Nautika opšta... > Iskustva sa vode
Opet Gliseri Vs Deplasamnci pa malo i o sikljama i jedrilicama SPOJENO
mesechar:
Dzaba se sekiraš što su te zacepili na carini...to ti je svega nekoliko sati glisiranja.A taman dok zavrsis sa žalbom litar goriva ima bude dvesta kinti...pa kad ukopčaš da ti za nekoliko sati na vodi valja proturiti sto evra... boli ko zubobolja...zato se ja nikad nisam prebacio sa desetak konjića pogonske snage
Kapetan:
--- Citat: Dule 26, 03, 2012, 18:18:09 posle podne ---... i ne strepis od vetra...
--- Kraj citata ---
e koji panicari ... pa to je bre moje gorivo :) doduse pre par dana sam odkrio da mi se blok motora nesto razderao pa sada pazim na kolicinu goriva... no125
mesechar:
koliko je kolima do Golupca nema matice panike klima cepa ladi...sve je diskutabilno Dule respektujem ali nekako kad za sezonicu na razlici goriva uštedim za vez i deset dana u Grčkoj za tri osobe..i pride sam svakodnevno na čamcu ma neka ..imam ja vremena :) aj da ne dubimo temu gliseraši protiv deplasmanaca jer stvarno ja bi voleo da imam mrcinu od par stotina konja na raspolaganju i da zvrknem gde hocu i to jeste verovatno najbolja opcija ali stvarno ne mogu da psihički proknjižim toliku cifru...možda kad neki alternativni izvor energije ....jeftiniji...profunkcioniše..
Kapetan:
ima dule pravo, ali vazda mi se cini da je jeftinije ici dva dana nego se sjuriti za dva sata... mada posle prebacivanje sa jednog mesta na drugo dodje mnogo skuplje kada se radi sa gliserom ...
Slovenac:
ako sam ja dobro shvatio sto dule napisa do golupca 4 sata 180e ili 12 sati 150e sto znaci malu razliku izmedju glisera i camca sa kabinom,koji ima normalan motor.kazu mi ovako,da gliser trosi najmanje kad se izdigne iz vode i glisira,da li je to istina.kazu mi ako ides sporije korito je u vodi,gura vodu i trosi isto kao prilikom glisiranja ,takve stvari (saveti) me zanimaju,ili recimo motor od 226 konja na sat glisiranja priblizno trosi toliko u onakvoj vozji ovoliko,na krake relacije ne glisiraj nego vozi ovako to su stvari koje iskusni znaju i ti saveti su mi potrebni.znam ja da on trosi ,do duse ne znam koliko i spreman sam na, to ali je steta da radim neke banalne pocetnicke greske ako to mogu od vas da naucim izbegnem te troskove a i sigurniji izadjem na vodu,to bi mi znacilo sto vise znam sve sam sigurniji u sebe.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju