Autor Tema: Od slovena do Kronstadta..  (Pročitano 10045 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže HOGAR

• Kapitalac Dunavski
  • Pol: Muškarac
  • www.mojaladja.com
    • Hogar Strasni
  • Brod tip: Djena ship ''Hrabri''
  • Marina: ''Nautek'' Zemun
  • Veličina: 11 m
Od slovena do Kronstadta..
« poslato: 23, 05, 2012, 13:35:08 posle podne »
Dule,ovi koje si pomenuo su silom prilika plovili da bi nasli zaobilazne trgovacke puteve,jer kopnom bi dobili po nosu,u najmanju ruku,tako je i  slucajno otkrivena amerika,umesto Kine,i ti to dobro znas  jh,pa je zbog zaostalosti u tehnologiji domace stanovnistvo palo pod Portugalsku i Spansku cizmu,kroz vekove.Narod koji ima svega u izobilju nema potrebu da eksperimentise i da luta po belom svetu,osim sake avanturista.Inace,cudi me da precutkujes da su Sloveni opste priznati kao ljudi od vode,jos od kamenog doba,a ionako,kako se sve vise otkriva,poticemo sa Dunava i ovde smo nekih 7000 godina ,samo sajkaca.Kad smo mi pravili camce po Dunavu,Savi i njihovim pritokama,ovi drugi su se jos igrali po drvecu  lol.Petar Veliki je napravio flotu ozbiljnih brodova da bi presekao Danska pljackanja sa mora,pre toga nije imao razloga  ha,uzgred,mogli bi malo vise da cenimo bracu Ruse,bar kao neki amerikance,nece nam faliti nista zbog toga.Izvinjavajte na off-u,al
Kolumbo ko ti dade ladju, j.... te radoznala

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
Odg: Od slovena do Kronstadta..
« Odgovor #1 poslato: 23, 05, 2012, 14:33:19 posle podne »
Dule,ovi koje si pomenuo su silom prilika plovili da bi nasli zaobilazne trgovacke puteve,jer kopnom bi dobili po nosu,u najmanju ruku,tako je i  slucajno otkrivena amerika,umesto Kine,i ti to dobro znas  jh,pa je zbog zaostalosti u tehnologiji domace stanovnistvo palo pod Portugalsku i Spansku cizmu,kroz vekove.Narod koji ima svega u izobilju nema potrebu da eksperimentise i da luta po belom svetu,osim sake avanturista.Inace,cudi me da precutkujes da su Sloveni opste priznati kao ljudi od vode,jos od kamenog doba,a ionako,kako se sve vise otkriva,poticemo sa Dunava i ovde smo nekih 7000 godina ,samo sajkaca.Kad smo mi pravili camce po Dunavu,Savi i njihovim pritokama,ovi drugi su se jos igrali po drvecu  lol.Petar Veliki je napravio flotu ozbiljnih brodova da bi presekao Danska pljackanja sa mora,pre toga nije imao razloga  ha,uzgred,mogli bi malo vise da cenimo bracu Ruse,bar kao neki amerikance,nece nam faliti nista zbog toga.Izvinjavajte na off-u,al

nije umesto Kine nego umesto Indije ... sloveni su priznati kao ljudi od vode ali samo u recnom saobracaju dok smo mi plovili Dunavom u sajkama englezi su otkrivali nove kontinente... nemoj se brukamo sa nepoznavanjem istorije...

do Petra velikog Rusi sem u kijevu skoro da na moru brodova nisu imali ... a i tada je ta flota bila odbrambena... sada Rusi imaju Kronstadt i to je to ...

jesam Rusofil , ali ne bih da krivim istoriju ...

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #2 poslato: 23, 05, 2012, 14:34:37 posle podne »
ujedno dok smo mi klesali camce iz balvana rimljani i grci su vodili pomorske ratove na mediteranu sto medju sobom sto sa Kartaginom...

Van mreže HOGAR

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
    • Hogar Strasni
« Odgovor #3 poslato: 23, 05, 2012, 16:28:22 posle podne »
Ups,Indija,lapsus,pa ja ovo sto napisah se tice potreba naroda,pa odatle istrazivanja po morima,mada je i to bilo nabadanje,dok se nisu napravile kakve-takve karte,i na tome im hvala.Zaboravljas Kep,Srbe pomorce iz Boke i Dubrovnika,cccccc,pa kasnije Sajkase koji pomogose i to presudno,da se zaustavi najezda Turaka Dunavom,pricas bre,ko da si kod cede Surcinca u stranci  lol,da te ne znam pa ajde..Posle ere Vikinga,koji su se zavukli svugde gde ima vode,jedno 350 godina nije bilo otkrica po svetskim morima.Krenuli su [spanci,portugalci,englezi] da traze precice do Indije i Kine,radi zacina,svile,baruta,znaci trgovina,bato sajkaca.Jedan od retkih koji se svrckao brodom po juznoj polu-lopti,i to u naucne svrhe,je Carls Darvin,a i to je bilo tek 1800 i neke.Sto se tice Australije,nju otkrise kitolovci,ako se ne varam,i to engleski,te je kraljica,brze-bolje rasirila dupe i po tom kontinentu lol.Uopste ne smatram da je to smucanje morima odraz supremacije nad narodima koji to nisu radili,nego odraz trke za profitom i pohlepa,koja je kostala mnoge narode suvereniteta i slobode,ukljucujuci i nekoliko genocida,usput.Nisam fasciniran,naprotiv,nego bi zeleo da im se bar malo zla vrati,pa makar od vanzemaljaca  lol.Sto se tice nautike,koliko znam,nijedan narod nema tapiju na ''camac'' ili ''brod'.To je obicna klackalica na globalu.Gledajte sta rade Kinezi poslednjih godina,pa i Japanci,koji do 17 veka nisu imali jedan ozbiljan brod,svoje proizvodnje,ma.Da je lepse vreme nesto bi ceprkao na Srpskom camcu  sajkaca,a ovako,mlatim po slova

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #4 poslato: 23, 05, 2012, 16:55:30 posle podne »
jes oni su trazili profit a mi se molili Bogu ... iako bih voleo da je tako istina je da Sloveninisu nauticari... Nacionalizam nije prekrajanje istorije vec postovanje iste ...

a i za kineze si se zeznuo ... plovili su oni i te kako ... izgleda da su i do USA dosli pre Kolumba postoje podaci o tome... a recimo svojevremeno su imali najvecu flotu na svetu i to 1300 i neke godine

http://en.wikipedia.org/wiki/Zheng_He

ili dosta stro na srpskom

http://sh.wikipedia.org/wiki/Zheng_He

pogledaj samo ovu mapu koja je kopija mape Zheng He-a koja je iz predkolumbovskog perioda

malo vise o tome na BBCjevom linku
http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/4609074.stm

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #5 poslato: 23, 05, 2012, 16:56:21 posle podne »
Gledajte sta rade Kinezi poslednjih godina,pa i Japanci,koji do 17 veka nisu imali jedan ozbiljan brod,svoje proizvodnje,ma.Da je lepse vreme nesto bi ceprkao na Srpskom camcu  sajkaca,a ovako,mlatim po slova

ako ako saznajemo nove stvari ! ja sam za to da istrazujemo sto vise .. internet je nepresusno zdanje...

Van mreže HOGAR

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
    • Hogar Strasni
« Odgovor #6 poslato: 23, 05, 2012, 19:01:17 posle podne »
Nisam pipno internet,pisem po memoriji,a za Kineze dobro znam,pomenuo sam Japanci bre,bre,tek od 17 veka,brzo citas pa promasis  roll4,a ameriku,i to severnu,a ne juznu ko zalutali kolumbo,su nagazili Vikinzi i to jos u 10-m veku  roll4

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
    • http://www.alojasailing.com/
  • Brod tip: Bar Harbor Cruiser
  • Marina: NK"Moja ladja Brcko"
  • Veličina: 8m
« Odgovor #7 poslato: 23, 05, 2012, 19:42:39 posle podne »
prvo smo nastali mi pa amebe ... i na mjesec smo otisli prvo mi ... zato smo dovde i dogurali MI... Nit smo najljepsi, nit najpametniji nit nas ima najvise ,nit ma samo smo par godina bili najbolji u kosarci i stvarno smo dobri u vaterpolu ... MI pa MI pa MI. Bas mi NAS pun..............krajolik
Vepar je vepar, čak i kad mu kažu da je svinja.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #8 poslato: 23, 05, 2012, 22:34:25 posle podne »
prvo smo nastali mi pa amebe ...
amebe su nam i bile prvi neprijatelji  k5

Van mreže LSI

• LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #9 poslato: 24, 05, 2012, 07:14:19 pre podne »
prvo smo nastali mi pa amebe ... i na mjesec smo otisli prvo mi ... zato smo dovde i dogurali MI... Nit smo najljepsi, nit najpametniji nit nas ima najvise ,nit ma samo smo par godina bili najbolji u kosarci i stvarno smo dobri u vaterpolu ... MI pa MI pa MI. Bas mi NAS pun..............krajolik

Šta je s vama ljudi?

Znate li zašto kažu da smo mi nebeski narod?

Zato što smo mi pali s Marsa!

Van mreže HOGAR

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
    • Hogar Strasni
« Odgovor #10 poslato: 24, 05, 2012, 08:21:22 pre podne »
Dule,polako se menja zvanicna istorija,recimo Vincansko pismo se sve vise pominje kao ''Srbica'' i to od stranih paleontologa i arheologa  6589,pa ce biti ipak,polako ali sigurno,da smo ovde dosli mnooogo ranije,a sto se tice dvorista,tu se bez ostatka slazem sa tobom  sajkaca

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #11 poslato: 24, 05, 2012, 10:41:27 pre podne »
Dule,polako se menja zvanicna istorija,recimo Vincansko pismo se sve vise pominje kao ''Srbica'' i to od stranih paleontologa i arheologa  6589,pa ce biti ipak,polako ali sigurno,da smo ovde dosli mnooogo ranije,a sto se tice dvorista,tu se bez ostatka slazem sa tobom  sajkaca

kakve veze ima Srbica sa Srbima bre? Srbica je ime koje je neko dao tom pismu ...

Van mreže HOGAR

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
    • Hogar Strasni
« Odgovor #12 poslato: 24, 05, 2012, 14:47:37 posle podne »
Vincansko pismo je nadjeno na,do sada,54 lokaliteta u SRBIJI,tako da je Kep u pravu,bolje bi bilo da su ga nazvali ''albanica'',ili madjarica'',ili ''hrvatica''  ha ha ha,bre.Problem ce biti da zapad prizna ko im je podario pismenost,do sada su uspesno zataskavali.Da ne idem u off,prekidam

Van mreže HOGAR

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
    • Hogar Strasni
« Odgovor #13 poslato: 24, 05, 2012, 15:17:13 posle podne »
Boginja Serbona je veliki problem  lol,svega 3000god.p.n.e. sa sve krstom i ocilima,koji su jelte,od pamtiveka SAMO SRPSKI,kao i dvoglavi beli orao,i tacka  sajkaca   

Van mreže SALE NB

« Odgovor #14 poslato: 24, 05, 2012, 21:33:36 posle podne »
Problem je što Srbi kratko pamte, pa smo tako usvojili grčka božanstva po dolasku na Balkan, a svoja zaboravili.
Ta Serbona, je u stvari Artemida u Grka ili Dijana kod Rimljana, a Serbona je izvorna srpska boginja samo kod Deretića, braće Grim, i ostali pisaca bajki! sajkaca

Stari srpski bogovi i božanstva su Perun, Svarog, Triglav i mnogi drugi. Mnogi od tih bogova imaju svoje pandane u grčkoj, germanskoj i keltskoj mitologiji.
"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"