Nautika opšta... > EKOLOGIJA

EKO POKRET STEDISA

<< < (33/42) > >>

zoki novus:
Kakva je slicnost izmedju mene i Miskovica?
Ni ja neznam gde cu za novu godinu....

zikica cvetkovic:

--- Citat: marke  15, 12, 2012, 18:14:42 posle podne ---Lepa ideja, samo sta ce deca da vide od prirode posto su raskrcenaa prirodna stanista zivog sveta i napravljen drvengrad?

Mozete li mi objasniti pojam "EKO OSTRVO"?

Pozdrav. 114 114

--- Kraj citata ---

Evo definicije eko turizma koja je primenjiva za Paradajz ostrvo i šta želimo da uradimo. Ako ima nekih predloga, predlažite to bi trebalo da bude prava svrha ovog sajta.
Žika
Термин екотуризам формулисао је Héctor Ceballos-Lascurén , мексички архитекта, еколог и међународни консултант за екотуризам.
Његову дефиницију екотуризма званично је усвојио IUCN на I светском конгресу одржаном у Монтреалу 1996.г. ( Resolution CGS 1.67 «Ecotourism and Protected Area Conservation »):
ЕКОТУРИЗАМ је еколошки одговорно путовање и посета у релативно очувана подручја, ради уживања у природи (и пратећим културним одликама - како из прошлости, тако и садашњости) уз унапређење заштите природе, мали негативни утицај посетилаца и користан активан утицај на локално становништво.

poljo:
Ko Vam je dao dozvolu da sadite biljke iz drugog habitata ????????
To mi ime treba da mu sredim krivicnu prijavu ili za zloupotrebu sluzbenog polozaja ili za nemar ili ...ma naci ce se vec formulacija.
Kontaktirao sam jednog mog drugara iz BG da malo pronjuska. Mnogo voli zakulisne radnje . Da ga malo stimulisem pala je i opkladica - Stanko ako nadje malverzaciju - stanko ako ne nadje ... Ce da se vidi ko ce da plati .

stvlada:
Vidis da njega samo zanimaju biljke i to kineske mora da je i od njih dobio neki deo para da ih zapati kod nas,nema on pojma ko je stanko...

zikica cvetkovic:

--- Citat: Dule  16, 12, 2012, 17:35:54 posle podne ---Zašto bi ja prenosio ono što je Žika napisao o biljakama ?
Ja sam pitao ko je ispitivao kakav je uticaj tih biljaka na zivotnu sredinu gde one nisu domaće biljke.
To treba da radi neka naučna institucija a ne Štediša.
Što ste vrbu sadili bez dozvole i saglasnosti ovlašćenih institucija?
I onda ja vas vredjam.
Trimaran ste vi kupili kao direktor Štediša d.o.o za potrebe vozikanja pod zastavom Eko štediša gde ste takodje Vi jedino ovlašćeno lice.
Dakle nisam pogrešio kada sam rekao da ste sami sebi kupili plovilo ali ste verovatno podneli zahtev za povraćaj PDV-a jer je d.o.o uložilo u humanitaran rad.
I  gde je tu uvreda.
Vi niste odgovorili ni na jedno pitanje a tražite da rezumemo, navodno, zalaganje za čistiji rukavac. Ako ste već sadili te vrbe što ih niste sadili tamo gde su fekalije nego na čistom pesku. To se vidi po slici na sajtu.
Dalje, pričate kako se borite protiv bespravne gradnje na Paradajzu a planirate i gradite. Bez obzira što to zovete "škola" pravljenje briketa je delatnost. I to privredna. Bar se tako vodi u registru. I te objekte podižete jednako bespravno kao i svi drugi jer gradjevinsku dozvolu ne možete dobiti.
Da li znate da je zabranjeno seći vrbe ili skupljati suve grane i balvane koje voda nosi. Hoćete li za te brikete činiti prekrsaj i plaćati kazne ili ćete napraviti krivično delo i saditi vrbe i trsku i od njihovih plovoda praviti brikete?
Da li znate da je zabranjena svaka gradnja, svako remećenje životne sredine i uznemiravanje životinja na tom prostoru?
Ne, nemate pojma ili znate pa koristite jadne labudove i decu koju ćete edukovati kako da se ponašaju u prirodi kao izgovor.
Labudove nije doveo Štediša. Oni su sada postali normalna pojava na celom toku Dunava kroz Srbiju. Odjednom su se stvorili povoljni uslovi za njih i eto ih...

Sami sebe osporavate.
I ne odgovarate napitanja ili optužbe.
Samo ponavljate kako se borite za čisto ostvro.
Ja pretpostavljam da hoćete da ocistite ostrvo od svih kako bi bilo dovoljno mesta za Vas.  sajkaca
Jer, bože moj, Vaša firma je velika i treba joj mesta. A  mi mali ljudi ionako ne treba da radimo nista drugo nego da tapšemo Štedišti. Pretpostavljam da će biti ugradjen i uredjaj za signaliziranje kada treba da pljeskamo a kada da se smejemo Vašim dosetkama. Kao  u tv programima.

--- Kraj citata ---

Ja sve vreme odgovaram ali ti ne želiš ili nećeš da čitaš.  A pišeš kao da si pročitao i proučio sve zakone pa pretiš njima samo tako. objekat za proizvodnju peleta je montažni, biljke sam zasadio duž rukavca u dva reda u dužini 1,5 km (to si preskočio iako sam lepo napisao) a na ostrvu sam zasadio da bi se lakše videlo. Što se rizika tiče da će te biljke biti štetne fakultet Singidunum tj. negov ekološki deo Futura između ostalih već par godina radi sadnju miskantusa u Zemun polju i sa njima sam obavljao konsultacije (dekan Gordana Dražić) inače sa Karaburme. Nije sramota ne znati sramota je ne pitati a krivično delo klevetati. Zato ako ne znaš, pitaj sve ću ti objasniti jer ti to zaslužuješ. http://www.mojaladja.com/forum/Smileys/akyhne/oops.gif

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju