Autor Tema: ponovio bih se...  (Pročitano 13331 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže momo

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
Odg: ponovio bih se...
« Odgovor #15 poslato: 21, 12, 2010, 13:56:07 posle podne »
Ja glasam za Tutanj :party:

Van mreže SALE NB

• Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #16 poslato: 21, 12, 2010, 14:02:34 posle podne »
Verovali ili ne, ali Titel 9 je veoma dobar izbor za Dunav. 
Vlada69 ga ima i gura ga Hondom 8ks, ostvaruje brzine preko 15km/h, a video sam jedan drugi sa Tohatsuom 30ks, koji baš lepo glisira.
Još jedan podatak, što se tiče prelaska na pramac po boku, T9 je svakako mnogo stabilniji od svih drugih ovde spomenutih čamaca.
Iako tako ne izgleda, širok je skoro puna 2 metra, tako da za Elanom i pasarom zaostaje svega par cm.

Ja imam Elan 495 i to nije loš čamac, a i ova kopija u oglasima ne izgleda loše. Lično, više mi se sviđa ta kabina nego ova moja, iako je moja višlja i praktičnija. Elan će glisirati već sa 25-30ks ,ali za ležernu vožnju traži barem 40ks.
Za brzine koje tražiš, biće mu dovoljno i 10-15ks. Kao i svako malo V korito, oštro se naginje pri prelasku po boku.

Pajnik i razne pasare: Ljuljaju se kao besne i dok stojiš i dok voziš, prelazak na pramac nije lakši samo zato jer su kabine kratke, već su i niske, pa može preko njih!  :taunt: Ako se ide po boku naginju se baš žestoko. Uzgred, zaboravi brzine preko 10km/h.
Bez obzira na to da li ploviš na jedra ili na motor. I to će biti veoma teško postići.

Što se oluja na Dunavu tiče, ne bojim se nijedne, ali ih ipak najradije dočekam na kopnu!  :taunt:
Za tu namenu je najbolji Elan 495 (od ovih spominjanih čamaca), jer ima ojačano V korito, a i jak motor ne odmaže u takvim situacijama! Ipak, svi mi plovimo uglavnom po lepom vremenu. 
"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"

Van mreže Labud 1258

• Veliki dugodlaki Drekavac
  • Ko ne voli karanfile ne treba da živi
    • Revir 2
« Odgovor #17 poslato: 21, 12, 2010, 14:12:19 posle podne »
Nema tu puno šta ja da kažem Saletu jer on ima iskustvo sa takvim čamcem, ipak taj tip je pravljen po tradicionalnim plovilima za naše područje a to znači Dunav, Tisa , Sava. Ja sam sa njim doživeo ( za moje pojmove ) ogromne talase kod Bogojeva - jer nisam na vreme video nekog velikog Rumuna, znači još jedna mana : nema retrovizore ali bih se vrlo rado uputio u posetu Đerdapu, Ramu i čuvenim kazanima bez straha zbog čamca ali uz dužan respekt prema Dunavu- naravno. Realno,mana mu je širina zbog komotiteta ali je u isto vreme prednost zbog brzine a da su prolazi uzani to stoji. Za dve osobe IDEALNO. Ovo je moja ladja  http://navodi.com/Berza_008/004.html ( za ilustraciju kabine ) i nalazi se nekoliko mesta od Saletovog "tigra" na Jedriličarskom.

:smile:

Van mreže psale74

• Dugouhi obalski proždrljivac ( ćevapožder )
  • **
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #18 poslato: 21, 12, 2010, 14:50:14 posle podne »
moram priznati da ste svi u pravu, jasno je da za raspoloziv novac nema idealnog. Citajuci vase komentare mozda cu ipak uvrstiti titel 9 u razmatranje. Svakako da cu da posetim i tutnja, mozda je sasvim druga prica uzivo.
Interesantno je da sam dosao do saznanja da je moj tigar najstabilnijih od analiziranih :)

Van mreže psale74

• **
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #19 poslato: 21, 12, 2010, 14:56:55 posle podne »
a komsiji labudu, sve hvale kako je sredio titel 9.

Van mreže budens72

• Carpe Diem
  • Brod tip: čelični lim
  • Marina: Dunavac, Petrovaradin
  • Veličina: 12
« Odgovor #20 poslato: 21, 12, 2010, 15:04:59 posle podne »
 :good: da, jedan od lepših.... Posebno ona upravljačka konzola,pa onda i sve ostalo  :good:
Dunav je moje more.....

Van mreže Labud 1258

• Revir 2
« Odgovor #21 poslato: 21, 12, 2010, 15:08:27 posle podne »
a komsiji labudu, sve hvale kako je sredio titel 9.

:good:

:drinks:

Van mreže Профа

• Administrator
  • Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com & www.mojaladja.net
    • http://www.mojaladja.net/
« Odgovor #22 poslato: 21, 12, 2010, 15:10:44 posle podne »
Сале, Елан који си навео није ни мало мали и озбиљна је справа уз коју долази мотор и приколица. Једина разлика је у цијени коју желиш да платиш. Велики плус је у односу на остале је могућност монтирања већег и јачег мотора на корито у случају смањења пореза.
Идеална ствар не постоји а укуси су лична ствар.
Профа

Van mreže drazeta

• Titelski sokozder
« Odgovor #23 poslato: 21, 12, 2010, 20:13:27 posle podne »
Nema tu puno šta ja da kažem Saletu jer on ima iskustvo sa takvim čamcem, ipak taj tip je pravljen po tradicionalnim plovilima za naše područje a to znači Dunav, Tisa , Sava. Ja sam sa njim doživeo ( za moje pojmove ) ogromne talase kod Bogojeva - jer nisam na vreme video nekog velikog Rumuna, znači još jedna mana : nema retrovizore ali bih se vrlo rado uputio u posetu Đerdapu, Ramu i čuvenim kazanima bez straha zbog čamca ali uz dužan respekt prema Dunavu- naravno. Realno,mana mu je širina zbog komotiteta ali je u isto vreme prednost zbog brzine a da su prolazi uzani to stoji. Za dve osobe IDEALNO. Ovo je moja ladja  http://navodi.com/Berza_008/004.html ( za ilustraciju kabine ) i nalazi se nekoliko mesta od Saletovog "tigra" na Jedriličarskom.

:smile:

Koliko je tezak ovako opremljen camac?
ploviti se mora

Van mreže Labud 1258

• Revir 2
« Odgovor #24 poslato: 21, 12, 2010, 20:40:59 posle podne »
Nisam nikad razmišljao o tome, ali ako je po fabričkim podacima 340 kg prazan, ja bi onda dodao recimo oko 50 kg + motor oko 35 kg ( tohatsu 9.9 ). Valjda nisam jako omašio jer je sve odokativno mereno  :pioneer:

Van mreže Zoran Marinković

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
« Odgovor #25 poslato: 21, 12, 2010, 21:16:51 posle podne »
 :good:

Evo me opet. :drinks:

Jedno se sigurno dešava - o jednoj istoj stvari nas deset imamo jedanaest mišljenja. Nije do sada bilo stvari a da se nije tako dešavalo, a i dešavaće se ubuduće što je sasvim normalno. Neka neko postavi temu makar o najlonu za pecanje i biće isto.

Živele razlike  :drinks: :drinks: :friends:

Onako kako sam ja posmatrao tvoje zahteve i procedio kroz moj lični ukus izbor bi definitivno bio TISA. Imao bi za tu kategoriju najviše mesta u kabinama, možeš da pristaneš u svaki plićak a motori do 20 ks su puna kapa.

Možda bi i kao povoljna opcija bio upravo Labudov T9 jer je urađeno i dodato sve što treba da ima, a imaš ga odma' za poneti.

Kako god bilo, želim ti da budeš zadovoljan izborom i da te baš lepo posluži. A ako misliš da ćeš naći nešto idealno....bolje odmah odustani - idealno ne postoji. :drinks: :drinks: :drinks: :drinks:
Deda Zoran

Van mreže deda

• Administrator
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #26 poslato: 21, 12, 2010, 22:15:19 posle podne »
Ajd i ja  da dodam!!Nisam nesto ljubitelj plastike i zato ne mogu da budem objektivan ali sam vidjao Titel kako veze sa motorom od 8 ks i to bas fino!!Ove Pajnike i sl.  camce smatram za nesigurne plovece alatke.Verovatno gresim ali....taki sam!Moj predlog je Titel,a ti kako hoces. :)
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže eni blue

• Rečni Drekavac
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #27 poslato: 22, 12, 2010, 07:07:28 pre podne »
Moram i ja koju na sve ovo probaj svaki i odluci se za onaj sto ti srcu prirastao jer idealan ne postoji i svaki ce ti uskoro biti manji nego sto ti treba, znas ono e bar da je metar duzi, ja sam probao titela i probao elan koji je gore na slici i moj izbor bi bio ELAN.

Van mreže psale74

• **
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #28 poslato: 22, 12, 2010, 11:54:59 pre podne »
Ukratko ću da ispričam moje zaista lepo iskustvo sa Titelom 9 i motorom tomos 4.
Davne 1995. god. Sa tim čamcem, mladi ludi, nas 7 (sedam) se uputilo na regatu Ilustrovane politike. Nekih 15 dana je trajala regata, a putovalo se Dunavom do Tise, pa Tisom do Segedina, pa Tisom preko kanala ponovo na Dunav.
Dve ženske i petorica derana + gomilu šatora, stvari i jedan bicikli (vezan sa strane). Dvoje je noćilo na čamcu a ostali širili šatore prilikom svakog iskrcavanja na kopno. Sve u svemu buli smo maskote regate (zvali su nas 5+2) i simpatično ludi.
No Titel 9 je solidno sve to podneo, jedino to kretanje i šetanje po čamcu bih naveo kao manu ali ostale zaiste velike zahteve je pregrmeo bez većih problema.

Možda sam zaboravio da kažem da ću najverovatnije na čamac često voditi sina koji sada ima dve godine, pa da vidimo koji bi čamac od ovih koje analiziramo zadovoljio taj aspekt koji se tiče bezbednosti dece.

Vidim niko mi ne predlaže Istranku, nisam je ja eleminisao u potpunosti, samo sam pomenuo da su svakakve. Recimo dugo se u oglašava jedna zaista povoljna pasara sa nadogranjom motorima i sl, ali ne znam valja li. Dejan je video i kaže da nije loša, ali kako to da je nije do sada prodao pitam se... evo linka http://www.kupujemprodajem.com/Pasara-P-500-Yamaha-9-9-Tomos-4-5-294144-oglas.htm?filter_id=309

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #29 poslato: 22, 12, 2010, 12:09:31 posle podne »
Možda sam zaboravio da kažem da ću najverovatnije na čamac često voditi sina koji sada ima dve godine, pa da vidimo koji bi čamac od ovih koje analiziramo zadovoljio taj aspekt koji se tiče bezbednosti dece.

zaboravi SVE camce sa niskim koritom , znaci pozdravi se sa titleom ... imam troje dece jedno drugom do uveta ... i vise gledam njih kad su na brodu nego gde vozim ... znaci trazi visoko korito pa ako treba dodaj i ogradicu !

da ne iznosim sada horor scenarija ....

obavezno uzmi pojas za klinca za taj uzrast simpson pojas je odlican oko 20-40 evra je