Verovali ili ne, ali Titel 9 je veoma dobar izbor za Dunav.
Vlada69 ga ima i gura ga Hondom 8ks, ostvaruje brzine preko 15km/h, a video sam jedan drugi sa Tohatsuom 30ks, koji baš lepo glisira.
Još jedan podatak, što se tiče prelaska na pramac po boku, T9 je svakako mnogo stabilniji od svih drugih ovde spomenutih čamaca.
Iako tako ne izgleda, širok je skoro puna 2 metra, tako da za Elanom i pasarom zaostaje svega par cm.
Ja imam Elan 495 i to nije loš čamac, a i ova kopija u oglasima ne izgleda loše. Lično, više mi se sviđa ta kabina nego ova moja, iako je moja višlja i praktičnija. Elan će glisirati već sa 25-30ks ,ali za ležernu vožnju traži barem 40ks.
Za brzine koje tražiš, biće mu dovoljno i 10-15ks. Kao i svako malo V korito, oštro se naginje pri prelasku po boku.
Pajnik i razne pasare: Ljuljaju se kao besne i dok stojiš i dok voziš, prelazak na pramac nije lakši samo zato jer su kabine kratke, već su i niske, pa može preko njih! :taunt: Ako se ide po boku naginju se baš žestoko. Uzgred, zaboravi brzine preko 10km/h.
Bez obzira na to da li ploviš na jedra ili na motor. I to će biti veoma teško postići.
Što se oluja na Dunavu tiče, ne bojim se nijedne, ali ih ipak najradije dočekam na kopnu! :taunt:
Za tu namenu je najbolji Elan 495 (od ovih spominjanih čamaca), jer ima ojačano V korito, a i jak motor ne odmaže u takvim situacijama! Ipak, svi mi plovimo uglavnom po lepom vremenu.