E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...

Koja snaga elektromotora .......

<< < (5/29) > >>

zoki novus:

--- Citat: Dule  18, 06, 2009, 01:42:36 pre podne ---Pa momci u Srbiji vam je ovako.
Mera za sve i svakoga je evro od kako se pojavio i bez obzira što je najmladja jedninica svih načina odmeravanja i premeravanja niko nema dilemu oko toga da je najznačajnija. Manite se libri u funti. Polovini nije jasno a drugu polovinu je baš briga. Dajte vi nama proračun kakav mamac bi bio primenjiv na ovaj vodostaj a da ga primeti nešto veće od peša.
Školska godina je završena i svi bi na odmor a ne pred table. Pustite mozak na "otavu" i zabavite se veslima, plivanjem i uživanjem.
A zorter bi trebao da vreme koje provodi kraj save potroši na šetnju i rekreaciju umešto što zamara svoj mozak pitanjima o tome gde je kraj kosmosa. :)
Davno je bilo to vreme kada se trebalo preslišavati pre sutrašnjeg pismenog.
Ili je u pitanju ona narodna - "Dokon pop i jariće krsti" .
Izvini ali sto posto sam siguran da ti ta toliko neophodna komparacija motora nije značajna u zivotu niti ćeš joj ikada naći praktičnu primenu.

--- Kraj citata ---

e ovo ti je za medalju
 :drinks: :good:

zorter:
Odgovoricu na ovaj nacin:

zorter:
A onaj ko nema odgovor, ne treba ni da se javlja. Pozzzzz :good: :drinks:

zorter:
mushu, ja sam pokusao samo da nadjem komparaciju izmedju malih motora od 100W i pente od 3,5-4 ks. Izgleda mi da im je snaga na vodi skoro ista. Pa se pitam da li bi (po prostoj racunici, mada nikad nije prosta), e-motor od 3kW imao efekat na vodi kao vanbrodski motor od 120ks (90kW), (posto je otprike odnos 1:30 u snazi iskazanoj u W). Posto sam slusao price da je isto 3kW elektromotora kao i 3kW penta. Siguran sam da je snaga e-motora od 3kW veca od snage T4 koji ima 4ks, t.j. 3 kW. Jer je mnogo lakse montirati, kao brodski, e-motor od 3 kW, nego od 120 ks. Bar je gabaritno manji, a agregat moze biti bilo gde na brodu. Jos ako je trofazni, ne treba ni kopca. Pa ne ugradjuju se dzaba u ogromne brodove i plovne sisteme. Recimo za platformu koju bih da gradim (u obliku katamarana, 8-9 metara duzine a 3,5-4 metra sirine) mi je lakse da nadjem e-motor od 1 kW nego brodski motor od 40 ks. A i ne bi bio u sistemu za oporezivanje jer je manji od 7,3kW. Agregat od 1kW nije skup, ne trosi mnogo i mislim da bi imao efekta, a e-motor moze da se montira pod uglom koji ima osovinski vod bez ikakvih problema. Cak ima i monofaznih e-motora koji mogu lako da menjaju smer. Jedino sto je kod trofaznih motora lako menjati brzinu a da ne gube snagu. Eto to su neka moja razmisljanja, pa sam zeleo da ih podelim sa vama koji nesto znate ili zelite da razgovarate na ovu temu.
Pozzzzzzz :good:

Kapetan:
znam da je kw svugde isti , ali na svim youtube klipovima mi se cini da su el motori nekako jaci od obicnih...  znam da bi to bio perpertum mobile ali takav mi je utisak....

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju