Robertki,
Vidim po broju poruka da ste od nedavno prisutni na forumu (ili jednostavno niste želeli da se oglašavate) pa ću biti slobodan da vam kažem svoje mišljenje u nadi da će vam se javiti i oni koji su kvalifikovaniji i koji će vam dati pouzdanije savete.
Ako pronadjete na forumu moju temu koja govori o rekonstrukciji čamca od aluminijuma verujem da ćete razumeti ono što ću vam sada reći.
Dakle, svaka rekonstrukcija je veliki zalogaj.
Ako niste u mogućnosti da to što ste zamislili uradite sami, svojim rukama - bolje je da ne krećete u taj projekat.
Ako niste stručni da sami proračunate kako će se čamac ponašati nakon izmena, bolje je da ne krećete sa izmenama.
Ako nameravate da korito proširite i nadogradite kabinu, a nemate neki projekat koji je uspeo - bolje je da ne krećete u taj posao.
Ako mislite da ćete tako uštedeti nešto a da ćete dobiti mnogo - to je malo verovatno.
I sad vi verovatno mislite da sam ja neki negativan tip.
Ja sam sao jedan od onih kojima je razum govorio da se ne upuštam u ono što sam zamislio ali je srce nadvladalo pa sam tako došao do 54. stranice pisanja o toj rekonstrukciji.
Pokazalo se da su mi gotovo svi koji su obećali - zatajili. Radovi su trajali mnogo duže.
Ono što je uradjeno, često je uradjeno s mnogo propusta i nedostataka.
U odnosu na ono što sam planirao - potrošio sam mnogo, mnogo više i sada, kada sam pri kraju, kad sve saberem, mogao sam za te pare da poručim nov metalni kabinaš veći po gabaritu.
Ipak, ako sve ovo pročitate i odlučite da nastavite u tom pravcu, postupićete kao što sam i ja. U toj varijanti, želim vam da na kraju sve ispadne kao i kod mene.
Jer i posle svega, radovi su pri kraju. Čamac sada već sasvim liči na ono što sam imao pred očima kada sam kretao u rekonstrukciju i ja ću se vrlo skoro naći u njemu na vodi i verujem da ću uživati baš kao da sam kupio potpuno novu ladju. Tim pre što sam isterao do kraja nešto u šta je malo ko verovao.
Poslušajte savete onih koji se razumeju u radove na metalnim čamcima, onih koji se razumeju u plovnost, bezbednost i sve ostalo što je u vezi sa plovidbom.
Ja vam u svakom slučaju želim da donesete najbolju odluku i da posle svega budete srećni i zadovoljni kao što sam i ja.