Opšta...Tu smo... > POTRAGA ZA UKRADENIM STVARIMA I MOTORIMA
Mislim da je ukraden....
Arsa:
Mislim da je Zorter imao dobru nameru ali je pošao pogrešnim putem.
Ako je već sumnjao da je motor ukraden (što je moguće), onda je adresa za prijavu POLICIJA.
Nemojte se zanositi da će inspektori policije otići i reći da dolaze po Zorterovoj prijavi. U svakom slučaju, mislim da ovaj način obaveštavanja javnosti o komšijinoj kupovini nije primeren.
U ostalom i moja žena misli da sam pola mog ribolovačkog pribora platio, bar u pola manje. oops
zorter:
Samo sam pomislio da je neko ostao bez svog motora i traga za njim. Mene uopste ne zanima ali verujem da su mnogi ostali bez plovila i motora u vreme ledohoda. I ovaj što je kupio je ispao naivan, ali bi mi bilo žao da je to recimo motor Petra Kozića, i ja znam za njega a ćutim.
@Zoke
Ne sumnjam u tebe, a i nije kupljena na buvljaku, vec si mi je u svom dvoristu dao. I “tvoja “ SELVA će lepo da zabrunda na mojoj ladji.
Nikakva zavist nije u pitanju već pokušaj pomoći u nesreći.
@deda
Nikom nisam natovario policiju na vrat, niti cu im ja bilo sta prijaviti. I u pitanju je komsijin kolega s posla a ne komsija.
njegos68:
Zorter je postupio savesno,da živi negdje u Evropi,ovako u Šapcu.. tamburanje Na zapadu ako prodješ ulicu na crveno ili baciš limenku kroz prozor ,očekuj da će te neko prijaviti policiji..a kod nas.. no125 stvar mentaliteta.. 56568 E sad da je Zorter ovo uradio u Njemačkoj bio bi revnosni gradjanin,a Šapcu biće špijun.. sha I što kaže Novus može i motka da proradi.. kao što rekoh stvar mentaliteta.. jh
Manda:
Cena ne mora da znači ništa, može da bide i džabe.
Ukoliko je motor legalan (pogotovu Yamaha, a uz to i 4T), mora da postoji neki trag o vlasništvu.
Novi vlasnik je nemože registrovati bez kupoprodajnog ugovora i plaćenog poreza na prenos,
kopije carinske deklaracije, ispisa iz plovidbene dozvole predhodnog vlasnika...
Dakle može da je vozi samo nelegalno, pa dok ga ne uhvate. Tu čak nije bitno ni da li je ukradena.
SALE NB:
Nije to naš mentalitet, već degradacija i devijacija društvenih normi i vrednosti koja traje već decenijama.
Lopovi, sitni i krupni kriminalci su nam najčešće uzor kao "uspešni" biznismeni i političari, a retki stvarno uspešni biznismeni se uglavnom karakterišu kao budale, jer ne zarađuju kao ovi prvi! Da rade kao ovi prvi, imali bi 10 puta više, ali valjda savest i integritet nekome još uvek nešto znače!
Običan građanin, počev od dece školskog uzrasta, je naučio, imam ono što ukradem, i to je lajtmotiv i merilo životnog uspeha, pa makar se radilo samo o švercovanju u gradskom prevozu ili neplaćenom računu za struju.
Zorter je ispravno rezonirao, a ako komšiji padne na pamet neko tamburanje, pašće mu i tretman u šabačkoj policiji! Postoji zakon za to.
Na kraju, kako mu nije palo na pamet da prijavi policiji prodavca, odmah na pijaci?! Otkad se to legalni, ispravni motori prodaju na buvljacima, za petinu cene?!
Zorteru su mnogi često govorili da je malo lud, ali u ovoj zemlji, moraš biti malo lud, da bi ostao normalan! tamburanje clap clap clap
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju