Nautika opšta... > EKOLOGIJA
EKO POKRET STEDISA
Kapetan:
Pozdrav Ziko,
ako mogu odgovori na ova dva pitanja :
2 sta se planira sa kolonijom Labudova i Galebova koji su se nastanili na ostrvu
(slika tacka 12)
3 da li se planira krcenje sumice na vrhu strva da bi se formirala plaza?
(slika tacka 10)
ocito je da cemo biti podeljeni oko toga da li treba ostrvo urbanizovati ili ne... ja sam striktno protiv bilo kakve urbanizacije ostrva jer smatram da je to cisto silovanje prirode... ekoloski aspekt cu uvek podrzati ali ovo sto se trenutno radi po meni vodi ka tome da ostrvo postane novo Lido ...
zikica cvetkovic:
--- Citat: marke 10, 12, 2012, 11:28:05 pre podne ---Postovani gdine Zikica, ne razumem kako zastupate ideju da "ada ostane takva kakva jeste" a zelite da se "SAMO" ocisti i raskrci.
Pa sve sto zivi na adi se krije od ljudi i grabljivaca u gustom sipragu.
Ako proredite prirodnu floru i faunu nista nece ostati kako jeste.
Ptice nece svijati gnezda a vikendasi ce napraviti svoja gnezdasca, grabljivci kao sto su zmije, caplje i rode nece posecivati adu jer nece biti sta da se ulovi i pojede a rostiljdzije hoce lomeci granje i ostavljajuci gomile djubreta.
Oni "savesni" ne odnesu za sobom djubre nego spale svu onu plastiku pomesanu s konzervama papirom i kostima i ostave lep "spomenik svojoj poseti".
Takvo mesto vise nece posecivati ptice selice ali hoce organizovane ture ekologa da vide kako covek efikasno moze da unisti svoju okolinu i pretvori je u jos jednu gradsku utrinu.
--- Kraj citata ---
Bravo Marke, odlična pitanja i zapažanja.
Pod čišćenjem mislim na smeće koje je Dunav svih ovih godina nanosio kao i neodgovorni pojedinci a bilo ga je svuda pa i u šipražju. (samo prošle godine smo odneli oko 2000 vreća pet ambalaže)
pod krčenjem mislim samo na uski pojas prema Dunavu da bi posetioci pristali i tu se odmarali i održavanje pešačkih staza. Želimo da Paradajz ostrvo bude ostrvo ptica. Šemu idejnog projekta imate na sajtu www.ekopokretstedisa.com
--- Citat: espresso 04, 04, 2012, 11:33:40 pre podne ---ove automobilske gume su bas ekoloski materijal 4588
--- Kraj citata ---
nadjene na ostrvu jh mada nista pametnije mi ne pada na pamet sto se tice tog pristana ...
Ziko , sredio sam tehnicki malo odgovor ... Kapetan
deda:
Slažem se da je lokacija super i ideja je da ostrvo ostane takvo kakvo jeste samo da se očisti, raskrči i omogući posetiocima ( ne masovno) da uživaju u prirodi
Ovo ne masovno mi bode oci ! Ko ce da odlucuje sta je masovno , ko moze da pristane ili ce se deliti clanske karte za odabrane?
Kapetan:
--- Citat: deda 10, 12, 2012, 13:03:48 posle podne ---Ovo ne masovno mi bode oci ! Ko ce da odlucuje sta je masovno , ko moze da pristane ili ce se deliti clanske karte za odabrane?
--- Kraj citata ---
od ovoga "ne masovno" nas deli samo to da neko skapira da moze da umesto na Sveb prebacuje izletnike na Paradajz za 50 dinara po mestu u camcu tamo vamo ... sto se prosle godine izgleda i dogadjalo ...
poljo:
Gotovo sam siguran da je Dusan u potpunosti shvatio sta je pozadina. Na kraju krajeva vidjeo je kako se to desilo sa Adom i uzeo svoj dio kolaca od tog .
Ja nisam prava osoba da o tome sudim jer radim isto ... prvo sam (uz pomoc prijatelja) smjestio svoju g...na dio obale pa poceo da pricam o tome kako obala treba da bude "u prirodnom " stanju .
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju