E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

GLISER vs. DEPLASMANAC - Campion Allante 925 vs. Delphia 1050

<< < (2/5) > >>

espresso:

--- Citat: Kapetan  03, 04, 2012, 17:08:48 posle podne ---a kombinacija deplasmanac za reku, a gliser za more?

i ono sto me jako zanimao , kako si se opredelio sa delphiu a ne za neku jedrilicu , pogotovo sto je more u pitanju ?

--- Kraj citata ---

pa kao sto sam vec napisao u temi http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,8031.0.html Delphia je prvenstveno izbor moga oca koji o jedrenju nema bas nikakvog pojma a nije u godinama i mrzi ga da uci... da je po mome jedrilica bi bila moj jedini izbor za more.
gliser je moj izbor za reku zato sto mi stedi vreme kojeg nikada nemam dovoljno. ovako sam za 15-20 minuta od Zemuna do Malih voda ili Belegisa. za 1,2 sata na Barckoj adi, 4,5 sati u Milanovcu i tako dalje...
jedrenje je moj sport od malih nogu i aktivan odmor kada za to imamo vremena i mogucnosti. charter jedrilica je uvek opcija kada se zazelimo jedrenja.

u prvom postu sam dao gotovo sve argumente po pitanju komfora na gliseru, odnosno deplasmancu. meni je komfor koji imamo na gliseru za reku dovoljan. nista me ne sprecava da plovim polako kada imam vremena na pretek. ali ono sto mogu sa gliserom a ne mogu sa deplasmancem je da se brzo sklonim od bilo kakvih problema ili guzve na vodi.

Kapetan:
eh familija ... eh posao ... eh slobodno vreme ...

espresso:

--- Citat: Kapetan  03, 04, 2012, 17:27:20 posle podne ---eh familija ... eh posao ... eh slobodno vreme ...

--- Kraj citata ---
mladi si kapetane, a covek se uci dok je ziv.
kada sam kupio prvi gliser, zena i dete mi nisu dali da izglisiram. pola sezone smo se vozili polako...
3 godine mi je trebalo da ih ukrcam na jedrilicu i da ih ubedim da se necemo prevrnuti...
bitno je da ne odustajes. sanjaj. mastaj. planiraj.
sto bi rekao jedan moj prijatelj iz novog sada "ko ne ume da masta, moze da se seli iz naseg sokaka..."

SALE NB:

--- Citat: espresso  03, 04, 2012, 17:35:36 posle podne ---
--- Citat: Kapetan  03, 04, 2012, 17:27:20 posle podne ---eh familija ... eh posao ... eh slobodno vreme ...

--- Kraj citata ---
mladi si kapetane, a covek se uci dok je ziv.
kada sam kupio prvi gliser, zena i dete mi nisu dali da izglisiram. pola sezone smo se vozili polako...
3 godine mi je trebalo da ih ukrcam na jedrilicu i da ih ubedim da se necemo prevrnuti...
bitno je da ne odustajes. sanjaj. mastaj. planiraj.
sto bi rekao jedan moj prijatelj iz novog sada "ko ne ume da masta, moze da se seli iz naseg sokaka..."

--- Kraj citata ---

Hehehe, vidim ja da Marina i nije tako strašljiva!
Nego, spomenuo si da ti je ovo treći gliser. Znam za Mariah i Campiona, a koji je bio prvi?

espresso:
prvi je bio Glastron 185MX. Motor Volvo od 135 ks. Od dodatne opreme bimini tenda i radio CD sa 4 zvucnika :)
vozio nas je taj jedno leto od Bara, do Budve, do Bijele i tako 2 nedelje.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju