E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...
Linije Isplativosti za prelazak na generator/elektromotor
Vuk:
Jesi video kako ide :) a motor ako se ne varam ima 77 Nm obrtnog momenta sto je u sustini jako malo. http://rebirthauto.com/kostov_k11-250-dc-motor.aspx
E sad mozda je taj moment na 5500 o/min i u sustini je dovoljan da odrzava brzinu, ali zato pri startu mu oops kevu. Nisam citao kolika mu je autonomija ali mislim da nije daleko manja kao da koristi benzin :)
zorter:
--- Citat: Dule 04, 02, 2013, 16:17:25 posle podne ---Pa on izadje iz vode za 2 sekunde. Ne verujem da je to mogao za 5 sa motorom od 130 HP.
--- Kraj citata ---
Na frekventnom regulatoru moze da se nasteluje da motor od potezanja rucice na maksimum do pune brzine dostigne za 2sec ili 20sec, minut, koliko zelis, a isto tako i za koje vreme da stane, a to vreme je nezavisno od vremena dostizanja maksimalne brzine.
zorter:
Ovo je vazno:
dodatnim hladjenjem motor razvija snagu 44kW na 250V jednosmernog napona
Kostov's 11" 250V motor. Has interpoles and is rated for 5500 RPM, dutycycle output 44 kW with no extra cooling.
Mada bih ja pre stavio trofazni!
zorter:
Ovo je drugi sistem
Baterije su 48V a DC/DC inverterom podize napon do 300V.
Vidi se da glisira pod naponom 266V i dostize brzinu od 45km/h, a sa 293V postize 50km/h. Napon baterija je u toku voznje pao na 41,77V a uvece kad se vrati napon je pao na 37,11V.
zorter:
Stvarno, nisam obratio paznju sta je izlaz a sta ulaz. Sad mi tek nije jasno sta je. Punjac nije. A parametre sam "citao" sa snimka. Jedino, posto pokazuje napon sa predzankom minus, mozda ovaj uredjaj moze da se "okrene" da ulaz bude izlaz a izlaz da je ulaz.
Ne vidi se bas najbolje sta je tacno koristio.
Sad sam pogledao na njihovom sajtu, instalirani napon baterija je 313,5 V a na snimku instrument pokazuje pored napona pod kojim vozi i neki drugi napon koji je u intervalu od 37 do 48V.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju