Nautika opšta... > EKOLOGIJA
EKO POKRET STEDISA
dalibor:
Lokacija je fantastična za neku dobru pametnu sojenicu. Ovo ostrvce bi došlo kao dedinje ili senjak za određenu grupu ljudi.
Dozvoliš nekolicini.pa onda udri.Mislim da bi bio nevidjeni brend za sam grad da ostrva ostanu takva kakva jesu.
Lova nikoga ne moli!
Čuo sam da kada završe kolektor i prebace sve otpadne vode u Slance,otvoriće deo ka dunavu kod kartonke gde je ranije i bio.
Problem je da li samo prokopati pa staviti mostić ili položiti cevčugu kroz koji bi bio dobar protok sveže vode u sam rukavac.
Da li neko zna nešto o tome?
zikica cvetkovic:
Slažem se da je lokacija super i ideja je da ostrvo ostane takvo kakvo jeste samo da se očisti, raskrči i omogući posetiocima (ne masovno) da uživaju u prirodi i da se edukuju kroz razne škole, kampove, seminare o značaju očuvanja životne sredine. Ne želimo da nekontrolisana gradnja (a već je počela i to na mestima koja smo raskrčili za pešačke staze) upropasti doživljaj koji Paradajz ostrvo ostavlja na sve posetioce koje sam dovodio. Iako imam podršku opštine Palilula, Sekretarijata za zaštitu životne sredine, Nacionalne službe za zapošljavanje i mnogo pojedinaca i sponzora posao na revitalizaciji ovog terena je ogroman svaka pomoć je dobro došla jer ćemo svi uživati u plodovima svog rada.
Žika Štediša
dalibor:
Prvo da se edukuju da sve što donesu i kada završe posetu ,odnesu sa sobom!
Muka mi je od instant posetioca. Danas ću da idem pa ko zna kada.U prevodu (boli me .......) neka drugi čiste.
Imate punu podršku mene i moje porodice koja voli Paradaiz ostrvo!
zikica cvetkovic:
--- Citat: zikica cvetkovic 10, 12, 2012, 09:21:48 pre podne ---Slažem se da je lokacija super i ideja je da ostrvo ostane takvo kakvo jeste samo da se očisti, raskrči i omogući posetiocima (ne masovno) da uživaju u prirodi i da se edukuju kroz razne škole, kampove, seminare o značaju očuvanja životne sredine. Ne želimo da nekontrolisana gradnja (a već je počela i to na mestima koja smo raskrčili za pešačke staze) upropasti doživljaj koji Paradajz ostrvo ostavlja na sve posetioce koje sam dovodio. Iako imam podršku opštine Palilula, Sekretarijata za zaštitu životne sredine, Nacionalne službe za zapošljavanje i mnogo pojedinaca i sponzora posao na revitalizaciji ovog terena je ogroman svaka pomoć je dobro došla jer ćemo svi uživati u plodovima svog rada.
Žika Štediša
--- Kraj citata ---
Upravo mi je nsz tražila 1 rukovaoca plovila koji je na birou. Javite se Vladimiru na 0646055217 i pozovite se na Žiku Štedišu
marke:
Postovani gdine Zikica, ne razumem kako zastupate ideju da "ada ostane takva kakva jeste" a zelite da se "SAMO" ocisti i raskrci.
Pa sve sto zivi na adi se krije od ljudi i grabljivaca u gustom sipragu.
Ako proredite prirodnu floru i faunu nista nece ostati kako jeste.
Ptice nece svijati gnezda a vikendasi ce napraviti svoja gnezdasca, grabljivci kao sto su zmije, caplje i rode nece posecivati adu jer nece biti sta da se ulovi i pojede a rostiljdzije hoce lomeci granje i ostavljajuci gomile djubreta.
Oni "savesni" ne odnesu za sobom djubre nego spale svu onu plastiku pomesanu s konzervama papirom i kostima i ostave lep "spomenik svojoj poseti".
Takvo mesto vise nece posecivati ptice selice ali hoce organizovane ture ekologa da vide kako covek efikasno moze da unisti svoju okolinu i pretvori je u jos jednu gradsku utrinu.
114 114 114
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju