Ovoliko priče a ti nisi shvatio 
Ne čisti on nego radnici koje plaća opština Palilula i Zavod za zapošljavanje.
On se podmetnuo kao navodni faktor bez kog ekologija ne može. U stvari pokušava da se nametne.
To je što se ekologije tiče.
A iza Eko pokreta stoji preduzeće koje se zove Štediša i koje pravi marinu, kafanu i ostalo što imaš na njihovom sajtu.
Na zemljištu koje ne namerava da kupi a znamo šta je najskuplje u Beogradu.
Na atraktivnoj lokaciji ni dobijanje dozvola nije lako a još teže je opravdati davanje lokacija na mestima koja nisu predvidjena za to pa zato mora i da se "odradi" neka ekološka akcija.
Da li bi ti nadgledao skupljanje otpada jedno ili dva leta a da za uzvrat dobiješ mesto za marinu, kafanu, klub, itd.. ?
Дуле,
не дозвољаваш ником ко је увидом на терену схватио да се ситуација у рукавцу Дунавац и Парадајз острву побољшала а бесправну градњу на острву не осуђујеш. Измишљаш неке кафане које ће еко покрет штедиша да прави неке марине....
Мој план је да направим едукативни еко центар у ком ће и стари и млади моћи да виде како се праве пелети и брикетри (не нека фабрика него мања машина која би била у еко објекту). Школе у природи тј обилазак рукавца Дунавац и одлазак на острво биће саставни део деловања еко центра. Соларна енергија, геотермална енергија, све је то предвиђено као едукативни део за школску децу и све заинтересоване и за потребе функционисања еко центра никако за оно што ти измишљаш јер ја посла имам довољно у свом предузећу које узгред буди речено доста помаже јер радници не могу чекати кад ће буџет да пребаци новац ( ситуација је тешка и дан данас нису пребачена сва средства а пројекти су завршени и радници исплаћени).
Мене си увредио иако се никад нисмо срели, иако сам покушао да ти објасним шта еко покрет штедиша ради,шта је урадио и шта хоће да направи ти си стално преводио на злоупотребе и мене и оних који су подржавали идеју уређења Ада Хује.
Када неко говори о некоме више говори о себи.
А ти си себе баш лепо представио !
Што се енергетских биљака тиче има на сајту о њиховим карактеристикама, ти си то прочитао међутим то не преносиш, па ћу ево ја због едукације осталих који желе да се информишу. Енергетске биљке Врба и трска (или мискантус или слоново уво или кинеска трска) су биљке које својим растом чисте земљиште и воду од фекалних материја а Дунавац је загађен управо фекалним материјама (300,000 м3 седимента) Један м2 засада биљке дневно очисти 15-20л боде. Дуж рукавца Дунавац смо засадили 1,5 км трске и очекујемо да ће допринети чишћењу Дунавца кад већ не постоје друге могућности јер за чишћење рукавца је потребно 9,5 милиона евра.
Шведска и Данска већ 30 година користе ове биљке за чишћење језера и мртваја а Данци их саде и поред аутопутева као заштиту од буке. Последњих година ове биљке као изузетна сировина и за биомасу и за грађевински материјал се проширила и на друге европске земље које све више воде рачуна о обновљивим изворима енергије и очувању животне средине.
Ово је само укратко а то је једна од тема које су предвиђене на предавањима које ће организовати Еко покрет Штедиша у оквиру Еко центра Ада Хуја.