Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...
Skiper kurs
roninsoll:
Ćao,
da li neko može da mi kaže sa kojim RYA sertifikatom može da se jedri u Grčkoj tj. po mediteranu. Koliko sam video drugi i treći nivo RYA je Day Skipper i Costal Skipper pa ne znam da li je to dovoljan nivo.
Takođe, da li samo sa RYA YM može da se plovi preko okeana (sa sopstvenim plovilom)?
Unapred hvala.
Kapetan:
dobrodosao !
preko okeana sa sopstvenim plovilom mozes da plovis bez icijeg sertifikata...
sto se grcke i mediterana tice svaki RYA se priznaje... na prolece ce biti organizovano polaganje za par RYA zvanja pa ako si zaintereosvan javi ...
Duka:
--- Citat: Kapetan 01, 06, 2012, 16:21:18 posle podne ---
--- Citat: espresso 01, 06, 2012, 10:06:06 pre podne ---kapetane, kapetane... i grcka i hrvatska zvanicno priznaju nase sertifikate YM100Bt...
--- Kraj citata ---
NE TO NIJE TACNO !
Mozda u praksi nekoge propuste ali znam za primere ljudi koji su prosli ko bos po trnju i propadne im godisnji odmor... Pricao sam sa poslovnim partnerima da dodjem letos par dana na jedrenje ali su mi rekli da je za mene jedina opcija Pula , Istra jer tamo lakse gledaju na moje prezime, kad su mi to rekli odustao sam ...
Ujedno HRVATSKA NE PRIZNAJE NI NAS UMC
ko neveruje neka nadje Srbiju na zvanicnom spisku Hrvatskog Ministarstva pomorstva ... NEMA SRBIJE, utuvite to u glavu !
http://www.mppi.hr/UserDocsImages/TABLICA%20ENGLISHMoU%20%282%29%203_11.pdf
od Crnogorskih licenci priznaju :
1 Uvjerenje o osposobljenosti za voditelja čamca
2 Ovlašćenje za voditelja jahte do 100 BT
3 Ovlašćenje za voditelja jahte do 500 BT
strana 32 stavke 82, 83 i 84 ...
jel treba sada da jurim i da li Grci priznaju nase licence?
--- Kraj citata ---
Imam pitanje u vezi ovoga. Malčice sam zbunjen, vrlo je moguće da mešam babe i žabe pošto je ovo zapravo tema o morskoj plovidbi a moje pitanje se malo više odnosi na rečnu.
Ako Hrvatska ne priznaje ni naš UMČ (koji se, valjda, odnosi na čamce na reci) kako se onda odvija plovidba tegljenim i potiskivanim sastavima na Savi i Dunavu? Pa tim brodovima upravljaju ljudi koji su dobili zvanje kapetana od naše kapetanije!? sha
Kapetan:
--- Citat: Duka 02, 11, 2012, 19:05:01 posle podne ---Imam pitanje u vezi ovoga. Malčice sam zbunjen, vrlo je moguće da mešam babe i žabe pošto je ovo zapravo tema o morskoj plovidbi a moje pitanje se malo više odnosi na rečnu.
Ako Hrvatska ne priznaje ni naš UMČ (koji se, valjda, odnosi na čamce na reci) kako se onda odvija plovidba tegljenim i potiskivanim sastavima na Savi i Dunavu? Pa tim brodovima upravljaju ljudi koji su dobili zvanje kapetana od naše kapetanije!? sha
--- Kraj citata ---
UMC je upravljac motornog camca ... mislim da je limit izmedju 12-16 tona ..
SKIPPPER je upravljac broda do 100 tona
ti kapetatni koje pominjes guraju bodove od minimum 500 tona pa do 2000 .... mislim da je za to potreban brodarska skola pa na dalje ... a to se sve vodi na one stare EX yu dozvole... a kako su pravno uredili ne znam ... mozda preko onih MATRIKULA ili nekih drugih medjuanrodnih dokumenata ...
pogledaj link i videces da Srbije nema ni za jednu klasu ..
broker975fx:
Pa kapetan je čin a za to je potrebna škola i boravak na brodu, to bi sigurno znao Goran, prošle godine kada sam bio okačen za fensi tanker kapetan je bio baš pravi, mislim da mi reče da je završio pomorsku akademiju negde u Hr. Sa druge strane bio sam okačen i za neki šlep sa šljunkom i taj što ga je terao teško da je imao i treći stepen. E sad možda je razlika što ovaj šlep ide od Srebrnog Jezera do Bečeja - znači lokal a ovaj tanker je čorbu vozio iz Ukrajine
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju