E, ovako treba... > Vanbrodski motori

Koji motor 25 ili 30 ks? Koji proizvodjac? Kolika je potrosnja?

<< < (2/8) > >>

Outboard Master:
u ovoj temi ima samo jedan logican odgovor: koliko para toliko muzike
svaka motorna kombinacija za taj camac se svodi na finanzielno skoro isto, poceti samo da 2t vise trosi nego 4t a manje kosta 2t pri kupovini nego 4t i td.. sve u svemu izlazi na isto ako hoce nesto malo bolje a ne krsh. ako ga samo vozis sezonski neisplati se kupovati nesto skupo a i mnogo jako ko npr.50ks ili slicno. nezaboraviti da se moderniji motori i moraju cesce odrzavati i servisirati nego neki stariji 2t, sve to grize po novcaniku.

Marko ARGER YACHT:
Dobro ljudi nije ovde tema da dokazemo da li je bolji 2 t ili 4 t motor svi mi znamo mane i prednosti i jednih i drugih pa nek svako uzme sta misli da mu je isplativije.Ovde je tema da mi date savet da li da stavim 25 ili 30 ks,kojeg proizvodjaca i da li neko ima iskustva sa potrosnjom,a pitanje se odnosi na 2 T motore 4t me ne zanimaju.

Molim vas procitajte jos jednom moje pitanje jer u njemu sve lepo pise sta me zanima i u kakvoj sam dilemi i zbog cega!

Hvala u napred.

Pozdrav

P.S. Master izvini sto sam dva puta postavio istu temu blokirao mi je net pa sam dva put kliknuo posalji.  :sorry:

Outboard Master:
e ako je tako da ti ja preporucim neku yamahu ili evinrude / johnson od 25 ks nemas brige i pogotovo yama nije neki potrosac. vecina motora od 25 i 30 ks 2t se nerazlikuju u kubikazi nego samo po carb. ili flancevima. zato bih preporucijo motor od 25 ks to je malo prigusheniji motor od 30 ks . e sad zavisi stil voznje i relacije koliko ce stvarno da trosi  :taunt: :taunt:

ili ako hoces bas nesto vrhunsko ali skupo onda uzmi evinrude e-tec od 25 ks .

Marko ARGER YACHT:
Ovo mi bas i nije jasno " nego samo po carb. ili flancevima." :this: ?

Nemam nameru da kupujem nov i da dajem neke ogromne pare do 1000 eur a ako moze i dosta jeftinije od toga.

Ja sam isto cuo da je Yama mali potrosac ,pa kazi mi koja je razlika izmedju johnsona i nje u litrima pricamo oba iste konjaze?

Sta mislis o Mercuryu?

Rekao mi je sale selva sa direktnim ubrizgavanjem 30 ks 2t nova 2000 eur pa svakako bi je pre uzeo od E-teca.

Pozdrav

Outboard Master:

--- Citat: Marko SKM  14, 06, 2009, 15:34:30 posle podne ---Ovo mi bas i nije jasno " nego samo po carb. ili flancevima." :this: ?

Nemam nameru da kupujem nov i da dajem neke ogromne pare do 1000 eur a ako moze i dosta jeftinije od toga.

Ja sam isto cuo da je Yama mali potrosac ,pa kazi mi koja je razlika izmedju johnsona i nje u litrima pricamo oba iste konjaze?

Sta mislis o Mercuryu?

Rekao mi je sale selva sa direktnim ubrizgavanjem 30 ks 2t nova 2000 eur pa svakako bi je pre uzeo od E-teca.

Pozdrav

--- Kraj citata ---

primer: poneki motori od 30 ks imaju samo vece dizne na carburatoru nego ist od 25 ks. to sam mislio.
to za potrosnju nemoze se bas tako jednostavno odgovoriti da sa tim podatcima nesto mozes da zapocnes, koja tezina i velicina , i 100 nekih faktora.
A SELVA motore ja licno nebih vise kupovao...  :shout: pricam iz iskustva , osim nove 4t Wahoo modele.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju