E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

GLISER vs. DEPLASMANAC - Campion Allante 925 vs. Delphia 1050

<< < (3/5) > >>

mossi:
Za ono što je potrebno deplasmancu njemu je potrebno i dovoljno 55hp, sve preko toga ne može da iskoristi.
A potrošnja, pa u istom režimu plovidbe.. troše približno isto.. tu nema velike dileme i polemike.

Ali 520hp na gliseru ne troši isto koliko i 55hp na deplasmancu.
Nabijanjem brzih kilometara, stani kreni, kratke vožnje,
srču gorivo tako da "prosečno" imućan čovek to ne može da izdrži.

Kome treba gliser da bi ga jednom u 3 godine provozao pun gas?

PLANIRANJEM, a to lepo napominje espresso, kao i iskustvom, hladnom glavom,
svaki deplasmanac (ukoliko je tehnički ispravan) je dovoljno bezbedan u uslovima koji nisu extremni.

Oba plovila mi se svidjaju, ali gliser jednostavno (unutar istog cenovnog razreda)
podrazumeva veću potrošnju goriva na godišnjem nivou.

Vreme, je novac i to je jako prosta matematika ko može, a ko ne može sebi da priušti kupovinu vremena.  thumbup

hi

zoki novus:
Meni uopste nije bio prioritet potrosnja.
Podrazumeva se da onaj ko moze da ga kupi moze i rezervoar da napuni!
Samo sam pokusao da dokazem da i pored deset puta vece razlike u snazi motora  razlike u bezbednosti gotovo i ne postoje  oops
I da Zeka i ako ima isto konja kao i Delphia nikako nije bezbednije plovilo....

maverick:
iz ove perspektive i kako je to kolega expreso predstavio...vozio bi gliser bez razmisljanja

mossi:
Dule, nije prosečan čovek, nego prosečno IMUĆAN čovek.
Prosečnom čoveku u Srbiji je sve to skupo.  4588

Maverick, onako kako je to espresso napisao, on je opisao plovila i delom svoje potrebe za njima.
Da bi bez razmišljanja vozio gliser moraš biti u identičnoj: poslovnoj i finansijskoj situaciji kao espresso.
A to nije isti par cipela.

espresso:

--- Citat: mossi  04, 04, 2012, 10:11:08 pre podne ---Dule, nije prosečan čovek, nego prosečno IMUĆAN čovek.
Prosečnom čoveku u Srbiji je sve to skupo.  4588

Maverick, onako kako je to espresso napisao, on je opisao plovila i delom svoje potrebe za njima.
Da bi bez razmišljanja vozio gliser moraš biti u identičnoj: poslovnoj i finansijskoj situaciji kao espresso.
A to nije isti par cipela.

--- Kraj citata ---

ljudi da se razumemo, nisam ja nikakav srpski tajkun... istina je da sam verovatno iznad proseka za srpske standarde.
imam firmu u kojoj radim bez radnog vremena vec 20 godina, bolje i lose godine u poslu.
od malih nogu sam bio vezan za vodu, reku i more.
nautika je moj hobi, izduvni ventil, zdravlje...
izabrao sam veoma skup hobi i toga smo svesni i ja i moja porodica ali nista nam nije vrednije od vremena koje zajedno provodimo na vodi i plovimo

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju