Autor Tema: Maestral 18  (Pročitano 24468 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže MILETA

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
Odg: Maestral 18
« Odgovor #15 poslato: 13, 06, 2012, 23:56:26 posle podne »
Da li mozete ostaviti kontakt telefon Atola i koliko Vas je otprilike kostala kobilica, cisto da znam da li mi se isplati ici u Beograd.
Pozdrav

Van mreže Stevan

• Drinski Kratkorepi Peš
  • Pol: Muškarac
  • Beograd
    • berzabiljaka
« Odgovor #16 poslato: 14, 06, 2012, 12:08:56 posle podne »
Citat
Hteo bih jos da pitam kako mogu da registrujem gumenjak ako mi za njega nenadju papire.Za mercury 10 ks 2t. koji cu da koristim na camcu imam papire i bio je upisan u plovidbenu dozvolu ;)

Jesi li registrovao maestral?

Van mreže ajveks

• Oficir sa Malih Voda
« Odgovor #17 poslato: 17, 06, 2012, 16:20:43 posle podne »
Mileta kobilica u Atolu me je kostala 80 eur  eek izradjena je od materijala hipalon neoprena,imao sam i varijantu da kupim kobilicu od pvc materijala  sa kingovih gumenih camaca i ona izlazi negde oko 4000 din ali to je mnogo losije resenje neznam da li znas razliku izmedju hipalona i pvca jos kineskog.Ti nemoras u Atol da donosis camac oni imaju tacne dimenzije kobilice,camac jedino treba da donosis ako su ti dugmici za kobilicu pokidani.Atol Dejan 063/8737086
Camac sam registrovao,samo sto sam motor Mercury 10 ks od 36 kg zamenio Johnsonom 8 ks 27 kg koji je skoro 10 kg laksi  jh

Van mreže Stevan

• Drinski Kratkorepi Peš
  • Beograd
    • berzabiljaka
« Odgovor #18 poslato: 20, 06, 2012, 18:47:45 posle podne »
Koliko te je kostala registracija ?

Van mreže Stevan

• Drinski Kratkorepi Peš
  • Beograd
    • berzabiljaka
« Odgovor #19 poslato: 22, 06, 2012, 22:32:48 posle podne »
I ja sam danas dobio maestral 18 e sad isti problem kao i kod ostalih nema ploca i nema kobilicu  no125 ne daje mi se baš 80€ za atolovu kobilicu, da li može da se napravi od špera i ima li neko takav model da skinem meru i tačan oblik?Da li bi mogao da mu osvežim boju pošto je dugo visio naduvan u garaži i sav je musav a ne može da se opere trljao sam ga celo popodne i ništa.

Van mreže Stevan

• Drinski Kratkorepi Peš
  • Beograd
    • berzabiljaka
« Odgovor #20 poslato: 24, 06, 2012, 23:03:04 posle podne »
Znači niko nema pametan savet  no125

Van mreže ajveks

• Oficir sa Malih Voda
« Odgovor #21 poslato: 25, 06, 2012, 11:44:42 pre podne »
Stevane,gledaj ako neces da glisiras tebi kobilica netreba,bitno je da imas daske i letvice.Mana kod hipalonskih(dosada neprevazidjen materijal za pneumatcke camce) camaca od cega je napravljen maestral je to sto upija prljavstinu i veoma je tesko ocistiti,zato ti ja preporucujem operi ga deterdjentom za sudove naprimer ferijem dobro ga osusi i namazi glicerinom da upije i to ti je to.Videces kada postavis pod i naduvas camac kako je bez kobilice zategnut   6589

Van mreže Stevan

• Drinski Kratkorepi Peš
  • Beograd
    • berzabiljaka
« Odgovor #22 poslato: 26, 06, 2012, 11:55:58 pre podne »
Hvala na odgovoru.Negde na forumu sam video slike sa dimenzijama ploča za patos ali sad nema šanse da nadjem tu temu ako neko naleti neka stavi link  da krenem sa patosom a model kobilice kad nađem.Svakako ne bi stavljao neki veći motor tek toliko da mogu da pređem Dunav od Borče do Lida i malo uzvodno i nizvodno.Što se tiče spoljašjeg održavanja na netu sam našao da se na kraju sezone može premazati tečnošću kojim se mažu auto gume ili naprskati silikonskim sprejom.Ako neko zna i napamet dimenzije ploča neka stavi da slični meni nebi stalno dosađivali oko patosa kobilica i sl,još bolje bi bilo ako neko ima rahodovan maestral a zeleo bi da proda ostatk neka se javi. sail

Van mreže Stevan

• Drinski Kratkorepi Peš
  • Beograd
    • berzabiljaka
« Odgovor #23 poslato: 27, 06, 2012, 20:31:44 posle podne »
Našao sam link na kome je pod i kobilica http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,2058.msg41143.html ali je od sporta 2.
Da li su dimenzije maestrala i sporta identične pošto na izgled ima razlike između ova dva poda,kod sporta nema uzdužnih letvica kao kod maestralovog poda i kolika je debljina špera dovoljna da ja sa 100+ neki kilogram mogu da ga koristim?

Van mreže locoboy

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
    • Maestral 18
  • Brod tip: RIS Zagreb pogon Gradacac
  • Veličina: 3.6
« Odgovor #24 poslato: 11, 08, 2013, 13:22:32 posle podne »
mozda nisam pogodio  temu al cisto da javim cenu za popravku /prepravku  ventila na kobilici za maestral 18. elem ventil nov, ugradnja, namestanje kopica koje drze kobilicu za camac, sve skupa 20 eur u dinarima...vrhunski... Advanced Boat (ex Sport camci) visnkicka 84... proizvode camce takodje i servis ...sve pohvale....
Moze li neko da mi kaze koliko bi kostala registracija istog gumenjaka sa  tomos 4 motoricem i moram li da imam dozvoli da ga teram po Savi oko  Ade Medjice.... camac je kupio moj otac davne 1978/79' takodje i tomosa 4...ali te racune tesko da mogu da pronadjem...ili da rizikujem ?
Hvala Unapred!
Vas novi clan Goran Radovanovic

Van mreže locoboy

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
    • Maestral 18
  • Brod tip: RIS Zagreb pogon Gradacac
  • Veličina: 3.6
« Odgovor #25 poslato: 11, 08, 2013, 13:24:47 posle podne »
Našao sam link na kome je pod i kobilica http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,2058.msg41143.html ali je od sporta 2.
Da li su dimenzije maestrala i sporta identične pošto na izgled ima razlike između ova dva poda,kod sporta nema uzdužnih letvica kao kod maestralovog poda i kolika je debljina špera dovoljna da ja sa 100+ neki kilogram mogu da ga koristim?
Dimenzije Maestrala 18 su 3.6x1,6
Pozdrav...

Van mreže Sci

• Đerdapski kratkodlaki Drekavac
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #26 poslato: 11, 08, 2013, 16:48:47 posle podne »
I ja imam maestral 18, gotovo ga je nemoguce ocistiti da bude ki' nov, jedino sto moze to je da se opere kao sto je neko vec pomenuo i da se namaze glicerinom. Inace je odlican camac i za more i za reku... 114
Vozi Miskooooo.....