E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...

Linije Isplativosti za prelazak na generator/elektromotor

<< < (25/30) > >>

Slovenac:
Zorter,ako može bio bih ti zahvalan za odgovor,brodić 7,5-2.8,težina 22ookg,mislim da je rečeno da varijanta sa agregatom ,da je najbolja i da ima akomulatore za druge potrošače.sredstvo da bude plovno,kao sa običnim motorom i da napomenem u ovoj varijanti, ne zanima me gisiranje,več normalna vožnja. 114 

zoki novus:

--- Citat: Kapetan  08, 02, 2013, 14:53:35 posle podne ---oce meni neko da da cenu za moju jedrilicu ?

--- Kraj citata ---

Zar se ti vec ne vozas badava?

zorter:

--- Citat: Slovenac  08, 02, 2013, 16:45:01 posle podne ---Zorter,ako može bio bih ti zahvalan za odgovor,brodić 7,5-2.8,težina 22ookg,mislim da je rečeno da varijanta sa agregatom ,da je najbolja i da ima akomulatore za druge potrošače.sredstvo da bude plovno,kao sa običnim motorom i da napomenem u ovoj varijanti, ne zanima me gisiranje,več normalna vožnja. 114

--- Kraj citata ---

Mislim da ti ne bi trebao veći motor od 5 kw sa agregatom od 10 kw, ako želiš vožnju kao sada, bez limita. Ovo mislim na trofazni motor i agregat. Bilo bi ostvarivo ako imaš osovinski vod ili “Z“ nogu. A ako bi to želeo sa vanbrodskim motorom, to bi moglo na nekom robusnijem motoru (50 hp i većem) zbog težine motora. Mislim da bi plovio oko 10 - 12 km uzvodno i oko 15 km nizvodno.

zorter:
Sale, Dule bi mogao da ti da tačniju varijantu, a ja mislim da bi ti bio dovoljan motor od 1,5 kw do najviše 3 kw DC. Agregat za punjenje bi mogao i taj ali punjenje (vreme) zavisi od kapaciteta akumulatora. Morao bi uzeti akumulatore dubokoprazneće a ne starterske. Za cene ne znam, nisam se raspitivao. Tu info će ti tačnije dati Dule.
1. Za tri sata autonomije sa manjim motorom (1,5 kw) bi bilo dovoljno 300ah baterija ako su dubokoprazneće.
2. Ovaj agregat ne može napajati motor i povećati autonomiju.
3. Na vezu sa pravim punjačem koji može da propusti bar 50    A
treba najmanje 6 sati ako su baterije skroz prazne.

zoki novus:

--- Citat: zorter  08, 02, 2013, 20:22:11 posle podne ---
--- Citat: Slovenac  08, 02, 2013, 16:45:01 posle podne ---Zorter,ako može bio bih ti zahvalan za odgovor,brodić 7,5-2.8,težina 22ookg,mislim da je rečeno da varijanta sa agregatom ,da je najbolja i da ima akomulatore za druge potrošače.sredstvo da bude plovno,kao sa običnim motorom i da napomenem u ovoj varijanti, ne zanima me gisiranje,več normalna vožnja. 114

--- Kraj citata ---

Mislim da ti ne bi trebao veći motor od 5 kw sa agregatom od 10 kw, ako želiš vožnju kao sada, bez limita. Ovo mislim na trofazni motor i agregat. Bilo bi ostvarivo ako imaš osovinski vod ili “Z“ nogu. A ako bi to želeo sa vanbrodskim motorom, to bi moglo na nekom robusnijem motoru (50 hp i većem) zbog težine motora. Mislim da bi plovio oko 10 - 12 km uzvodno i oko 15 km nizvodno.

--- Kraj citata ---

Jos samo da izbacis krevet ili wc da stavis taj besumni agregat od 10 kw kojitrosi bednih 4-5l na sat.... ha

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju