E, ovako treba... > Vanbrodski motori

Koji motor 25 ili 30 ks? Koji proizvodjac? Kolika je potrosnja?

(1/8) > >>

Marko ARGER YACHT:
E ljudi treba mi savet malo sam svrljao po netu i pricao sa saletom sa foruma o njegovoj 25 ici pa sam pao u dilemu.

Treba mi motor za ovaj camac stavljam mu konzolu,...

E sad najvise me zbunila potrosnja ispade da 25 ks trosi 8 lit na 2/3 gasa a na punom 13l ,a moj Mercury 40 k
s trosi na 2/3 gasa 10 lit a na punom oko 14 l.

I sad ispade da ce mi brzina sa 25 ks biti oko 40 na sat sa gumenjalom od 56 kg  i potosnja 10 lit,a meni sa mojim Crestlinerom i 40 ks i 180 kg potrosnja 10 lit i pritom 45 na sat.

E sad da li bi bilo bolje da uzmem 30 ks pa da ga cepam na 2/3 gasa ili 25 pa pun gas. Pritom treba razmisljati da non stop vuces 30 ks koji je nekoliko kila tezi od 25.

I da li neko ima iskustva sa ovakvim motorima oko potrosnje? Mislim da ih poseduje pa da zna koliko trose?

Ajde da cujem vase misljenje sta bi ste vi uradili?

Pozdrav

Marko ARGER YACHT:
Ma gde cetvorotaktna i dvotaktna mi je slaba jos da stavim cetvorotaktnu pa da  :suicide:

Marko ARGER YACHT:
Koliko ja znam i koliko se prica ovde na forumu i koliko sam pricao sa majstorima 2t i 4 t nikako nije isto 2t su uvek bile startnije masine koje mnogo brze vrte od 4t,drugo mnogo su lakse za po 20 kg sto na gumenom slozices se znaci,a i odrzavanje je mnogo jednostavnije i jeftinije, a nam rekreativcima koji to koristimo 3-4 meseca godisnje se ne isplati da damo 2000 eur za 4t yamahu kad za 400 eur imam 2t johnsona za 1600 eur razlike u ceni mogu da se vozim 3 godine. Moram odma da ti kazem da sam razmisljao o 4t i teska srca sam odustao ruku na srce puna ti dusa i sav si nekako srecan kad das 1000 din a vozis se 2-3 sata ,a ne sat vremena.

Pozdrav

Darkobp:
20ks je 20 ks,samo sto kod 2t motora sagorevanje imas na svakom okretaju radilice pa zato imaju i veci obrtni momenat pa su i mnogo zivahniji i samim tim i mnogo starnijim i lakse razvijaju tu snagu dok kod 4t tek na svaki drugi okretaj radilice imas sagorevanje,tj maltene se jedan krug vrti na prazno al tako mora da bi stigao da se odradi ceo ciklus od 4 takta... :good:
2t motori zato vole da se vrte na punom gasu i nevole bas puno da rade na leru dok opet 4t vise vole optimalnije i manje obrtaje...

samardza:

--- Citat: Darkobp  14, 06, 2009, 12:36:46 posle podne ---20ks je 20 ks,samo sto kod 2t motora sagorevanje imas na svakom okretaju radilice pa zato imaju i veci obrtni momenat pa su i mnogo zivahniji i samim tim i mnogo starnijim i lakse razvijaju tu snagu dok kod 4t tek na svaki drugi okretaj radilice imas sagorevanje,tj maltene se jedan krug vrti na prazno al tako mora da bi stigao da se odradi ceo ciklus od 4 takta... :good:
2t motori zato vole da se vrte na punom gasu i nevole bas puno da rade na leru dok opet 4t vise vole optimalnije i manje obrtaje...

--- Kraj citata ---
            :good: da imam gliser samo 2t

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju