Autor Tema: ponovio bih se...  (Pročitano 13971 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže psale74

• Dugouhi obalski proždrljivac ( ćevapožder )
  • **
  • www.mojaladja.com
ponovio bih se...
« poslato: 21, 12, 2010, 10:21:36 pre podne »
Ipak sam rešio da prodam moj tiger shark i kupim veći čamac sa kabinom. Planiram da dobijem za "tigra" 700E i dodam cca 2500E što čini sumu od 3200E.
Želeo bih da ima i neki motor na njemu koji ne zahteva ulaganje. Ustvari sve da bude tip top, tj. da nema ulaganja (neskromno znam  :preved:).
Pratim svakodnevno sve oglase za čamce i recimo da mogu da razmišljam o:

- pasara istranka - malo sam oladio od nje čitajuću vaša iskustva o njima (matore, osmoza i sl),
- elan ne znam tačno oznaku ali evo ovako nešto http://www.navodi.com/Berza_010/014.html (ne znam ništa o ovom modelu čamca, deluje mi da ima mali kokpit ali možda grešim) i
- "tutanj" proizvođača Pajnik. Ima jedna sa jedrima i bez jedara u prodaji u oglasima. Takođe ne znam puno o ovom čamcu ali ima negde tema gde su ljudi zadovoljni. Ne znam kakva je kabina nigde nisam našao slike kabine ovog čamca http://www.pajnik.com/htdocs/engleski/gallery3_eng.html

Moje potrebe su :

- brzina na Dunavu 8-10km/h uzvodno,
- možda do 10-tak km u jednom pravcu mi je prosečna vožnja,
- kabina mi treba da ponekad dve osobe mogu da prespavaju (ja sam malo povelik h=195cm, ali recimo u mom "tigru se nekako ispružim),
- ne znam kada bih odabrao tutanj sa jedrima da li je to za mene. jednostavno nikada nisam jedrio i ne znam da li je Dunav uopšte za jedrenje. A možda upravo imam ljubav prema jedrenju a da ne znam,
- čamac ne treba da bude za pecenje, nisam pecaroš.

eto ako ima neko vremena i korisnih saveta neka napiše ponešto, a može i da ponudi svoje plovilo ako se rastaje sa njim.

Van mreže Zoran Marinković

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
  • Pol: Muškarac
Odg: ponovio bih se...
« Odgovor #1 poslato: 21, 12, 2010, 10:40:28 pre podne »
 :good:

pozdrav  psale74 i čestitam na odluci da se ponoviš !

U "PREMIX" - u u Titelu imaju gotove kabinaše TITEL 9 i momentalna cena sa popustom i PDV-om košta oko 277.000,oo dinara.

ostaje ti i novaca za neki motor i imao bi nov čamac BEZ ULAGANJA.

Ja imam već nekoliko godina čamac TISA 94, isto korito bez kabine i meni je sasvim u redu.

Sretno :drinks: :drinks: :drinks: :drinks:
Deda Zoran

Van mreže psale74

• Dugouhi obalski proždrljivac ( ćevapožder )
  • **
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #2 poslato: 21, 12, 2010, 10:49:52 pre podne »
Hvala Zorane na brzom odgovoru,
Brat ima TITEL 9 i ok je čamac i znam sve njegove kvalitete, ali mi jako smeta kretanje po njemu tj njegova nestabilnost prilikom kretanja po boku čamca.
Upravo zbog toga ga nisam uzeo u razmatranje.
Znači izađe 2500E nov? a TUTANJ je nov 3300E (bez popusta). A vredi li 800E više?
Moram priznati da mi se jako dojmi taj "tutanj", da ne kažem ljubav na prvi pogled, ali samo preko slika (zvuči kao neka sajber veza -fb ili sl :) )

Van mreže medvedicibgd

• DrinskoSavski Brčkaroš
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #3 poslato: 21, 12, 2010, 11:03:31 pre podne »
Pre svega pozz,a sto se tice nedoumice sto ne odes da pogledas camac,udjes mozda i provozas pa imas kompletan utisak.Mislim da bi ti prodavci izasli u susret. :good: :drinks:

Van mreže Darkobp

• Veliki Rovac
    • Silvery
  • Brod tip: Elan 495k malo modifikovan i produzen
  • Marina: Backa Palanka Tikvara
  • Veličina: 5.80m
« Odgovor #4 poslato: 21, 12, 2010, 11:09:43 pre podne »
Tvoja zamisljena tj zeljena brzina je malo tesko ostvariva bar sa ovm koritima koje si gore naveo,mogla bi se "na misice izvuci"al to bi trazilo motor 10-15-20ks da bude na max obrtajima,jer te brzine prelaze njihovu max.deplasmansku brzinu al recimo 7-8km/h uzvodno bi vec postigao sa 5-6-7ks olako a sve preko toga bi trazilo ogromno povecanje snage i nerentabilnu potrosnju u odnosu na te manje brzine

Zoranom predlog je vec nesto drugo jer taj titel9 je "tabanas" i nesto duzi mislim 5.6m i on bi  to vec lako postigao al taj model vec ima neke svoje druge mane u poredjenju sa onim gore navedenim modeli,tipa-nestabilniji je ,uzi...
Al novo je-novo :good:
E sad to opet novo nije camac bez ulaganja jer ti dobijas klot plastiku,ima tu jos radovao ooohooohoo,tipa-teleflax komande,el.instalacija,tapaciranje,tende,muzika,rasveta,bokobrani...i vec sta drugo da taj camac prilagodis sebi

Kod tog camca(sto si stavio link) to je jos jedna izredba-kopija dobrog Elana495 i nemoj da te prevari vizuelno mali kokpit jer ima tu mesta sasvim ok kao i u kabini :good:  najveca prednost tog korita je sto je glisersko korito i jednog dana kad ti dosadi spora voznja (a porez to dozvoli :lol:)ti okaci 50ks i da te bog vidi glisiranja i brzine od 40km/h i preko

Samo strpljenja i naces za te novce do proleca zeljeni camac u solidnom stanju :good:

Van mreže deda

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #5 poslato: 21, 12, 2010, 11:41:19 pre podne »
Mislim da je ovo solidna investicija!Gledao sam ga kao sa  8 ks plovi lepo i sigurno!

http://www.navodi.com/Berza_011/026.html
« Poslednja izmena: 21, 12, 2010, 14:32:53 posle podne od strane deda »
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #6 poslato: 21, 12, 2010, 11:47:55 pre podne »
sve sto si naveo da ti se svidja ima V korito ... Titel 9 ima ravno korito ...

po mom misljenju Titel 9 je pre za male reke tamo gde nema talasa, i recnog saobracaja... ok ok sad ce svi na mene, ali realno gledano pre bih sacekao u Tutnju oluju na dunavu nego na Titelu...

posto ti se tutanj svidja a ne znas dal volis da jedris utvrdi prvo to , a ako se ispostavi da volis da jedris nista lakse nego kupiti jedra i krenuti na vetar ...

ujedno brzinu od 10km ces jedino sa Tutnjom i postici ali samo na jedra

u svakom slucaju mislim da dare rece idi pogledaj sve camce prostor i opremu ... jako brzo ce ti se razjasniti sta zelis  :good:

Van mreže Zoran Marinković

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
« Odgovor #7 poslato: 21, 12, 2010, 11:53:26 pre podne »
 :good:

Nisam nikada bio na ovo drugom (TUTANJ), a ako pogledam oblik dna nekako sumnjam da je stabilniji od Titela.

Onako kako si opisao tvoje potrebe i namere, verujem da bi bio zadovoljan ovim Titelom. Ako ti je neki podatak, ja sa mojom Tisom
u kombinaciji sa Johnsonom 20 ks bez problema glisiram i vučem sina na skijama, a i sa Tomosom 4,8 ide sasvim lepo . Slažem se da Titel nije namenjen za tako nešto, ali mislim da ide onako kako tebi treba, i i bolje od toga.
Deda Zoran

Van mreže budens72

• Carpe Diem
  • Brod tip: čelični lim
  • Marina: Dunavac, Petrovaradin
  • Veličina: 12
« Odgovor #8 poslato: 21, 12, 2010, 11:55:05 pre podne »
Ni ja ne bih savetovao Titel 9, mada i on ima svoje prednosti... Sa njim možeš prići najplićoj obali... Ali što kaže Kapetan, na velikim talasima i vetru baš i nije pouzdano plovilo...
Dunav je moje more.....

Van mreže deda

• Administrator
« Odgovor #9 poslato: 21, 12, 2010, 12:01:22 posle podne »
Bas ovaj Tutanj je bio kod mene na marini(vlasnik je momak koji upravlja) i prodat je posle jedne sezone!!Covek je moje konstitucije(V-183 T-70 kg) i nije bas imao komociju u ladji!

Trenutno ne prihvata sliku,cim dozvoli kacim!

Da probam ovako!

« Poslednja izmena: 21, 12, 2010, 18:25:03 posle podne od strane Kapetan »
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže budens72

• Carpe Diem
« Odgovor #10 poslato: 21, 12, 2010, 12:04:18 posle podne »
Jedno je sigurno; Titel 9 ima više mesta u kabini, i za pecaroše je po meni idealan čamac, ali poznajući Saleta pecanje je poslednja stvar po kojoj bi birao čamac za sebe...  :taunt:
Dunav je moje more.....

Van mreže eni blue

• Rečni Drekavac
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #11 poslato: 21, 12, 2010, 12:26:59 posle podne »
Da li ja to dobro razumem po ovome sto vidim da si se odlucio za plasticno korito? ako je tako zasto ne pogledas taj elan nisam siguran ali mislim da mu je oznaka 545, a moj predlog je da kod nas na sajtu ima majstora koji za planirani iznos novca koji ti zelis da ulozis mogu da naprave camac veceg gabarita.pozdrav :drinks:

Van mreže Labud 1258

• Veliki dugodlaki Drekavac
  • Ko ne voli karanfile ne treba da živi
    • Revir 2
« Odgovor #12 poslato: 21, 12, 2010, 12:57:05 posle podne »
Htedoh taman da kažem nešto u korist T9 ( mada ga je kolega u startu odbacio ) ali vidim da je većina ovde imala prilike već da ga vozi u svakakvim uslovima ...

Van mreže budens72

• Carpe Diem
« Odgovor #13 poslato: 21, 12, 2010, 13:42:18 posle podne »
Ajde Labude, daj i ti kao jedan od najkompetentnijih svoj sud o čamcu, ti si vlasnik takvog čamca.... ja sam se samo nekoliko puta vozio u istom....bez obzira što najverovatnije nije opcija za Saleta, ko zna.... možda se ipak odluči....
Dunav je moje more.....

Van mreže deda

• Administrator
« Odgovor #14 poslato: 21, 12, 2010, 13:49:07 posle podne »
Ajde Labude!!Nemoj da se stidis!! :) :dance: