Jednostavno je premalo tragova i dokaza, a svako može da pusti mašti na volju i popuni praznine po sopstvenom nahođenju!
U nedostatku sopstvene veličine, mi smo pribegli da se kao narod kitimo tuđim perjem, i to nekim uvelim perjem, starim par hiljada godina. Da bi dokazali "veličinu" naše nekadašnje civilizacije, pribegavamo tome da praktično svaki naziv i toponim gde se u istoj reči pojavljuju S, R i B proglašavamo srpskim. O prisvajanju vizantijskih i starogrčkih simbola, (koje su i oni možda od nekoga starijeg prisvojili), da ne pričamo!!!
Bez obzira što je, uprkos protoku nekoliko hiljada godina, ostalo nebrojeno mnogo tragova drevnih civilizacija, Grka, Sumerana, Egipćana itd. , od te "stare" srpske civilizacije nema ni traga ni glasa, jer je ostatak sveta, već tada skovao zaveru da zaje*e Srbe i oduzme im priznanje da su oni...šta?! Najstariji?!, Najveći?!,Najpametniji?!
Verovatno će se Ameri, čim shvate da smo mi najstariji i najpametniji, predati i pustiti nas da upravljamo svetom, iako nismo u stanju da očuvamo ni jedan obični, mali, nautički forum.
Ne znam čak ni koja je svrha tog dokazivanja?! Istina?! Znamo li istinu o Kosovu?! Ajd' da počnemo prvo od toga!
@ Hogar
Nisam arheolog, ni profesor istorije, ponešto sam čitao iz radoznalosti, pa je nešto i ostalo.
Svarog je staroslovenski bog sunca, ali i Dažbog je bog sunca, po nekim izvorima, a po nekima je opet bog podzemlja, pa čak i sam đavo. Opet, on je vrhovni bog Srba, predstavljen kao starac koji hoda zemljom i pomaže ljudima, što je posle preuzeto u kult Svetog Save. Nisam se šalio, ali sam zamenio ova dva boga. Srećom, tu je wikipedija, pa se čovek lako ispravi!