo znam (radio sam na zeleznici 9 god. i ko zna koliko puta bio u lokomotivi elektro vuce a i u servisu). Zato i kazem, koliki bi bili motori na brodovima kad im treba i agregat i motor koji bi pogonio agregat. Za motore tipa minn kota mi je poznato da je motor uronjen u vodu a gore je samo kontrola i komande. sve sam to video na ovom sajtu:

http://www.e-vozila.com/forum/viewforum.php?f=4&sid=3e1d643ac48da447cb2635dc9b8cdd11

jbg setio sam se da je anglosanksonska mera za tezinu POUND ali sam zaboravio jer je cesca u upotrebi FUNT-a, a ona je negde oko (cini mi se) 240g.

Inace sam i ja imao ideju da na ovaj sistem lokomotive pogonim moj splav, posto imam jedan anlaser od 1800W preradjen na lezajeve umesto piksni, i to na 12V. Jedino jos generator da nadjem pa da ga "uzupcim" u neki manji motor.
Ako nesto nadjem, mozda i realizujem ovu ideju.
Pozzzzzzzzz

Barba:

--- Citat: marke  16, 06, 2009, 20:13:40 posle podne ---Oznaka LBS je za osnovnu americku i englesku meru za tezinu ili POUND a to je ugrubo oko pola kile. Na filmu se vidi da pokazuju drzac/nosac motora i da je za tezinu motora od max 40lbs ili 18kg. Odakle ideja da je motor 100w ne znam ali kod ovih elektro motora sam motor je ispred elise u kucistu nalik granati a na vrhu rucke su samo komande i regulator struje.

--- Kraj citata ---
 :stop:

:nono:

Ne znam odkud ideja da postoji osnovna americka mera za tezinu. Lb nije skracenica za funtu (pound) nego za libru. LBS je skracenica za libras (mnozina). 1 libra iznosi tacno 0.45359237 kilograma. Da, da, dragi Marke, znam da ces mi sada reci da su funta i libra isto, ali ako jeste zasto su na londonskoj pijaci pomorandze merene u librama, a banane u funtama i cemu onda izraz libras pondo koji ne potice iz amerike, kako ti mislis, vec iz starog Rima.  :lol: :lol: :lol: Ajd sad kad si vec tako pametan. I gde si tu jos funte sterlinga, zasto amerikanci prikazuju silu u lbf i kakve to veze ima sa kilopondima u sistemu mera koji je stariji od sjedinjenih drzava, a kod nas se koristio do skora (relativno).  :drinks: :drinks: :drinks:

marke:
Ne pravim se pametan nego koristim pound i znam sta je lbs a kome treba moze da nadje sve mere i konverzije na ovom sajtu:
Funte sterlinga su mera za srebro.
Nisam se udubljivao zasto Ameri silu racunaju u lbf ali tako je.

http://www.digitaldutch.com/unitconverter/

Mass:      lbs=Pounds (UK&US)         1lbs=0.453592kg
Energy:   ft lbf= foot pound force     1ft lbf= 1.355818Joules
Force:     lbf = pound force              1lbf=0.453592kg force

Libra kao naziv se moze naci samo na sajtovima na spanskom tako da nisam siguran sta znaci ali 1KG je 2.2libre. Isto kao i POUND.

I na ovim sajtovima mozete procitati da je Pound oznacen sa (LB)
http://www.healthyweightforum.org/eng/converter.asp
http://www.convertunits.com/from/lb/to/kg
http://www.abcfarma.net/conver.shtml

A za pomorandze, banane i kelerabe na kvantasu ima svega toga.

shomi:

--- Citat: Barba  16, 06, 2009, 20:56:59 posle podne ---:stop:  :nono:

Ne znam odkud ideja da postoji osnovna americka mera za tezinu. Lb nije skracenica za funtu (pound) nego za libru. LBS je skracenica za libras (mnozina). 1 libra iznosi tacno 0.45359237 kilograma. Da, da, dragi Marke, znam da ces mi sada reci da su funta i libra isto, ali ako jeste zasto su na londonskoj pijaci pomorandze merene u librama, a banane u funtama i cemu onda izraz libras pondo koji ne potice iz amerike, kako ti mislis, vec iz starog Rima.  :lol: :lol: :lol: Ajd sad kad si vec tako pametan. I gde si tu jos funte sterlinga, zasto amerikanci prikazuju silu u lbf i kakve to veze ima sa kilopondima u sistemu mera koji je stariji od sjedinjenih drzava, a kod nas se koristio do skora (relativno).  :drinks: :drinks: :drinks:

--- Kraj citata ---

Bogami si se ti pravio pametan, a ispao... ono drugo, da se ne vredjamo...

Funta tezine, odnosno pound je osnovna engleska/americka ili imperijalna mera za tezinu. Nase mere su metricke.
Jedna funta iznosi koliko si rekao (tacno toliko), ali se obelezava LB. Inace, skracenica je od libra i preuzeta je jos od Rimljana,
gde je iznosila nesto preko 320 gr. Otud i libras pondo, a oznacava zapravo dve stvari: libras je vaga sa tasovima, a pondo je funta, to smo apsolvirali.
Za libru sterlinga si dobio odgovor.
LBF je mera za silu i oznacava silu koju gravitacija vrsi na jednu funtu tezine, na povrsini zemlje, odatle i ime libra force, odnosno lbf...
Ovo za banane i pomorandze ne zavredjuje odgovor, al' lepo ti kaze Marke: ISTO. Libra i funta su ISTO.
Kad se u trgovini po imperijalnim merama oznacavaju cene na veliko, oznacavaju se OBE mere:

Fruit                      Units                 pesos   cents         at grocery
Banana                   Pound/Libra     275       11 cents      38 cents
Oranges (naranja)    Pound/Libra    275      11 cents     99 cents

Da nije bilo too many  :drinks:  :drinks:  :drinks: pre nego sto si poceo da prozivas Marketa?

:taunt:

shomi:

--- Citat: Dule  18, 06, 2009, 01:42:36 pre podne ---Pa momci u Srbiji vam je ovako.
Mera za sve i svakoga je evro od kako se pojavio i bez obzira što je najmladja jedninica svih načina odmeravanja i premeravanja niko nema dilemu oko toga da je najznačajnija.

--- Kraj citata ---

:lol:  :friends:  :good:

Kralju!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju