Hvala svima koji su reagovali na moja pitanja.
Na nekom sajtu video sam sliku fabričke markice na Marineru i na njoj je pisalo :"Made in Japan"! Otkud sad da Mariner prave Rusi?
Vidim da je nekoliko vas predložilo da umesto Jamahe, uzmem Hondu. Može li neko da mi da informaciju o potrošnji, buci, servisima... za oba.
Dakle, da ujedno odgovorim i na pitanje da li sam nešto kupio ili po kojoj ceni mi nude - još uvek tražim, a cene su razne.
Ovde kod nas, video sam samo onu malu Jamahu sa kratkom nogom za 550 evrića. Sve ostalo je značajno skuplje, čak i polovno. Nove su za mene nedostižne.
Nova Jamaha 9.9 (4T) prodaje se u Beogradu po 2.700 evra. Za te pare može i čamac da se kupi sa motorom.
Video sam oglas za metalni čamac 7 m sa 2,20 sa Hondom od 8KS i Tomosom 4 - sve djuture; na slici sve izgleda lepo. Ipak, radi se o metalnom čamcu, a ja još uvek razmišljam o plastici...
Na berzi u Beču video sam Jamahu od 40KS (2T) po ceni od 850 evra.
Ovo dajem samo za poredjenje - inače, u njihovim oglasima (Austrija, Nemačka...) za 4-5.000 evra može da se kupi vrlo dobro održavan, potpuno opremljen čamac sa kabinom i prikolicom i motorima koji (od oglasa do oglasa) mogu da idu i do 170KS. E, sad vi to uporedite sa cenama kod nas.