E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...

Linije Isplativosti za prelazak na generator/elektromotor

<< < (7/30) > >>

Kapetan:

--- Citat: zorter  31, 01, 2013, 21:59:56 posle podne ---E to je pravilno razmišljanje.
Jedino je problem što ta kombinacija zahteva kopču jer monofazni motori ne mogu tako lako menjati smer kao trofazni.
O trofaznim se razmišljalo upravo iz tih razloga.

--- Kraj citata ---

kako br ene mogu samo zamenis zice ???

sale.m79:
Samo okrenes stator

zorter:

--- Citat: Kapetan  31, 01, 2013, 22:05:06 posle podne ---
--- Citat: zorter  31, 01, 2013, 21:59:56 posle podne ---E to je pravilno razmišljanje.
Jedino je problem što ta kombinacija zahteva kopču jer monofazni motori ne mogu tako lako menjati smer kao trofazni.
O trofaznim se razmišljalo upravo iz tih razloga.

--- Kraj citata ---

kako br ene mogu samo zamenis zice ???

--- Kraj citata ---

E sad si me slatko nasmejao. ha stri

broker975fx:
Nisam preterano pratio temu ali meni laički na ovom nivou razvoja akumulatora jedino ovaj sistem pije vodu, kaži mi čemu služi Frekventni regulator i kako se onda menja smer kretanja. Koji deo trpi opterećenje kada bih hipotetički prebacio iz smera unapred u hod krmom osovinu na čijem je kraju elisa od 95 cm. Koja snaga elektro motora bi bila približna 100 ks?

zorter:
Frekventni regulator (mikro kontroler, mikroverter ...... ima nekoliko naziva) sluzi kao upravljacka kutija koja algoritmima uravlja radom motora.
Njim mozes da regulises, vreme pokretanja motora od nulte tacke do optimalne brzine, abrzina trofaznih motora zavisi od frekvence faznog posmaka medju fazama i ide od 0 do 150Hz za normalan rad motora, bez veceg grejanja, i pri tom mozes da zadas obrtni moment kojim zelis da motor krene, radi i dostigne maksimalnu brzinu.
Takodje mozes da ga povezes da menjas smer okretanja motora jer trofazni motori menjaju smer zamenom mesta dve faze. Nema dodatnih releja, prekidaca, zica ..... i ostale pratece opreme sto jednosmerni motori imaju.

A tvoj motor pd 100ks ima 75kW a to bi bilo ekvivalentno elektromotoru od 25kW.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju