Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...
Skiper kurs
poljo:
Hvala Dusane . Ovo cu Kap da provjerim sutra kad pridjem HR pogranicnoj policiji . Nisam do sad pitao a niko me nije ni dirao ali sad imam "paklen plan" pa mora da se provjeri.
Kapetan:
odstampaj im gornji text sa sajta njihovog ministarstva...
zoki novus:
Poljo ti ko ovde neki; siljis razanj a zec u sumi!
Jedino ako nisi... ffff
sloba:
Ja nemam 100BRT (još uvek, ali ću ga imati) , imam UMČ.
Hrvati u Cavtatu na ulazu nisu tražili da vide, samo su pitali imam li licencu (nisu precizirali koju). Ja rekao imam, oni me pustili i mirna Bačka.
Može da se desi da me zaje..ju uz put, mada me nikada nije zaustavila policija u HR, niti me bilo ko posle pitao za licencu.
Podvlačim, vozim svoj brod, pa nemam posla sa čarter agencijama koje moraju da misle kome daju brod.
Nemam kada da polažem za RYA i meni lično se ne isplati jer moram da idem u GR. Uradiću kod nas 100BRT.
Srbija je član konvencija i 100BRT se priznaje. Ne izdaje ga MSC ili Lamar ili bilo ko drugi već Ministarstvo. Kakvi god da smo kao država, to ipak važi.
Treba razdvojiti dve stvari: da li vam samo treba papir da ne biste imali problema sa vlastima, ili želite zaista da naučite nešto.
Ako hoćete na jedrenje, ne igrajte se, završite kurs, naučite dobro, jer nikakva formalna dozvola vam neće pomoći ako budete imali neki problem. More je more i treba ga poštovati, začas vam presedne.
Bez obzira na sve, preporučujem onima koji mogu da odu na kurs i polaganje po RYA programu, ja sam učio iz tih knjiga.
RYA je zakon!
poljo:
--- Citat: zoki novus 01, 06, 2012, 20:31:40 posle podne ---Poljo ti ko ovde neki; siljis razanj a zec u sumi!
Jedino ako nisi... ffff
--- Kraj citata ---
Od kad se to postavlja pitanje moje pripadnosti elitistickom redu ffff?
Zec je u kavezu...ajd nek bude da je kunic . psssst
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju