neeeee, nikako nije dobar pristup da dođeš na brod, ukjučiš računar, čekaš da se podigne, pokreneš jedan, dva, tri i 23 programa, povezuješ virtuelne kablove... pa onda digneš OS ili se on apdejtuje svaki put kad okrzneš neki wifi na obali, pa onda neće da radi odjedared, pa onda kupiš noviju jaču skuplju mašinu, pa onda trošiš struju, pa ga nosiš kući jer ti je žao da ga ostaviš... da se ne vrtimo u krug... Bil Gejts je od toga napravio karijeru.
Suština je da ne davim: svi sw koje si tu pobrojao su iz sdr projekta... a onda se nađe dobra duša koja će isto to da namesti da radi i da je uključeno native u opencpn. Njemu treba reći hvala i ne treba taj komfor baciti.
Idemo onda plan b: dođi večeras na jedro, izaberi vreme (predveče kad šetam kučiće), doneću ti moj netbuk, usb donglu koja radi, daisy , antenu... kompletan cirkus. Odneseš, probaš, uporediš cene i karakteristike za hw, ako treba nateramo da radi šta treba da radi (moguće je da nije setovan net UDP connection u opencpn...) i to je to. Poigraš se, vidiš da li ti odgovara, meni vratiš moje krpice (ja nikad ništa ne prodajem, i ne kucam da bih to potezao, da se razumemo), i smisliš "kako bi ti kad bi ti". TEK ONDA ako ti se ne sviđa rokaš po win i po kupovinama i tako to.
Ako treba mogu ti doneti i raspberry setup ali računam da još nisi potpuno prolupao za tim igračkama. To ćemo dogodine
Ako stignem sačiniću danas i jedan filterčić za probu, da te iskoristim kao zamorče, još sam nekim ljudima obećao pa ne postizavam.