Autor Tema: Jamaha - Mariner  (Pročitano 15143 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
    • Nemo
  • Brod tip: Carver
  • Marina: Ada Ciganlija VK Partizan
  • Veličina: 33ft
Odg: Jamaha - Mariner
« Odgovor #15 poslato: 30, 09, 2009, 17:16:23 posle podne »
yamaha ili mariner
nemoj mnogo da razmisljas uzmi najbolje HONDU
ako vec neces neki ruski

Van mreže LSI

• LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #16 poslato: 01, 10, 2009, 08:14:40 pre podne »
Hvala svima koji su reagovali na moja pitanja.

Na nekom sajtu video sam sliku fabričke markice na Marineru i na njoj je pisalo :"Made in Japan"! Otkud sad da Mariner prave Rusi?

Vidim da je nekoliko vas predložilo da umesto Jamahe, uzmem Hondu. Može li neko da mi da informaciju o potrošnji, buci, servisima... za oba.

Dakle, da ujedno odgovorim i na pitanje da li sam nešto kupio ili po kojoj ceni mi nude - još uvek tražim, a cene su razne.
Ovde kod nas, video sam samo onu malu Jamahu sa kratkom nogom za 550 evrića. Sve ostalo je značajno skuplje, čak i polovno. Nove su za mene nedostižne.
Nova Jamaha 9.9 (4T) prodaje se u Beogradu po 2.700 evra. Za te pare može i čamac da se kupi sa motorom.
Video sam oglas za metalni čamac 7 m sa 2,20 sa Hondom od 8KS i Tomosom 4 - sve djuture; na slici sve izgleda lepo. Ipak, radi se o metalnom čamcu, a ja još uvek razmišljam o plastici...

Na berzi u Beču video sam Jamahu od 40KS (2T) po ceni od 850 evra.
Ovo dajem samo za poredjenje - inače, u njihovim oglasima (Austrija, Nemačka...) za 4-5.000 evra  može da se kupi vrlo dobro održavan, potpuno opremljen čamac sa kabinom i prikolicom i motorima koji (od oglasa do oglasa) mogu da idu i do 170KS. E, sad vi to uporedite sa cenama kod nas.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #17 poslato: 01, 10, 2009, 10:50:19 pre podne »
kod nas su cene prenaduvane... ako mozes da dovuces ladju iz austrije, nemacke, holandije i slicno to je najbolje resenje....

Van mreže stvlada

• Talasožder Mali
  • www.zavarivanje-stanimirovic.rs
  • Brod tip: sunbird corsair 198
  • Marina: ajk
  • Veličina: 6m
« Odgovor #18 poslato: 01, 10, 2009, 12:03:48 posle podne »
Dajte neku adresu berze Holandija,Austrija Nemacka Italija

Van mreže deda

• Administrator
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #21 poslato: 02, 10, 2009, 20:24:47 posle podne »
Polovna Yamaha sa svom opremom na stranom sajtu 850 eura a o ovoj akciji za nove necu da pricam!! :heat:
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže LSI

• LSI
« Odgovor #22 poslato: 03, 10, 2009, 11:43:50 pre podne »
Deda,
Sinoć sam se vratio iz Beča. Pre dva dana, ujutro, video sam oglas koji ste istakli u svojoj poruci. Oglas sam video ujutro, ali kada sam posle podne, po završetku sastanka na kojem sam bio, pozvao vlasnika, motor sa pratećom opremom je već bio prodat.
Ovo javljam kako drugi čalnovi našeg foruma ne bi gubili vreme i nepotrebno uznemiravali čoveka.

Inače, zaista se na tim berzama koje sam naveo mogu pronaći prihvatljive ponude koje sa ovim što se kod nas nudi nemaju nikakve veze.

Ipak, mislim da je dobro da ljudi znaju i za ovakve stvari i da pokušaju da se nekako snadju.
U našem slučaju kad se radi o nabavci plovila, motora i opreme, parola "Kupujmo domaće" (čitaj: na našem tržištu) zaista nema smisla kad se uporede cene sa cenama u Evropi.

Pozdrav svima.

Van mreže deda

• Administrator
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #23 poslato: 03, 10, 2009, 12:59:53 posle podne »
To sam "okacio" samo kao primer koliko je kod nas precenjena ta oprema!Mislim da bi kod nas samo komande sa volanom kostale toliko!! :download:
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže LSI

• LSI
« Odgovor #24 poslato: 04, 10, 2009, 12:34:09 posle podne »
Evo još jednog primera (oglas je još aktuelan) na http://www.willhaben.at/iad/bap/object?adId=14312059

Yamaha 40 HE (40PS)

http://www.willhaben.at/iad/viewimage?adId=14312059&reference=9/143/120/59_-1025642425.jpg&adheading=Yamaha+Aussenborder+40+HE+%26%2340%3B40PS%26%2341%3B

Yamaha Type: 40HE/29,5 kw (40 PS) 3 Zylinder, 2-Takter, Elektrostarter, mit Pinne.
Neues Service, Impeller neu. Wenige Betriebsstunden!Bis Oktober anstandslos gelaufen!Kein Meerwasser!

Kad ćemo kod nas moći da kupimo 40-icu po ovoj ceni?

Van mreže kemppi

• Veliki dugodlaki Drekavac
« Odgovor #25 poslato: 09, 10, 2009, 16:29:02 posle podne »
Da li neko zna Mariner 8M 677 dvotaktni je li Yamahin ili Mercury model,koliki procenat mesavine se pravi za njega?

Van mreže LSI

• LSI
« Odgovor #26 poslato: 15, 10, 2009, 22:56:32 posle podne »
yamaha je yamaha a mariner je u Mercury grupi kao i quicksilver. dobri su oni ali je yamaha tu jedan korak napred sa kvalitetom a i cenom. ako planiras neki novi mariner oni su sasvim solidni i dosta jeftiniji od yamahe
Ja sam mislio da je Mariner ustvari Yamaha sa drugim znakom, kao Honda osamdesetih sa znakom Volvo-a. Kao sto je Zastava 10 bila Fiat sa Zastavinim znakom jedno kratko vreme.

Danas sam razgovarao sa čovekom iz servisa u Futogu. Dobio sam sledeću informaciju:
Mariner je trgovački naziv vanbrodskih motora i postoje: Mariner-Johnson, Mariner-Mercury i Mariner-Yamaha.
Po njegovom mišljenju, Mariner-Yamaha je najbolja od ove tri kombinacije.
Prilikom kupovine treba obratiti pažnju na to šta piše na markici (Made in Japan ili Made in USA).