Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...
Skiper kurs
poljo:
Jel zna neko gdje, koliko traje , koliko para ?
espresso:
u ponedeljak 28/05/2012 je pocela obuka za Zapovednika jahte do 100 BT (Skiper) u Mediterranean Skippers Club-u www.msc.rs
traje oko 60 nastavnih casova, plus jednodnevna praksa na vodi.
mislim da je cena oko 600 eura, barem je bila kada sam ja isao
evo i detalja http://msc.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=73&Itemid=93
Zole:
Poljo, treba dobro da razmisliš šta ti treba sa tim što drugi nude. Sledeće pitanje : gde je priznata ta dozvola? Nije isto da li ćeš voziti
svoj brod ili koristiti čarter ko zna gde. Lično poznajem par odličnih skipera koji imaju tu dozvolu do 100 brt ali nisu je sigurno stekli tako
što su slušali 60 časova,imali jedan dan praktično i 3 godine posedovali umč!!! Glupo je.
sloba:
Koliko ja znam, MSC radi sa ovlašćenjem ministarstva odnosno Kapetanije.
100BRT licenca koju dobijete preko njih je validna svuda, za razliku od starih kurseva i potvrda koje je davao MSC dok nije dobio ovlašćenje od ministarstva. Kod njih je samo obuka, polaže se u Kapetaniji.
Plavu dozvolu UMČ Crnogorci više ne priznaju, možete imati problema. Hoće da progledaju kroz prste, ali traže ili naš ili njihov yacht master (100BRT). Za njihov YM treba da imate UMČ bar tri godine, ALI NJIHOV UMČ!!! Naš UMČ ne priznaju ni u tom slučaju.
Pre dve nedelje sam vozio od Bara do Dubrovnika, u Baru su mi u Kapetaniji rekli da više ne priznaju naš UMČ. Na sreću, progledali su mi kroz prste. Problem može da napravi policija ako vas kontrolišu u plovidbi.
Kao i sve ostalo kod nas i u CG, može ovako, može onako. Propisi su jasni ali je moguče malo se izvući, ako imate sreće.
U Hrvatskoj samo pitaju imate li dozvolu, drugo ništa ne proveravaju.
sloba:
Da budem jasan: Ovo je za brod od 35ft, mislim da do 7m može da se prođe sa našim UMČ.
U svakom slučaju, proverite pre polaska u CG, ako tamo mislite da plovite.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju