Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...

Sa camcem u grcku!! DA ili NE??

<< < (3/20) > >>

Kapetan:
Mandarin dobro dosao,
za spustanje camca ne brini , na sitoniji mozes da ga spustis gde hoces... ovde gde smo mi bili ima brdo plaza i skoro na svim mozes da gurnes prikolicu u vodu ....

e sad bio sam ove godine u Neos Marmarisu i nesto mi se ne cini da ima dizalicu, nisam zagledao ali ...

u svakom slucaju ako procenis da auto moze da izdrzi nema sta da razmisljas.... ove godine sam se nosio mislju da iznajmim neki gliser i obidjem sitoniju ali odbila me cena, ujedno  sam se raspitivao da li mi treba dozvola i dobio sam dva odgovora.. prvi odgovor je bio od gazde panziona koji kaze da mi po zakonu treba ali da mi realno ne treba , drugi odgovor je bio od vlasnika charter kompanije koji mi je rekao da mi ne treba ... ako mi vlasnik chartera koji ce mi dati camac kaze da vozim bez dozvole nema sta da razmisljam ... ako imas UMC ponesi nece da se baci ... znaci ponesi domace papire i to je to ... eventualno pozovi AMSS i proveri da li mozda neki papir treba za camac i motor, mada mislim da ne treba nista

sto se slane vode tice ne brini nista, takve price izmisljaju ovi sa potoka koji se ne ulivaju u more  6589 recimo
 sava tisa tamis

stri

bugi:
Pre par dana sam pozajmio drugu prikolicu da ide u Grcku
Napravili smo ugovor da moze tudjim vozilom ici preko granice a zeleni karton nismo. Bugari ne traze zeleni karton a u Makedoniji je obavezan
Naravno on ima dozvolu za upravljanje i uredno registrovano plovilo
Nasi panduri mu napisase kaznu 3000 din za registracionu nalepnicu na prikolici. Ili je nije pandur video ili je na pogrsnom mestu koje nije lako vidljivo (zanima me sta to na prikolici nije vidljivo).

nauticant:
Nemoj da se dvoumis, pakuj camac i pali sa camcem dole. Ja se upravo vratio, naravno isao sa camcem, letovanje se ne moze uporediti sa "suvozemnim".

Samo pametno sa prikolicom, proveri sve pred put narocito lezajeve, gume i inercionu kocnicu i lagano vozi. Nigde preko 80-85km/h i nemas problem cak i da te nesto iznenadi na putu.

Jos ako ti je golf dizelas, na konju si

Vlada 69:
Vidim da ti niko nije rekao za carinsku proceduru.

Kada dođeš na GP Preševo,parkiraj auto sa strane i idi do carine.Tamo će ti dati jedan obrazac koji ćeš popuniti sa podacima o čamcu i motoru i dati ga carini.Oni će ti to overiti sa pečatom,trebalo bi da ga ubace u sistem i možeš ići.Po povratku isto tako.Daš cariniku taj obrazac da ga "razduže" i to ti je to.Naravno kada budeš ulazio u MK i GR,pokaži njihovim carinicima taj list...

Naravno,plovilo mora biti registrovano.Bez toga nemoj da ga vučeš u inostranstvo.

nauticant:
Ma ne, ako ti niko nista ne kaze ne staj i ne pitaj nikog nista, kakva carina... Ja sad bio, camac veci od tvoga, niti ko sta pita niti trazi. Nemoj sam sebe da prijavljujes, samo ces iskomplikovati stvari nepotrebno. Plali i srecan put

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju