Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...
Sa camcem u grcku!! DA ili NE??
Vlada 69:
Vidi nauticant,
Ja sam čoveku hteo da skrenem pažnju na ono što bi trebao da uradi a na njemu je da odluči kako će.Glupo bi bilo da u povratku možda doživi neku neprijatnost ,u krajnjem slučaju da izgubi vreme i tome slično.Ne košta ništa čoveka da pita jeli mu potreban neki dokument ili ne.
Mislim da je tako pametnije nego da se posle "češe".Da li će tako uraditi ili će poslušati tebe neka on odluči.
nauticant:
...a moze i tako. Al niko nista ne pita ni kod nas ni kod Makedonaca, a pogotovo ne kod Grka. Dosao pre 7-8 dana
kodar:
Ova tema je ponovo aktuelna za leto 2013...
Takodje kao moj predhodnik koji je postavio pitanje imam zelju da ove godine letujem na sitoniji (vukao bih camac) a nemam iskustva...
Moje najvece razmisljanje je u vezi sidrenja.
Vlasnik smestaja na plazi nema svoj kolpomorto[bovu] a nesto ga i zabole da se angazuje oko toga.
Vidim iz komentara da spustanje i vadjenje camca nije neka briga ako imas svoju prikolicu ali sidrenje moze biti tj. jeste problem.
Camac je Sea Ray 320 i poprilicno je tezak.
Molim iskusne i upucene da mi malo pomognu da nadjem neko resenje
Mislim da za ovako velik camac nije resenje vaditi ga iz vode svaki dan a i nemoguce mi je to obzirom da ga ne vucem svojim kolima vac organizujem ozbiljnije i vece vozilo da ga otera i vrati.
hvala na pomoci
nauticant:
Na to tvoje pitanje odgovor je moguc tek na licu mesta, tj. ako se tamo nadje neko dobro zaklonjeno sidriste to je to ako ne onda nista od varijante sa sidrenjem. U trom slucaju sidrena oprema mora biti adekvatna. Ja sam se na Lefkadi i okolnim ostrvima sidrio nocu ali sam uvek i nocio na ladji, sidrista su bila dobro zaklonjena i nije bilo problema. Ako planiras da budes stacioniran u nekom mestu i da koristis smestaj na kopnu, ipak bih ti preporucio da za svoj camac nadjes neki bezbedan privremeni vez u mestu gde boravis, to je ipak najsigurnije. Moguce je i vizivanje na gradskom molu, ali to opet zavisi od samog mesta gde si planirao letovanje, a pre svega da li na molu ima mesta.
Gruja:
Da malo osvezim temu
Imam maestral 18 i hondu 7,5,pa sam planirao da idemo zena i ja na more kolima,a da camac i motor spakujem u auto. Ne znam samo da li da idem u Crnu Goru ili Grcku? U CG sam bio sto puta(nikad camcem),a u Grckoj nikad. Zanima me kakva su vasa iskustva i predlozi i sto je glavno gde i kako naci vez? U CG pretpostavljam da bi se snasao,nadjem neki smestaj odmah pored vode,u zalivu recimo i camac bude privezan skoro u dvoristu ali mi je Grcka totalno nepoznata i ne znam kako to tamo ide i ako bi privezao u nekoj marini,koliko to kosta?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju