Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Eto i mene na vodi - LSI 08.7.2012.

<< < (9/15) > >>

LSI:
Danas sam veći deo dana proveo u Starom Slankamenu, u marini.
Sa slike u prilogu videćete koliko je vodostaj nizak. Za proteklih sedam dana nivo je pao za više od jednog metra! Uplovljavanje i isplovljavanje iz marine treba obavljati sa povećanom pažnjom ali još uvek je bezbedno.

Na slici se, pri kraju vidi i moj čamac na kojem je u tom trenutku bio još uvek stari dobri Evinrude 25 KS. Nešto kasnije, krenuo je put Kikinde sa novim vlasnikom, a njegovo mesto zauzela je nova Yamaha 8 KS, četvorotaktna, sa anlaserom.

Ipak, nije bilo vremena za završetak radova i čamac nije zaplovio.
Ostalo je da se provuku sajle i da se poveže struja ali to će biti uradjeno do kraja sledeće nedelje i za vikend ćemo se provozati, a nove slike će pokazati kako će to izgledati.

U ovom trenutku mogu samo da se zahvalim Kemppiju koji mi je uradio novi komandni pult i koji je obavio 95% ukupnog posla na demontaži starog sistema i postavljanju novog.

Sale, hvala!

broker975fx:
jel se sada svi naperi vide tu u Slankamenu

LSI:

--- Citat: broker975fx  19, 08, 2012, 20:37:53 posle podne ---jel se sada svi naperi vide tu u Slankamenu

--- Kraj citata ---

Ja znam za tri - iznad, u visini centra i ispod Slankamena. Svi su za više od metra iznad vode. Ovaj naper na slici je ispod marine, pa iako je daleko jasno se vidi.

broker975fx:

--- Citat: LSI  19, 08, 2012, 20:46:57 posle podne ---
--- Citat: broker975fx  19, 08, 2012, 20:37:53 posle podne ---jel se sada svi naperi vide tu u Slankamenu

--- Kraj citata ---

Ja znam za tri - iznad, u visini centra i ispod Slankamena. Svi su za više od metra iznad vode. Ovaj naper na slici je ispod marine, pa iako je daleko jasno se vidi.

--- Kraj citata ---

da vidi se jel ono prolaz između, tuda me jedan naš kolega sa foruma proveo sa starim brodom a kamen bio potopljen nekih pola metra, još mi kaže da je žirok prolaz, premro sam od straha kad sam na Garminu video da sam tačno iznad kamena al da zna zna put .)

LSI:
Kroz taj prolaz usred napera sada mislim da ne može da se prodje. Ne verujem da ima više od pola metra dubine ali nisam posebno zagledao.
Medjutim, postoji mogućnost da se naper zaobidje.
Izmedju ostrva koje se vidi i napera ima više desetina metara širine, medjutim sada je vrlo mala dubina. Ja sam tuda prošao pre deset dana i bilo je vrlo plitko. Ipak, ako se prati kontura ade, a na rastojanju izmedju 5 i 10 metara može da se prodje.

Ipak, izmedju te ade koja je paralelno sa našom marinom i druge ade, koja je još nizvodno od napera koji se vidi na pravcu koji povezuje nizvodni kraj jedne i uzvodni kraj druge ade u pesku je zaglavljeno jedno ogromno drvo i to baš na pravcu pružanja napera.

Dakle, da biste bezbedno prišli u marinu ploveći iz pravca Zemuna ka Slankamenu, potrebno je uploviti kroz taj kanal koji sam opisao ali tako što ćete obići to drvo sa strane ispod ade koja je naspram marine i uzvodno od napera - nadam se da sam jasan.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju